|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Narucio neki CD iz Nemacke,poslali mi preko UPS-a (platio unapred cenu+30-50evra (ne secam se tacno) za troskove slanja) i zovu danas ovi sa carine... kao treba da platim carinu 2600 dinara (30 evra) !?!?
Otkada se placa carina za 1 CD ??? Nevidjena pljacka! Jel ovo normalno ? Jel imao neko slicna iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
CD + VAT(porez, mozda) + Shipping ? Koliko je sve zajedno placeno...? Ako ceo iznos predje cifru od 100 evra (mada, pre ce biti $, nesto oni tu muljaju), duzan si da platis carinu i porez drzavi. U tih 100 evra/dolara ne ubraja se samo cena artikla, vec full cena sa shippingom/postarinom... Dakle, ako je u tvojoj varijanti bilo toliko i vise, nemoj da se chudis. Opet, ako nije, ne kapiram zasto insistiraju. Ako nisi dao 100 evra za sve, daj im izvod iz banke gde se vidi koliko si para poslao prodavcu i mogu da te povuku za Milku od 100 gr. koju ces im odneti i pokupiti to. Istog momenta jer nemaju osnova za kenjanje. Izvod je izvod! Ja sam zavrsio par puta shemu sa Milkom od 100gr. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Taj limit su smanjili na 20EUR (ili dolara, kao sto kazes, tako nesto malo... nisam siguran da sam zapamtio tacno posto se skoro nista vise ne uklapa u tu cifru) pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ne znamgde je sada,ali treba u ponedeljak (tek) da preuzmem sa aerodroma!?
Sve ukupno je placeno negde oko 120-130 evra,inace sam cd kosta manje od 100 evra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ma ok,ako su takva pravila,nema problema... sada znam za ubuduce...
sigurno cu naci drugi nacin za transport. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]()
sad mi pade na pamet ona reklama: "veliki aplauz za momka koji je..."
respect na ovaj nacin samo mogu da podstaknu pirateriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Moguce je da na pojedinim ispostavama carinici zloupotrebljavaju neinformisanost ljudi. U svakom slucaju, kao i uvek... Bitno je sta je kupljeno! Dakle, u koju kategoriju spada poruceni proizvod... Po nasem zakonu jasno je definisano sta moze a sta ne da uveze fizicko lice... To je mozda i bitnije od limita, ali ovaj CD svakako ne potpada pod kategoriju neceg sto se ne moze uvesti! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nema sta, puko si jos 3000 dindzi! ![]() Pa, sledeci put malo mudrije! Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
jbg. ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Uvoz polovne opreme - carina/porez? | Topaz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 40 | 05-03-2008 11:33 AM |
carina na opremu u hrvatskoj | funksoulbrother | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 03-03-2008 04:07 PM |
Carina-pljacka | Gianfranco | Razno | 24 | 14-03-2007 04:46 PM |