Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2006, 05:30 PM   #1
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Guitar rig pitanje

GR je stvarno odlican program,revolucionaran...Iako se sad ljubitelji "gvozdja" nece sloziti sa mnom,tvrdim da je doboro uradjenu gitaru u gitar rigu tesko provaliti!

Medjutim,čini mi se da ima jedan ogroman nedostatak...(ili su moja podesavanja takva)kako natjerati gitar rig i npr.nuendo ili acid da direktno snima procesiranu gitaru kad sviram live?Probao sam masu opcija ali uvijek gitara bude snimljen suva i moram naknadno da dodam Guitar rig na nju kao efekat...u čemu je stvar?
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 06:11 PM   #2
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: Guitar rig pitanje

Quote:
Originally Posted by balthazaar
GR je stvarno odlican program,revolucionaran...Iako se sad ljubitelji "gvozdja" nece sloziti sa mnom,tvrdim da je doboro uradjenu gitaru u gitar rigu tesko provaliti!
a ja tvrdim da guitar rig nema veze sa ozvucenim pojacalom niti mu dolazi blizu po kvaliteti...
Old 07-06-2006, 06:39 PM   #3
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ti se onda,bogami,grdno vara?!Dobro natvikovan guitar rig se vrlo,ali vrlo tesko,skoro nikako prepoznaje.Imao sam priliku da snimam sa mar?ala i istina je da pojačalo ima deblji zvuk po sebi,medjutim to stvarno nije neizvodljivo sa Guitar Rig-om.Jbg,?ta da ka?em,razumijem ja o čemu ti govori?...ima ne?to romantično u toj priči...neki jo? tvrde da nema snimka bez traka?a ali vrijeme pokazuje svoje...Pravo pojačalo je definitivno neuporedivo bolje za ?ivu svirku,medjutim guitar rig odradjuje snimak kako treba,naravno uz fino tvikovanje i stiskanje...
Old 07-06-2006, 06:42 PM   #4
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
ti se onda,bogami,grdno vara?!Dobro natvikovan guitar rig se vrlo,ali vrlo tesko,skoro nikako prepoznaje.Imao sam priliku da snimam sa mar?ala i istina je da pojačalo ima deblji zvuk po sebi,medjutim to stvarno nije neizvodljivo sa Guitar Rig-om.Jbg,?ta da ka?em,razumijem ja o čemu ti govori?...ima ne?to romantično u toj priči...neki jo? tvrde da nema snimka bez traka?a ali vrijeme pokazuje svoje...Pravo pojačalo je definitivno neuporedivo bolje za ?ivu svirku,medjutim guitar rig odradjuje snimak kako treba,naravno uz fino tvikovanje i stiskanje...
nakon te price, ja opet ne vjerujem.

eto, ti snimi nesto sa guitar rigom i sa dobro ozvucenim kvalitetnim pojacalom pa da cujemo.
Old 07-06-2006, 06:51 PM   #5
Aron Woolf
Junior Member

Aron Woolf's Avatar

Quote:

Medjutim,čini mi se da ima jedan ogroman nedostatak...(ili su moja podesavanja takva)kako natjerati gitar rig i npr.nuendo ili acid da direktno snima procesiranu gitaru kad sviram live?Probao sam masu opcija ali uvijek gitara bude snimljen suva i moram naknadno da dodam Guitar rig na nju kao efekat...u čemu je stvar?

Pa u tome je stvar. Imas mogucnost da biras farbe gitara do besvesti. A da si ih snimao iz nekog hardveskog amp simulatora ili "gvozdja" i bio nezadovoljan farbom, morao bi sve ponovo da snimas. Ovako imas slobodu izbora boja. Ali, nemas velicinu, gustinu, i toplinu pojacala.
Aron Woolf is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 06:55 PM   #6
Aron Woolf
Junior Member

Aron Woolf's Avatar

Jos nesto. Kad odaberes preset koji ti se svidja, soliraj traku i Exportuj audio u projekat. Sad mozes da ugasis Rig.
Aron Woolf is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 07:05 PM   #7
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
nakon te price, ja opet ne vjerujem.

eto, ti snimi nesto sa guitar rigom i sa dobro ozvucenim kvalitetnim pojacalom pa da cujemo.

trenutno nijesam u prilici da snimam sa pravig pojačala,a rado bih postavio dva snimka da vidim bi li provalio

mada ću vala ako "uvatim" nekog ko ima pojačalo snimiti i postaviti na net...to bi bilo zanimljivo

Arone, ja sam mislo da direknto snimam ofarban zvuk,razumiješ?Npr pokrenem guitar rig i Nuendo i da mi nunedo hvata procesiran zvuk iz Guitar Riga a ne suvi iz karte!?
Old 07-06-2006, 08:36 PM   #8
MD
Senior Member

MD's Avatar

A da probaš guitar rig insertirati na input channel?

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 11:08 PM   #9
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Naaaaaaaah, bezveze je to Bolje da prvo snimi suvo pa bounce-uje. Čuo sam da tako zvuči jo? "gu?će" i jo? bolje od pravog pojačala
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2006, 11:16 PM   #10
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Naaaaaaaah, bezveze je to Bolje da prvo snimi suvo pa bounce-uje. Čuo sam da tako zvuči jo? "gu?će" i jo? bolje od pravog pojačala
pa ja sam tako do sada i radio...nevjerujem da puno nas ovdje moze da ima sve one procesore i pojacala i mikrofone koje simulira guitar rig...tako da je to sto si čuo vrlo moguće
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules