Go Back   Rumski Forum > Rumski > Obavestenja

Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-09-2006, 04:18 PM   #1
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Thumbs up Economy hosting, poslovna politika balkana

Pozdrav svima...

Svi znamo da nam je (rumskom) potreban sto prije novi hosting, sa namjerom da prosirimo korisne sadrzaje i podignemo rumski na jos vislji nivo. U tom cilju administracija je kontaktirala nekoliko provajdera nudeci im mogucnost "trampe" trazeci skromni minimum od 500MB (iako nam je potrebno vise, zbog vasih radova, ali nismo htjeli da zazvucimo bahato) i regularan protok od garantovanih 5-10GB mjesecno zauzvrat nudeci im reklamiranje na forumu u formi banera 24/7 (u donjem dijelu). Ocekivali smo naravno da bude mnogo nezainteresovanih, jer kod nas cak i provajderi ne razumiju znacenje rijeci poslovna politika (cast izuzetcima, sa kojima cemo nadam se uskoro ostvariti neku saradnju...). Ali ono sto smo zatekli, kao odgovor na nase zvanicno saopstenje prijedloga, od strane Economy hosting, nas je stvarno "zateklo" i podstaklo nas da evo napravimo direktnu negativnu reklamu za iste, cisto kako bismo stavili do znanja, ne samo njima, vec i svima ostalima koji se ovako budu ponasali, da svojim neprofesionalnim odnosima mogu samo gubiti...

Na nase zvanicno saopstenje poslato juce svim provajderima, smo dobili prvo ovakav odgovor:

Quote:
Originally Posted by economy
POstovani,
zahvaljujem Vam se na ponudi.
Imam samo jedno pitanje: DA LI JE OVO SKRIVENA KAMERA?

Srdacan pozdrav,
A na nas odgovor:

Quote:
Ne...Zaista je ozbiljna ponuda. To sto je vi vidite kao neozbiljnu svakako je samo problem vase percepcije i sposobnosti da je prepoznate kao takvu (a treba samo pogledati, odvojiti 5 minuta). Svjesni smo da je ovo Srbija, i da ce vjerovatno vecina odgovora biti poput vasih. Zato vas pozdravljamo, i izvinjavamo na, za vas, ociglednom spamu.

Ako u kojem slucaju promjenite misljenje (jer svako ima pravo na gresku), bice nam i vise nego drago da nastavimo konstruktivne razgovore...

Mihajlo Vukelja
rumski administrator tim
dobili smo od gos'n manager-a lijepo zapakovane uvrede:

Quote:
Originally Posted by economy

Postovani gospodine Vukelja,
zahvaljujem Vam se na odgovoru.

Ne zelimo da ulazimo u polemiku s Vama, krajnje je bezobzirno traziti sponzorstvo, a nuditi onako smesne uzvratne karakteristike. U pravu ste da je ovo Srbija, zemlja koja ce za 7 godina biti u EU, i u kojoj se nadam, nece biti mesta za neodgovorne vlasnike sajtova sa 100!!! posetilaca dnevno, koji prosjace resurse u vrednosti od 15 EUR!!!

Smatramo komunikaciju s Vama zavrsenom, sve podatke o hostovanju Vaseg sajta mozete pronaci na http://www.economy.co.yu/plus/

S iskrenim zeljama za buducnost,
Eto...i sta na kraju dodati, sem da "S iskrenim zeljama za buducnost" se nadamo da ce u zemlji srbiji ovakav poslovni odnos konacno postati proslost...

Ukoliko neko ima kontakte sa nekim od hosting kompanija, molimo vas da nam pomognete da sa njima ostvarimo saradnju, jer ce to znaciti mnogo obicnim clanovima. Sva sredstva koja ustedimo dajuci za hosting, cemo moci uloziti u jos bolje ljude, vjestopisce, recezente, bolji sadrzaj rumskog. Rumski vam sigurno nece ostati duzan

diviner is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2006, 04:30 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Economy hosting, poslovna politika balkana

" U pravu ste da je ovo Srbija, zemlja koja ce za 7 godina biti u EU "

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2006, 04:34 PM   #3
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
" U pravu ste da je ovo Srbija, zemlja koja ce za 7 godina biti u EU "

Pozdrav
Jel de da je covjek optimista

Old 29-09-2006, 05:06 PM   #4
perun
Pro Member

perun's Avatar

Javi mi se na PM, Diviner... Imas i moj telefon, da vas povezem sa par ozbiljnih ljudi, a mozda se dogovorimo i oko parcijalnog sponzorstva od strane Ateljea Trag.

Pozdrav...
perun is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2006, 08:42 PM   #5
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

ko je ono bese, iz IBM-a rekao da na Svetu postoji potreba za svega, ne znam koliko malo PC-ja.... te da ne vredi ulagati u kompjutere????

Ovo je isto, nekulturno, bezobzirno i smesno.
Old 29-09-2006, 11:30 PM   #6
puRe
Administrator

puRe's Avatar

zbog ovakvih stvari ne koristim domace hostinge....tuzno
Old 30-09-2006, 12:20 AM   #7
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Hehe...ako odete na http://www.economy.co.yu/plus/index....odrska_kontakt , lako se da zakljuciti po brojevima telefona (tehnicka podrska, produkt & marketing manager, sve je jedan te isti broj, i to mobilni) da tu firmu vodi jedan jedini lik (pomognut eventualno nekom sekretaricom). Jasno se moze zakljuciti da je jos zelen, i valjda utripovan da je neko i nesto...

Eto ti sta ti je hosting provajder u Srbiji (to bi bilo kao kad bi ja sada registrovao agenciju za pruzanje usluga, stavio kucni telefon i mobilni na raspolaganje i vodim hosting provajding preprodavajuci prevedene kontrol panele stranih hosting kompanija)...

Jedino se moze priznati da ima smisla za dizajn (ako i to nije "preprodano" odnosno prepisano)...

Old 02-10-2006, 11:07 PM   #8
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

pa postoje i sajtovi koji ti prodaju izgled sajta ;] html ili flash verzija :] znaci smesno kad sam to video tako da je moguce da je "pozajmljeno" ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2006, 11:03 AM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja predlazem da mu licno svaki clan foruma (nas stotinjak) posalje po jedan pozdravni mail, samo sa textom - pozdravi sa Rumskog..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2006, 11:32 AM   #10
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Rece covjek da imamo 100 posjetilaca dnevno . Prije ce biti 600 dnevno (uspio sam pokrenuti statistiku na veratu):

http://stats1.verat.net/rumski.com/u....html#DAYSTATS

(baciti pogled na visits).

Problem je sto statistika vbulletina broji samo registrovane clanove koji su dnevno posjetili forum, a njih je oko 130-150 (jos sam za pismene, sto ocigledno navedeni lik nije, naveo da gostiju imamo jos 3x toliko, koji neregistrovani prate forum, ali dzaba)...A tu statistiku sam jedinu imao, prije 1. oktobra.

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules