|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Posto sam ostao bez VOXa ToneLab SE (zaliven Stellom), kojega sam koristio za Live svirku i kojeg je vjerojatno tesko i osposobiti da radi normalno,
sada gledam sta bih drugo koristio za ove svrhe? Zamolio bih kolege gitariste da mi daju neke svoje preporuke o ovome. Pojačalo definitivno necu koristiti, jer se svira u objektima od 80m2. Koristio sam V-Amp, X Vamp, Line6, Digitech RP10 - slabo sve. Najbolji mi se pokazao Digitech 2112 SGS (lampa), ali mozda netko od vas ima vec dobar setup, sa nekim normalnim gitarskim zvukom, bez plastike. Mislio sam uzeti Tubemana od H&K, ili onaj preamp od Masa Boogiea... Jos cu nesto reci: Na jednu svirku sam nosio Roland JC120 i preko njegovog Line -Outa u mix i zvucalo je savrseno (uz Boss Mega Distortion). Samo veliko brate. Hvala unaprijed svima. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa već si izređao sve, ?ta jo? čovek da ti predlo?i?
![]() Ne znam koja je vrsta svirke u pitanju, a i to ima veze. Na tvom mestu, verovatno malo, kvalitetno tranzistorsko/hibrid pojačalo (da trpi zlostavljanje) i neke pedale ili pojačalo i pristojan procesor iz koga jedan izlaz ide u pojačalo a drugi u razglas, pa se samo doda malo u razglasu da zvuk ne bi tukao iz jedne tačke. Ovo ostalo nema mnogo smisla, bar kako meni izgleda. Ja sviram sa Tubemanom, i neće? biti srećan nikako osim ako ga ne uključi? u amp a onda ti se isto hvata . Cifra koju će? dati za Boogie preamp je takva da mo?e? komotno da kupi? ponovo Vox-a (ako misli? na onaj rack preamp).
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Na posletku ubacim izmedju izlaza i zvucnika ovo: http://www.thdelectronics.com/products/hotplate.htm Raspalis lampu da se razbukti i ne probijes ljudima bubne opne. Cudo od naprave. I radi. 8, 80 ili 800m2 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
ja trenutno imam marshall jmp1 kojeg ukljucim u eff. loop return na marshall dsl401.
jako sweet zvuk ![]() a polako se prebacujem na rack setup
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() a pedalice ostavit za mali setup. jedino ne znam kako cu sad iskoristit ernie ball volume. nezgodno mi je spajat je u effects loop a ako je spojim prije predpojacala onda mogu zaboravit na volume swellove sa delayem ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Znaci trpas sve u rack polako. Voleo bih da se podsetim tog tona (JMP-1) i uopste Marshalla. Ja sam izbacio EL34/84 iz upotrebe. Nesto mi uhu prija strogo 6L6 poslednjih godina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
imam 6166 mono. Quote:
mogu ti rec da mi je malac davao vani prijatniji ton. a i svidjaju mi se el84 u mom dsl-u ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Trenutno za live svirku koristim samo V-amp Pro koji ide direktno u mixetu.Planiram da batalim procesor i da uz Rhandall RG75DG2 nabavim neke pedale koje bi mogle da rade posao za Heavy-Shred svirku.Nisam imao mnogo iskustva sa pojedinacnim pedalama,pa me interesuje koja pedala(ili njihova kombinacija) bi bila pogodna za ovaj stil sviranja?
Recimo da mi treba "Stratovariusovski" sound za rifove i Vai-evski solo zvuk.Naravno,ne ocekujem da to zvuci kao kod pomenutih izvodjaca,ali da se bar priblizim pristojnom zvuku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Stratovarius sound za rifove ti inače i nije ba? neki visok domet zvuka pa da je te?ak za dobiti. Generalno će mnogo zavisiti od gitare, tvog sviranja i da li će? se ti snaći sa opremom. Za modernu heavy svirku je nu?nost imati glavu koja je napravljena za to, ako hoće? distorziju od koje boli mozak, pedala ne re?ava stvar.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
your setup? | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 66 | 18-08-2009 12:23 AM |
HDD Setup? | iDSMB | Computer Hardware | 3 | 21-01-2009 10:34 AM |
MIDI setup | makaay | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 14-08-2005 02:02 PM |
-= Gitarski setup =- | ProkDu | Gitarska Produkcija | 5 | 05-12-2004 04:10 AM |