|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Moze li mi neko pomoci tako sto ce mi predloziti
neki naziv sample cd-a sa sto raznolikijim varijantama drum semplova za triger,narocito kick-a i snare-a,za nekakav metal,hc zvuk? Znaci ne trebaju mi samplovi u 20 layera nego sto veci broj razlicitih semplova.U stisci sam sa vremenom pa ne znam sta traziti a sve sto imam je neupotrebljivo.Ako neko ima u secanju naziv neke interesantne 'kompilacije' semplova? Znaci,ono sto otkaceniji underground samplovi kick-a i snare-a na jednom mestu,ako je neko naisao na tako nesto?
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 11-06-2006 at 12:02 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nisam zaista siguran ?ta to tebi treba? Trigerovanjem gde će? koristiti samplove bez layer-a opet neće? dobiti nikakav realizam.
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
"Burning Grooves"
Akai, u nekoliko lejera Dosta dobro prolazi, ima onih tackastih kikova, masnih dobosa, nije sa realistican bubanj, ali moze da prodje za HM ili neku preprocesiranu varijantu
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Bob ClearMountain,meni najbolji samplovi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, mnogo su vam "mekani" ti semplovi ?to navodite
![]() Ako ba? treba da budu otkačeni, mislim da ima nekih nadrkanih zvukova, ali ne ba? klasičnih na Methods of Mayhem 1 i 2. Takođe postoji jedan sample cd samo sa loopovima koji imaju duplu pedalu, double bass mania, ako se dobro sećam ima tu i jedan folder sa pojedinačnim udarcima elemenata kit-a. Konačno ja i dalje dajem prednost Drumkit From Hell-ovima, čak je i originalni super, ne mora mnogo da se farba. Od free stvari, na Andy Sneap forumu se pojavi ne?to od home made sample-ova a po?to je metal ekipa, to su sve vrlo dobro snimljeni semplovi ba? za tu varijantu. I na Andy Sneap-ovom sajtu postoji za download ne?to sample-ova, ali nema dorektnog linka, nego mora? na forumu da potra?i? thread u kom se to pominje, ja link napamet ne znam.
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Pa ja bih mu bas DFH i preporucio da ne rece covek da bi nesto "jeftinije".
DFH su prilicno tvrdi i upotrebljivi za to sto ti treba, jedino sto ja licno nisam nasao set tomova koji bi mi radio sa te edicije...
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Poskidao sam samplove sa Andy-evog sajta(njegove)jos kada su okaceni ali ih ne bih
koristio jer su previse prepoznatljivi.Pokusao bih experimentisati sa nekim 'otkacenijim' zvukovima, sto blize nekom industrijalu.Sto se tice layeringa,shvatio sam da u nekoj brzoj,mnogokompresovanoj krljacini igranje sa layerima odvuce mnogo dragocenog vremena kojeg cesto nema.Zadnji drumagog ima interesantnih opcija gde se on sam igra sa samplom(Tune,Volume....) u zavisnosti od velocity-ja udarca pa kad se to sve to prekompresuje i ne ispadne toliko lose.Naravno ne mislim da je to extra varijanta ali za neki expres lonac prolazi. Tamo gde bas zaskripi rucno pojacam ili stisam odredjeni 'zivo-usnimnljeni' udarac,drumagog ga ispitchuje i teraj dalje.Jedino sto ne mogu naci samplove koji bi mi se svideli. Probacu doci do ovih gore navedenih sample cd-a pa mozda naletim na nesto. Hvala na pomoci
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 11-06-2006 at 03:50 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]()
Pazi, sve to ?to se tebi sviđa je neko napravio od normalnih zvukova bubnja. Znači mo?da bi jednostavno trebao da uzme? neke normalne samplove ?ivog bubnja i poradi? na njim, te nauči? da dobija? ono ?to ?eli?, sam.
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Ma znam Dule ja sve to,naravno,slazem se, nego jednostavno sam
hteo da ubrzam malo proces,cisto da olaksam i zavrsim sto pre.I ja mislim da je najbolja varijanta uzeti neki exta usemplovan zvuk(kakav je DFH) i igrati se efektima njima ali za to treba vremena,barem meni,ne bih li dobio nesto sto mi se stvarno svidja.Cisto sam hteo da vidim postoji li neka zanimljiva kolekcija u kojoj mozda nadjem nesto sto mi se svidi i skratim si muke(ili ti drugim recima maznem tudju ideju ![]() Hvala ti u svakom slucaju,nego ovaj Burn groove ,ima li tu i pojedinacnih udaraca ili su to samo loopovi?Preslusao sam demo sa njihovog sajta i jako interesanto zvuci.
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
ne znam, probaj war drumz. inace jako mi se svidja kont methods of mayhem, ne znam da li si mozda cuo ICP?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc oko usnimavanja bubnja!!!!! | binzulja | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 18-02-2009 11:25 AM |
Semplovi bubnja + preamp? | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 24-02-2006 06:52 PM |
Pop Rock Semplovi bubnja-Oliver,Vlado..itd??? | Zid | Audio Software | 65 | 20-12-2004 08:45 PM |