|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Pozdrav prijatelju...
Redovno sam nezadovoljan zicama za bass (losem majstoru svaka dlaka smeta ![]() Stalno se dvoumim izmedju 0.45-105 i 0.40-100, a sto se firmi i modela zica tiche, tu sam tek neodlucan. Cini mi se da Diadario malo duze zadrzi ton, da Rotosound brzo gubi ton, GHS Bass Boomer mi se cas svidja, cas ne, a nekako sam najsrecniji kada naletim na Dean Markley Blue Steel... Molim te, reci mi svoj stav o tome? Sta ti stavljas na svoj bass i kako odrzavas zice? Sta mislis o GHS Fast Fret i slicnim stvarima za odrzavanje zica?
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
pozdrav i tebi prijatelju...
prvo moram da te pitam jel ti to imaš fender jazz bass, usa original? i iz koje godine (oćeš mi ga prodat ![]() što se tiče žica, naša društveno-politička situacija nas stavlja u nezavidan položaj, jer nije lako sa ovim zaradama svako malo bacit' 30-40e na žice (lako je gitaristima, 400-500din ![]() Što se tiče debljina, zavisi kako sviraš i koju vrstu muzike. Ali ja već duže sviram 45 i preporučujem ih za dobar i konkretan bass. 40-etice su dobre za virtuoznije sviranje, hamering, akordi, jer se lakše benduju i okidaju ali nemaju tako pun i konkretan bass. Koristio sam fast fret i rekao bih da pomaže u očuvanju jasnog zvuka žica, ali sam u zadnje vrijeme čuo nevjerovatnu priču kako utiče (preko kože) na nervni sistem ili već nešto slično, mada je to vjerovatno spuštanje od strane konkurentske firme ![]() pozdrav Last edited by bassystem; 19-10-2006 at 11:44 PM. |
![]() |
![]() |
#3 |
Mason
|
![]()
Jeste Fender, ali nije proizveden u USA, vec 80- i neke, u vreme kada su Japanci otkupili od Lea firmu, a Leo je tada valjda osnovao firmu L&M koja je radila neko krace vreme... Medjutim, bez obzira na to sto je sklepan u Japanu, generalno sam zadovoljan gitarom.
Mom kumu je pre par godina u Bg iz kombija ukraden jazz amerikanac iz 70 i neke... ona, valjda, vintage serija, sa trouglastim sedefima na vratu, umesto tachki... Steta... nikada nisam probao bolji i tezi jazz bass ![]() Mnogo ti hvala sto si me podsetio na Elixir! Vec mi je otisao s' pameti, a svakako to moram da probam! Moj prijatelj ga je imao na svom petozichanom Ash bass-u i ono je stvarno izgleda chudo od zica. Stos je sto same zice imaju teflonsku prevlaku, pa schtroka ne moze da dopre do same zice, a jos manje da se zadrzava i zavlachi u navoje. Ovaj moj drug ih je nevidjeno ishvalio, a mislim da su riknule tek posto je trzalicom urnisao teflonski premaz... trzalicom je morao da svira one brze narodnjake za kintu... Potvrdio si moju sumnju u klasu i kvalitet zica koje se prodaju kod nas po radnjama. Ne gajim teorije zavere, ali... tu STVARNO NESTO NIJE O.K.!!! Jednom sam kupio neki Dean Markley, naizgled sasvim normalan, a desilo se da se A zica u startu cuje mutnije od ostalih! Kao iz drugog kompleta... uzas... Sa druge strane sam i dalje u zalosti za kompletom GHS Bass Boomers zica koje mi je drug doneo iz Svedske... Trajale su i trajale... Taman sam pomislio da sam nasao rupu na saksiji i kupio "isti komplet" kasnije kod nas... i stara prica o gubljenju svetline kroz nedelju dana se ponovila ![]() Bassisti su stvarno nesrecni sa cenama zica za svoj instrument i potrebom da zice uvek budu u kondiciji ![]() P.S. Bass za "STRIP" je PERFEKTAN!!! ![]()
#4 | |||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
p.s. e, fala ti za strip, ali treba da čuje? ovaj novi singl "lova". Snimili smo i pravi bubanj za tu stvar, pravi hammond....i spot. Biće ok. Snimio sam dva bassa u uvodu, koji zvuče super, ali moram biti tu kad se miksa da bi se čuli (jer će Milan naravno odvrnuti svoj hammond ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#5 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
ok, mislim da znam o čemu se radi...to mora da je dobra gitara. Samo mo?da da odnese? kod nekog majstora da je malo osvje?i (istonira, mo?da su se pojeli pragovi, očisti potove, na?teluje vrat...)
pa i bilo mi je čudno, jer nisam čuo za lm gitare (čuo sam za cigarete ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Žice su čudo...
Ja sam dugo bio zadovoljan sa D'Addario Slowound 45-130 kompletom. (valjda zato što nemam previše prilike da upoređujem - tek triput godišnje ![]() Svidjelo mi se što je 5. žica oguljena na debljinu treće žice dole na prelazu preko kobilice pa se ne lomi i mnogo duže drži dobar ton, i što je još važnije štim! Sad sam na GHS-u koji je došao na bassu (amerikanac) i nakon tri mjeseca ima je$$no dobar ton! Da mi je to ponoviti... Mada mi se kao logičan izbor sad nameće DR Marcus Miller Fat Beams 45-125... do toga mogu doći! Elixir se nekako nameće kao logično rješenje... ono, jeste malo mutniji kad se stavi prvi put (lični utisak) ali to što ima u startu drži duuugo! Mada je cifra da se zalediš! p.s. Đuku od STRIPa sam tek nekidan prvi put čuo ![]() I šta da kažem... mislio sam da u rock-u basista i nema šta da kaže! Sad idem da se stidim... ![]()
#8 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Loše se izrazih - mislio sam na našu rock stvarnost!
![]()
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Tiki, ove markus miler su stvarno dobre ?ice, a kod vas sam ih i kupio (malo reklame za vas)...međutim, mislim da ću sledeće da probam te elixir
fala za Đuku...borimo se za prava basista u domaćem rockandrollu |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koje trzalice i zice koristite? | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 31 | 05-10-2008 10:44 AM |