|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Moj ortak ce ubrzo da kupuje mic/pre...
E sad nas interesuju vasa misljenja za preamp do 300-400e.. Znam da nije neka kinta, ali sto je po vasem misljenju best buy u tom cjenivnom rangu? Eeee, da predpojacalo ce najvjerovatnije biti upareno sa Rode NT2a, ili ako bog da NTK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ma to mu je vjerovatno skupo, hvala
![]() Ima li jos predloga mozda? Ja se jbg ne usudjujem da mu preporucujem iz prostog razloga sto mogu da citam samo na netu o tome, tj moje iskustvo sa preampima i nije preveliko. Posjedujem dbx mini, i probao sam jos par njih u zivotu tako da i nisam najkompetentniji. Da nema neki predlog iz prve ruke?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
SPL Goldmike 1 .....
.... bar bih ja tako uzeo ..... mada ga je problem nabaviti ovde , tako da ako budes nasao neku semu ..... javi i ovde ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ivan Lekic
|
![]()
Focusrite trakmaster pro ... ja ga imao odlicno mi radio .. kosta 200e
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
(Focusrite Twin Track + "Roda" NT2A) radi perfektno, gotovo bez ikakvog suma koliko god da "dignes" gain, jako cisto i sa dosta "vazduha" oko pevaca, a zaista nije skupo... Ova kombinacija u stereo verziji sa dve "rode" za grupu pratecih FENOMENALNO!! samo da je dobra prostorija...
![]() |
![]() |
#7 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() Kod mene se nije dugo zadrzao jer sam ubrzo resio da uzmem preamp koji necu menjati vise .. izbor mi je bio avalon m5 i zaista vise mi nije pala na pamet stavka preamp .. mnogo skupo za mono preamp .. ali jednom se kupuje .. Sa focusrite-om ce svako skroman biti zadovoljan,i prezadovoljan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
mod?rateur analogue
|
![]()
snimao sam jednom sa 386 i to je.. groblje. koristi tzv. starved plate dizajn, vozi cijevi na maloj voltazi, ima mali headroom, i zvuci prljavo, kao i sve druge jeftine tube sprave. nije do mica jer smo imali u87 spojen..
hi-fi, highend tube sound koji daje tu tzv. diskretnu magiju, je nemoguce napraviti posteno ispod 500 i vise eura po kanalu (samo pre). to su jednostavno limitacije takvog dizajna. a sve ovo ostalo sto se nudi, su sprave koje de facto granice sa cijevnim pedalama za gitaru, znaci prljaju kao efekt i zavaraju te da je to ta "toplina". jes je.. samo dobar marketing. za gitaru ili rhodes, ili mozda neki sint bas moze, ali za vokal nema sanse .. u nizem cjenovnom razredu, uvijek je bolje ici na dobar solid state. focusrite platinum - uzmi najslabiji model (trakmaster ili pro), jer su svim platinumima preampi isti, i dosta dobri za te pare, a ovi dodaci na voicemasterima su losi - samo varira "broj lampica" i izmisljotina. kompresor na svima je pogotovo los, osim compoundera (ali za gitare). jest malo iznad tvog limita od 400e, ali, puno ljudi mi je preporucilo FMR Audio RNP. dva solidna , cista kanala i di ulaza. nisam osobno probao ali radim s njihovim RNCom i on je sve sto se za njega govori.. transparentan i predobar za te pare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
FMR Audio u par navrata sam hteo da kupim ali ga bukvano nema nigde .. ili tada nije bilo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
svidja mi se FMR pristup, jer za tu lovu placas samo cisti preamp, a ne nekakve crckalice.. znaci lova odlazi na zvuk.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
8ch preamp? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 11-12-2008 10:44 PM |
preamp: FMR Vs ART | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 30-08-2008 08:09 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |
mic + preamp | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:26 AM |