Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2006, 11:41 AM   #1
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default pismo direktoru Digidesign-a

http://nuendousers.blogspot.com/.

procenite sami , a drugi link je misljenje ljudi sa NUENDO-POST foruma

http://www.nuendo-post.com/modules.p...iewtopic&t=741
Old 06-05-2006, 01:23 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: pismo direktoru Digidesign-a

Quote:
Originally Posted by Moritz
http://nuendousers.blogspot.com/.

procenite sami , a drugi link je misljenje ljudi sa NUENDO-POST foruma

http://www.nuendo-post.com/modules.p...iewtopic&t=741
Generalno... ovom narodu ovde to ne znaci puno, jer svi manje/vise boluju od toga... odnosno nemaju NIKAKAV customer support.
Brystonova garancija od dvadeset godina... i kada crkne, koliko meseci treba da NE radis dok ti Bryston to ne popravi? A crkavaju cak i oni.
Apogee... koliko znam pre vise od sest meseci je otisao jedan veliki konvertor sa problemom na servis... jos se nije vratio... barem koliko znam, nisu novi poslali u njegovu zamenu... sta preostaje? "kljuc u bravu?"

Da li imamo mi kome da se zalimo... da pisemo "otvorena" pisma direktorima belosvetskih kompanija...

E sad ako si hteo da krenes u pricu kako je nuendo "bolji" od protoolsa... pa barem po ovom pitanju mi sigurno ovde mozemo slobodno da kazemo da "ne valja" ni jedan proizvodjac.

Pogotovo je daleko lakse i jeftinije praviti samo softver i ispravljati samo softverske greske umesto i softverskih i hardverskih... toliko o customer support i "razmazenim" i "nezadovoljnim" belosvetskim korisnicima... sto bi ja voleo da ima smisla da pisem ovakva pisma... bar godinu dana bi slagao "sitnu knjigu"... pocev od Microsofta pa do Westinghausa (doduse taj zadnji se raspao koliko se secam).

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 01:41 PM   #3
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

ovo je bilo cisto informativno, nikakve posebne namere nisam imao. A pogotovo da pricam o podrsci ili ne, posto u ovoj zemlji je 1% ljudi koji su legalno kupili svoj program u kojem prave pare trako da ni nemaju prava na bilo kakve zalbe na podrsku kupcima !!!.
Vise kao zanimljiva promena na trzistu, zapravo kako se jedan industrijski standard moze ugasiti preko noci.
I prvenstveno je bilo namenjeno NUENDO korisnicima i onim ljudima koji su u poslu POST-a.Ne postoji savrsen hardver i softver, i to nije bio ni cilj ovog posta.A sustina nije da se ovde radi o razmazenim kupcima nego o bezobraznom proizvodjacu koji svoje usluge naplacuje preskupo za ono sto daje ( opet ne kazem da je PT bolji od NUENDA ili ne...stvar licnog izbora). I verovao ili ne ima smisla pisati ovakva pisma, samo sto smo mi na ovim prostorima suvise lenji za te stvari i imamo pogresan stav o svemu ( pardon skoro svemu) sto se tice odnosa kupca i proizvodjaca, da nije takvih pisama mnogih stvari koje danas tako olako koristimo i prihvatamo ih zdravo za gotovo ne bi ni bilo .
I da ponovim po ko zna koji put, sve ovo ima smisla ako se bavimo muzikom ili snimanjem zvuka u bilo kojoj formi a ne pukim tehnikalijama...sto je na zalost ovde na forumu postalo sasvim normalna stvar....cast izuzecima.

P.S. licno za mene NUENDO jeste bolji. Bez rasprava na ovu temu jer ih je bilo previse.

Last edited by Moritz; 06-05-2006 at 01:53 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 01:45 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
ovo je bilo cisto informativno, nikakve posebne namere nisam imao. A pogotovo da pricam o podrsci ili ne, posto u ovoj zemlji je 1% ljudi koji su legalno kupili svoj program u kojem prave pare trako da ni nemaju prava na bilo kakve zalbe na podrsku kupcima !!!.
To pogotovo...
Quote:
Vise kao zanimljiva promena na trzistu, zapravo kako se jedan industrijski standard moze ugasiti preko noci.
Ne brini, izmislice oni noviji i jos "standardniji"
Quote:
P.S. licno za mene NUENDO jeste bolji. Bez rasprava na ovu temu jer ih je bilo previse.
Naravno, zahvalan sam na tome.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 06-05-2006, 01:46 PM   #5
perun
Pro Member

perun's Avatar

Na zalost je tako kako je! Bez obzira ko koliko novca ovde zaradjuje, te razlike ne omogucavaju primenu "zapadnjackog" sistema kupovine opreme... od konektora do miksera... Naime, Ozbiljne firme, poput SSLa i njoj slicnih uz napajanje daju i 1 ili 2 Spare PSU jedinice, da bise, u slucaju crkavanja istih, studio odrzao u "radnom" zivotu! Naravno da prilikom kupovine Brystona, firma nece poslati rezervne delove, ali svi u svetu (a koliko god da je skupo i za nas, trebalo bi primenjivati tu filozofiju) kupuju opremu po vise komada... ili se bar osiguravaju jos jednom "slicnom" spravom... Svi imaju losa iskustva sa opremom poput Brystona i njihovom garancijom, jer da bi izbegli paprene cifre za shipping od nekoliko dana ( a sediste pomenute firme je u Kanadi ), pokvarenu opremu salju brodom tamo i samo put traje nekoliko nedelja tamo i jos toliko nazad! Sta raditi ako se to dogodi? "Svetski" vlasnici studija nemaju frku, cak i ako salju brodom, jer u steku imaju bar jos jednog istog...

Pa, forumashi... neka je za nauk... Kupujte svu opremu u dva primerka:o! Mi trenutno cekamo pozamasnu kolicinu delova (potova, prekidaca, pa i modula) za nas mikser... To je jedino resenje da se studio ne bi zatvarao!

Pozdrav...
perun is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 01:55 PM   #6
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ma tehnicka podrska nije samo crkavanje opreme.... ima tu sto-sta...
Ja sam predusretljivoscu i azurnoscu Aniversal Audio tima zaista zadovoljan, dok Creamware smatram najvecom bagrom na svetu. Ne udostoje ti ni odgovorom na mail, ako imas neki problem i oglase se samo kada lansiraju nesto novo, ili smisle neki od potencijalnih nacina da zarade na tebi...
Universal Audio je tu zaista bolji...
Old 06-05-2006, 01:59 PM   #7
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Ni na zapadu vise ne cvetaju ruze kao nekada i sve se vise pribegava smanjenju troskova, i da za sto manje para dobijes sto vise ( u smislu kupovine opreme). Mi smo u prednosti jer na nasu zalost ( a mozda i srecu ) "naviknuti" smo u poslednjih XYN godina da radimo i razmisljamo tako....sad je vreme da mi njima nesto prodamo ..." kako se radi pod nikakvim okolnostima-a uz to i preziveti"
Old 06-05-2006, 02:03 PM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Ma tehnicka podrska nije samo crkavanje opreme.... ima tu sto-sta...
Ja sam predusretljivoscu i azurnoscu Aniversal Audio tima zaista zadovoljan, dok Creamware smatram najvecom bagrom na svetu. Ne udostoje ti ni odgovorom na mail, ako imas neki problem i oglase se samo kada lansiraju nesto novo, ili smisle neki od potencijalnih nacina da zarade na tebi...
Universal Audio je tu zaista bolji...
Ma to pogotovo...tu tek moze da se prica.... napises nekome pismo sa problemom i kao da si ga bacio u bunar...

Jednom sam trazio informacije o nekoj Siemensovoj mernoj opremi... niko mi se nije javio bar mesec dana... e onda sam poslao cirkularno pismo sa istim sadrzajem SVIM ekspoziturama simensa po celom svetu... za dva dana je stigao zadihani predstavnik pomenute firme za ovaj prostor... sa dvadeset kilograma kataloga o svemu i svacemu... tada sam shvatio neke stvari. Ljudi su svuda isti.

pozdrav

bogi

Old 06-05-2006, 02:06 PM   #9
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Ni na zapadu vise ne cvetaju ruze kao nekada i sve se vise pribegava smanjenju troskova, i da za sto manje para dobijes sto vise ( u smislu kupovine opreme). Mi smo u prednosti jer na nasu zalost ( a mozda i srecu ) "naviknuti" smo u poslednjih XYN godina da radimo i razmisljamo tako....sad je vreme da mi njima nesto prodamo ..." kako se radi pod nikakvim okolnostima-a uz to i preziveti"
NE bi oni to skapirali, veruj mi.. generacijama su vaspitavani na taj nacin da bi im ekonomija funkcionisala (nesto kao igra)... posto nama ekonomija nije mnogo vazna, onda smo primitivan mehanizam, kao Trabant... te smo zato pouzdani i zasigurno funkcionisemo u svim uslovima... inace Trabant ne moze da se pokvari zato sto u njemu NEMA STA da se pokvari (karikiram, ali je u tom pravcu)

Dok imamo Rajka... imacemo sve garancije ovog sveta...

pozdrav

bogi

Old 06-05-2006, 03:58 PM   #10
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Evo moj primer:
pojacalo KRELL (govorim o Hi-Fi) je imalo problem on/off prekidaca. Pisao sam ljudima iz KRELLa u USA, oni su se izvinuli, i tog momenta poslali novi prekidac u kompletu, naravno sve na njihov racun. Nisam ni postarinu platio.
Dakle, pojacalo mi nije bilo novo pa da ima problem, vec je u pitanju stari deo koji je jednostavno crkao.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules