|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dali neko ima ovu karticu? Kakva je? Smorio sam se od trazenja recenzija. Sve sama citiranja sa M-Audiovog site-a. Ono sto sam procitao mi se svidja, ali to su samo suvi tehnicki podaci proizvodjaca. Voleo bih da cujem i neke zamerke treceg lica. Vidim, ima mnogo vise mogucnosti od Firewire Audiophile, a kostaju isto. Po meni, Firewire u proredjenju sa USB-om ne znaci nista ako ne postoji potreba za nekim vecim protokom pa me ova jednakost cena malo cudi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Drugi je to čip unutra, kao i čitav softverski pristup!
Drugim riječima, Fast Track Pro je puno zabave za malo para (kartica namjenjena gitaristima za hvatanje ideja), dok je kod Audiophile FireWire akcenat stavljen na kvalitet zvuka pri reprodukciji (namjenjena je DJ-evima) i kvalitet korisničkog interfejsa, a dodatnih opcija, tipa mic preampa itd... nema!
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pazi, ja sam u vidu imao karticu koja moze da mi radi posao DJ-isanja, a i produkcije. Mogucnost mikrofonskog/gitarskog snimanja mi se mnogo svidja.
Mislis li da kvalitet nije dovoljan za ozbiljniji rad kad si rekao da je za "hvatanje ideja"? Dali je kvalitet reprodukcije nesto sto se ipak primeti ili je razlika zanemariva? Nemam u vidu vrhunsku karticu, ali ipak nebih da zrtvujem kvalitet izlaza zbog predpojacala. Prvo sam imao u vidu Maudio 1010LT, ali mi se neka mobilna varijanta sa 2 I/O ipak vise svidja iako je sigurno mnogo skromnija od 1010LT. Nameravam da uzmem netebook i da sve sto mi treba nosim sa sobom pa mi je Fast Track Pro delovala kao zgodno resenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Onda ćeš biti najsretniji sa M-Audio FireWire 410!
![]() p.s. Volio bih da mi neki DJ objasni šta je to "produkcija" kojom se dosta njih bavi! A kada definišeš potrebe onda ćeš već imati pola rješenja u rukama!
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Evo, ja necu da kazem ni da sam DJ a ni producent ali pokusacu ti pojasniti...
Pod produkcijom, u mom slucaju, podrazumevam povremeno pravljenje muzike u sobnim, relativno skromnim, uslovima (MIDI KONTROLERI, PC, AUDIO KARTICA,MONITORI). Verovatno nijedna od stvari nece otici u studio na mastering pa bi bilo dobro da u tim, sobnim, uslovima zvuci sto je moguce bolje ali da to ipak ostane te klase ako tako mogu da kazem. Nemam pretenzije ka vrhunskim rezultatima, jer kao prvo, nemam ni vrhunsku opremu. Nemam potrebe za nekim superkvalitetnim snimanjem, ali bih voleo da povremeno mogu da nakacim gitaru ili mikrofon i usnimam nesto sto mozda ne treba da bude samo skica koja ce posle ponvo morati da se snima na drugoj boljoj opremi ukoliko bih hteo da od toga bude "nesto". To je ono sto je u mom slucaju produkcija, za ostale ne znam. ![]() Last edited by Fibra; 28-04-2006 at 09:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Za "hvatanje skica" za muzičko djelo će poslužiti obe varijante! S tim što ti Fast Track Pro pruža mnogo više opcija za istu lovu! Znači, ukoliko je demo nivo u pitanju predlažem Fast Track Pro, jer možeš uraditi sve što si zamislio!
Bilo kakvo ozbiljno snimanje vokala i gitara ćeš na kraju morati obaviti kod nekoga ko je uložio bar nekoliko hiljada u "produkciju"...
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Hvala, mada nikako da mi odgovoris kakve zamerke imas ne kvalitet izlaza Fast Track Pro u odnosu na Audiophile. Inace, negde sam procitao da je nivo snimljenog signala kod Fast Track Pro kartice nizak I lik kaze da planira da kupi dodatno predpojacalo. Na kraju se pitam ima li onda uopste prednosti? Ako je za zadovoljavajuce snimanje potrebno dodatno predpojacalo , bolje ga onda nakaciti na Audiophile. Sta mislis?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Mislim da je to što si pročitao neko žestoko lupio! O kvalitetu preampa se da diskutovati, ali o nivou... Toliko je načina da se taj nivo digne... Na kraju krajeva, nije nivo najbitniji...
Što se kvaliteta izlaza tiče... glupo je to upoređivati ukoliko nisi debelo iskusan... Mislim da ti nećeš primjetiti tu razliku...
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Tiki hvala na odgovoru, kupicu onda ipak Fast Track Pro. Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Nema na čemu. Drago mi je ako sam ti pomogao...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-Audio Fast Track USB | Tiki the Boyler | Recenzije | 2 | 08-07-2012 05:07 PM |
M-AUDIO Fast Track Ultra - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 16-06-2009 06:19 PM |