Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-12-2006, 02:59 PM   #1
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Hard za Kurzweil 2600..

Kupio sam prije par dana kurzweil k2600 i zanima me da li postoji mogucnost ugradnje internog hard diska i da li je to neko radio ili ima bilo kakva iskustva sa tim?

.... kad sam vec tu samo da ka?em da ovaj synth necu u ?ivotu prodavat kao ni emu-e4x a svirao sam sve i sva?ta do sada a dan prije kupovine sam isprobavao motif 8 es i cp 300 i ?ta da ka?em ... kurzweila treba imat i onda zna? u ?ta si ulo?io lovu
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2006, 03:30 PM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Hard za Kurzweil 2600..

pozz

...ja sam napravio istu odluku oko k2600, a probao i motif, triton i ostatke... mada mozda uzmem motif rack, on uz k2600 je strava.

...ja sam nabavio polovan SCSI hard disk, medjutim u tolikoj sam guzvi da ne mogu ni da ga instaliram (kao ni RAM koji sam uzeo) ... znaci treba ti SCSI hard do 2GB, i treba ti Kurzweil Hard Disk Mounting Kit (oko 50 eura, imas ga u nemackoj, mada sad Artist radi Kurzweil brand, raspitaj se...) dobijes sine za montiranje, sarafcice, specijalni flat kabel za k2600 motherboard i strujni za hard. To je to, ali nosi ga u Artist, ne pokusavaj sam da ga stavis, jer je pakao! Stavljanje RAM-a je lako to mozes da uradis za 2 minute, i spada u User Installable Options, ali HDD nikako !!! Mislim mozes, ali je pravi pakao ako nisi neki profi keyboard serviser!

... to je ludilo, jedva cekam da mi stave taj hdd u moj k2600, tada imas ludilo! BRdo semplova i programa, i smek cele price je da napravis macro koji se ucita svaki put kad ukljucis k2600 u struju ! znaci setujes ga kako god pozelis sa farbama, i napravis bootabilni macro koji se load-uje svaki put kad ukljucis k2600!

eto, nadam se da sam ti pomogao

pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2006, 03:32 PM   #3
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

....sto mi je to poznato . Da, moze da se ugradi hard samo je malko komplikovanije evo ti link pa pogledaj kako ide proces http://community.sonikmatter.com/for...?showtopic=258
vise se tice otvaranja...bitna stvar, da li si kupio HD mounting kit? jer ako nisi dzaba ti krecenje...spremi 50 eura za tih par kablica i srafova .
Old 03-12-2006, 03:50 PM   #4
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch
pozz

...ja sam napravio istu odluku oko k2600, a probao i motif, triton i ostatke... mada mozda uzmem motif rack, on uz k2600 je strava.

...ja sam nabavio polovan SCSI hard disk, medjutim u tolikoj sam guzvi da ne mogu ni da ga instaliram (kao ni RAM koji sam uzeo) ... znaci treba ti SCSI hard do 2GB, i treba ti Kurzweil Hard Disk Mounting Kit (oko 50 eura, imas ga u nemackoj, mada sad Artist radi Kurzweil brand, raspitaj se...) dobijes sine za montiranje, sarafcice, specijalni flat kabel za k2600 motherboard i strujni za hard. To je to, ali nosi ga u Artist, ne pokusavaj sam da ga stavis, jer je pakao! Stavljanje RAM-a je lako to mozes da uradis za 2 minute, i spada u User Installable Options, ali HDD nikako !!! Mislim mozes, ali je pravi pakao ako nisi neki profi keyboard serviser!

... to je ludilo, jedva cekam da mi stave taj hdd u moj k2600, tada imas ludilo! BRdo semplova i programa, i smek cele price je da napravis macro koji se ucita svaki put kad ukljucis k2600 u struju ! znaci setujes ga kako god pozelis sa farbama, i napravis bootabilni macro koji se load-uje svaki put kad ukljucis k2600!

eto, nadam se da sam ti pomogao

pozz
Pozdrav... naravno da si mi pomogao, zar samo do 2 gb hdd:o ? dobio sam 2 dvd-a sa samplovima .. gdje da to smjestim

Imam u blizini profi servisera tako da ni u ludilu to ne bih sam poku?avao jer sam se vec par puta opekao sa slicnim avanturama kod starijih pravih syntheva

On vec u sebi ima pro?irenje od 128 mb rama tako da s tim nece biti problema.

Ako mi bude potrebna neka druga vrsta pomoci nadam se da ti nece biti problem na pm. ali samo u slucaju da stvarno nemam kud .. da te ne smetam previse i da ne gnjavim druge na forumu koje to ne interesira.

Pozz.
Old 03-12-2006, 03:54 PM   #5
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz
....sto mi je to poznato . Da, moze da se ugradi hard samo je malko komplikovanije evo ti link pa pogledaj kako ide proces http://community.sonikmatter.com/for...?showtopic=258
vise se tice otvaranja...bitna stvar, da li si kupio HD mounting kit? jer ako nisi dzaba ti krecenje...spremi 50 eura za tih par kablica i srafova .
Hvala i tebi na pomoci i na linku ... znam za taj mounting kit koji ce mi trebati.

Ovo se zove user support za korisnike serie K
Old 03-12-2006, 03:58 PM   #6
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Evo koristim priliku da napravim reklamu za prvi ex-yu kurzweil forum http://launch.groups.yahoo.com/group/kurzweilkserbia/

Dobro dosli i ocekujmo sugestije
Old 03-12-2006, 04:02 PM   #7
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz
Evo koristim priliku da napravim reklamu za prvi ex-yu kurzweil forum http://launch.groups.yahoo.com/group/kurzweilkserbia/

Dobro dosli i ocekujmo sugestije
Svaka čast za ideju, vidimo se tamo.
Old 03-12-2006, 04:06 PM   #8
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Zaboravo sam da kazem, posto je forum jos nov nema neke posebne aktivnosti...sve zavisi od clanova...dakle svi koji vole KURZWEIL-a neka dodju da nam bude zanimljivije.
Old 03-12-2006, 04:25 PM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Nije sto ste paljevine nego cete i mene naloziti
Dolazim tamo, ali bez pljuvanja po japancima (koji jesu sr**e, ali bez pljuvanja!!!)
Old 03-12-2006, 04:38 PM   #10
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Kurzweilasi su posebna sorta ljudi...posto znaju da je sve ostalo 10 stepenica ispod njih vrlo se blagonaklono ponasaju prema svima ...salu na stranu mogu se postovato bilo kakva pitanja vezana za Kurzweil ... i poredjenja sa ostalim firmama...nismo pljuvaci nego realni ...volimo mi i druge spravice...Waldorf, Acces, cak i Roland

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules