Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2006, 06:36 AM   #1
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Preamp?

Moj ortak ce ubrzo da kupuje mic/pre...
E sad nas interesuju vasa misljenja za preamp do 300-400e..
Znam da nije neka kinta, ali sto je po vasem misljenju best buy u tom cjenivnom rangu?

Eeee, da predpojacalo ce najvjerovatnije biti upareno sa Rode NT2a, ili ako bog da NTK.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 06:37 AM   #2
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: Preamp?

Quote:
Originally Posted by Rhino
Moj ortak ce ubrzo da kupuje mic/pre...
E sad nas interesuju vasa misljenja za preamp do 300-400e..
Znam da nije neka kinta, ali sto je po vasem misljenju best buy u tom cjenivnom rangu?

Eeee, da predpojacalo ce najvjerovatnije biti upareno sa Rode NT2a, ili ako bog da NTK.
dbx376 za maaaaaaaaaaaaalko vise... mozda mu je cak i pala cena.. tube je
kVu is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 12:36 PM   #3
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ma to mu je vjerovatno skupo, hvala
Ima li jos predloga mozda?
Ja se jbg ne usudjujem da mu preporucujem iz prostog razloga sto mogu da citam samo na netu o tome, tj moje iskustvo sa preampima i nije preveliko.
Posjedujem dbx mini, i probao sam jos par njih u zivotu tako da i nisam najkompetentniji.
Da nema neki predlog iz prve ruke??
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 01:18 PM   #4
Max
Pro Member

SPL Goldmike 1 .....

.... bar bih ja tako uzeo ..... mada ga je problem nabaviti ovde , tako da ako budes nasao neku semu ..... javi i ovde

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 01:33 PM   #5
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Focusrite trakmaster pro ... ja ga imao odlicno mi radio .. kosta 200e

Old 11-11-2006, 02:03 PM   #6
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Ivan
Focusrite trakmaster pro ...
Slazem se sa Ivanom, ako se radi o RODE mikrofonima, cuo slicnu kombinaciju
(Focusrite Twin Track + "Roda" NT2A)
radi perfektno, gotovo bez ikakvog suma koliko god da "dignes" gain, jako cisto i sa dosta "vazduha" oko pevaca, a zaista nije skupo...
Ova kombinacija u stereo verziji sa dve "rode" za grupu pratecih FENOMENALNO!! samo da je dobra prostorija...
Old 11-11-2006, 02:24 PM   #7
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar
Slazem se sa Ivanom, ako se radi o RODE mikrofonima, cuo slicnu kombinaciju
(Focusrite Twin Track + "Roda" NT2A)
radi perfektno, gotovo bez ikakvog suma koliko god da "dignes" gain, jako cisto i sa dosta "vazduha" oko pevaca, a zaista nije skupo...
Ova kombinacija u stereo verziji sa dve "rode" za grupu pratecih FENOMENALNO!! samo da je dobra prostorija...
da tako je .. meni je radio focus + rode K2 .. super kombinacija i stvarno nisam imao zamerki .. ukljucis i snimas

Kod mene se nije dugo zadrzao jer sam ubrzo resio da uzmem preamp koji necu menjati vise .. izbor mi je bio avalon m5 i zaista vise mi nije pala na pamet stavka preamp .. mnogo skupo za mono preamp .. ali jednom se kupuje ..

Sa focusrite-om ce svako skroman biti zadovoljan,i prezadovoljan
Old 11-11-2006, 02:29 PM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

snimao sam jednom sa 386 i to je.. groblje. koristi tzv. starved plate dizajn, vozi cijevi na maloj voltazi, ima mali headroom, i zvuci prljavo, kao i sve druge jeftine tube sprave. nije do mica jer smo imali u87 spojen..

hi-fi, highend tube sound koji daje tu tzv. diskretnu magiju, je nemoguce napraviti posteno ispod 500 i vise eura po kanalu (samo pre). to su jednostavno limitacije takvog dizajna. a sve ovo ostalo sto se nudi, su sprave koje de facto granice sa cijevnim pedalama za gitaru, znaci prljaju kao efekt i zavaraju te da je to ta "toplina". jes je.. samo dobar marketing. za gitaru ili rhodes, ili mozda neki sint bas moze, ali za vokal nema sanse ..

u nizem cjenovnom razredu, uvijek je bolje ici na dobar solid state.

focusrite platinum - uzmi najslabiji model (trakmaster ili pro), jer su svim platinumima preampi isti, i dosta dobri za te pare, a ovi dodaci na voicemasterima su losi - samo varira "broj lampica" i izmisljotina. kompresor na svima je pogotovo los, osim compoundera (ali za gitare).

jest malo iznad tvog limita od 400e, ali, puno ljudi mi je preporucilo FMR Audio RNP. dva solidna , cista kanala i di ulaza. nisam osobno probao ali radim s njihovim RNCom i on je sve sto se za njega govori.. transparentan i predobar za te pare.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 02:47 PM   #9
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord
snimao sam jednom sa 386 i to je.. groblje. koristi tzv. starved plate dizajn, vozi cijevi na maloj voltazi, ima mali headroom, i zvuci prljavo, kao i sve druge jeftine tube sprave. nije do mica jer smo imali u87 spojen..

hi-fi, highend tube sound koji daje tu tzv. diskretnu magiju, je nemoguce napraviti posteno ispod 500 i vise eura po kanalu (samo pre). to su jednostavno limitacije takvog dizajna. a sve ovo ostalo sto se nudi, su sprave koje de facto granice sa cijevnim pedalama za gitaru, znaci prljaju kao efekt i zavaraju te da je to ta "toplina". jes je.. samo dobar marketing. za gitaru ili rhodes, ili mozda neki sint bas moze, ali za vokal nema sanse ..

u nizem cjenovnom razredu, uvijek je bolje ici na dobar solid state.

focusrite platinum - uzmi najslabiji model (trakmaster ili pro), jer su svim platinumima preampi isti, i dosta dobri za te pare, a ovi dodaci na voicemasterima su losi - samo varira "broj lampica" i izmisljotina. kompresor na svima je pogotovo los, osim compoundera (ali za gitare).

jest malo iznad tvog limita od 400e, ali, puno ljudi mi je preporucilo FMR Audio RNP. dva solidna , cista kanala i di ulaza. nisam osobno probao ali radim s njihovim RNCom i on je sve sto se za njega govori.. transparentan i predobar za te pare.
Za focusrite za njegov eq i comp ne znam jer nisam u zivotu to ukljucio .. verovatno je tesko sranje

FMR Audio u par navrata sam hteo da kupim ali ga bukvano nema nigde .. ili tada nije bilo
Old 11-11-2006, 02:57 PM   #10
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
FMR Audio u par navrata sam hteo da kupim ali ga bukvano nema nigde .. ili tada nije bilo
ima u zg kod provoxa, u sloveniji u krskom i u osijeku - mislim da se to zove artist, ako nisam nesto pomjesao..

svidja mi se FMR pristup, jer za tu lovu placas samo cisti preamp, a ne nekakve crckalice.. znaci lova odlazi na zvuk..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules