|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Interesuje me da li neko od vas zna da me uputi(kao coveka koji nije bas iskusan na to polju) koji je najjeftiniji nacin snimanja gitare u kucnom studiju koji sadrzi racunar:intel(R),celeron(R) 2.00 GHz,256 MB of RAM,muzicka kartica E-MU 0404.
Zeleo bih da dobijem zvuk koji ima dosta gaina i koji moze posluziti za snimanje brze metal svirke.Zanima me iskljucivo software varijanta. Imam instaliran software Amplitube i nisam bas zadovoljan onim sto sam do sada uspeo da izvucem iz njega.Prilikom izrazenog gaina,zvuk je dosta prljav i onda i ne moze bas da posluzi,pogotovo za brzo sviranje solo deonica.Kada se gain smanji,naravno,gubi se na snazi samog refekta i opet nista. Zeleo bih da znam da li je mouce na softwareski nacin dobiti cistiju boju metal solo gitare? p.s.nravno ne morate se oraniciti iskljucivo na savete koji su ograniceni na snimanje samo sa proramima.Ako znate neko hardware resenje koje ide uz Amplitube,recimo,a da je pri tom prihvatljivo za dzep,slobodno recite. Hvala u napred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Native Instruments Guitar Rig
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Guitar rig (dakle ne demo nego full verzija) je pun preseta sa posebnom bankom za heavy metal gitare. Probaj se toga docepati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nije amplitube los cak je po meni bolji od guitar rig-a al mislim da ti treba druga kartica. Nisam primetio da koristis ikakav preamp a nisam ni siguran da ga emu 0404 ima u sebi (ovo moram da proverim) ali u svakom slucaju su izlazi -10 jos ako si zabo gitaru direktno u nju onda ti je sam ulazni signal slab sto naravno utice na kvalitet zvuka. Ono sto bi ti popravilo stvar je nova kartica sa ugradjenim preampom i +4 balansiranim izlazom ili neka +4 balansirana + preamp. recimo jeftina varijanta ti je emu 1212m + m-audio audio buddy ili behringer tube ultragain 200.
Ovo bi promenilo kvalitet samog ulaznog signala a s tim i kako ga amplitube posle preradjuje. Drugo zvuk ti ipak zavisi od klasicnih stvari kao sto su gitara zice, i malo vise da eksperimentises u trazenju zvuka. Takodje mozes da kupis presete za amplitube koji nisu nesto skupi ili da skines s neta (bar je bilo ranije) presete koje je radio Dusan_s posto su oni uglavnom okrenuti ovom pravcu muzike. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Probao sam Amplitube kod jedno prijatelja na mnogo opasnijoj(bar po ceni i broju ulaza
![]() mislim da je prica bila ista sa tim prljavim distirzijama. Da li je mouce da se kao pre amp koriste sprave poput V-Amp 2 tako sto bih recimo ukljucio gitaru Ibanez RG-507 u V-Amp kome bih pojacao samo level i ukljucio ga tako direktno u karticu?Da li bi se tako moao dobiti bolji zvuk od onog koji mi V-Amp sam po sebi pruza(bez Amplituba)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Guitar Rig radi za klasu bolje od svake klasicne (gitara-pedala-pojacalo) postavke. Ili nemas dobru gitaru (sto je svakako tesko premostiv problem) ili ti krci pojacalo ili ti pedala gubi kontakt, a i kada je sve u redu, nemas adekvatan prostor ili smeta komsijama da odvrnes pojacalo. Pa cak i kad sve to uradis kako treba, u najvecem broju slucajeva, Guitar Rig zvuci mnogo bolje. Istina, ja idem sa gitarom u lampaski preamp, pa u karticu i moguce je da i tu dobijes neko poboljsanje, odnosno da smanjis gubitak u zvuku, ali mozes komotno da to uradis i sa bypass-ovanim V ampom, znaci samo pretpojacanje, bez efekta. Problem kod svih tih niskobudzetnih pedala je sto imaju los odnos signal/sum i malo ti oskrnave zvuk, pa se ja trudim da ih u sirokom luku izbegnem kad god mogu. Na kraju, tesko da ovakav setup moze zameniti zvuk koji dobijes u velikom stranom studiju gde snimas prava pojacala, ali za to su potrebni jako veliki izdatci, koje ti verovatno sebi ne mozes da priustis (a ni vecina nas).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Amplitube ako se malo radi sa njim daje MNOGO bolje rezultate od Guitar Rig-a, a i kada se svira mnogo bolje reaguje na dinamiku sviranja i pona?a se sli?nije pravoj stvari. Od tih software simulatora, sans-amp najbolje radi, bez ikakve konkurencije, jedini problem je ?to postoji samo u RTAS varijanti. Kao ?to ako ?emo realno pravi sans amp daje zdravije rezlutate od POD-a i sli?nih sprava u hardverskom svetu. Quote:
Ina?e pomalo off topic Ibanez je gitara prijatna za sviranje, i ja sam se li?no nasvirao Ibaneza, ali kada bude? snimao bilo ?ta ?to treba da ti bude neki finalni rezultat, baci ga. Eventualno neki lead da odsvira? na njemu. Strat za clean gitare kao najbolje re?enje i neka gibson alike gitara, zna?i dva hama, mahagoni, lepljen vrat ili kroz telo za dist gitare, eventualno kombinovano sa Stratom na manje dista radi definicije Quote:
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Slazem se. Amplitube je bolji za dist.. Mada tu preferiram samo i samo dobru gitara + dobra pedala + dobro pojacalo & zvucnik... nema nikakvog puncha kada se ide na line...
poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Guitar Rig cu nabaviti lako,ali samo bih zeleo da znam da li ce me sluziti kako treba,pa se zato preventivno interesujem ali ako je Aplitube zaista bolje resenje onda mi se vise isplati da se malo pozabavim sa njim uz dodatnu opremu.
Koliko sam razumeo,meni je sada potreban samo neki pre-amp? Ali sada me kopka i taj Sans-amp.Da li RTAS moze da se koristi u Cubase SXu ili je upravo njegov nedostatak to sto nema tu mogucnost? Koliko kosta neki prosecni pre-amp i da li neko moze da mi kaze nesto preciznije(u smislu oznaka i sl.) u vezi sa tim pre-ampovima?Treba mi malo vise informacija o tome kako bih znao sto bolje da se raspitam i pretrazim internet. Jedan moj prijatelj ima neki mali pre amp koji koristi za mikrofon kojim snima vokale,pa me zanima moze li se to koristiti u te svrhe?Taj njegov je oko 50 evra. I naravno,ako ste informisani,od velikog znacaja bi mi bilo i da znam cene tih sprava,jer nikada nisam imao prilike da koristim tako nesto. Sto se PODa tice,jel to onaj Lion6 POD?Ima jedan moj prijatelj i to,ali on ga koristi u kombinaciji sa Marshallima,Ada pretpojacalom mikrofonima i cudima...on mi rece da kad se to ukljuci direktno u komp i nema neki zvuk,a opet s druge strane,vrlo mi je skupa sprava da bih ga koristio samo kao pre-amp,tako da mi se vise isplati da ipak uzmem neki od tih pre-ampova. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sennheiser e906 plus Rode NT-2A : heavy metal gitare | MrHeavy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 05-03-2008 07:43 AM |
PC snimanje gitare | zadresar | Gitarska Produkcija | 2 | 26-02-2008 06:48 PM |
Kucno snimanje gitare | vanya | Gitarska Produkcija | 2 | 20-10-2006 12:12 PM |
Snimanje akusticne gitare | dvuckovic | Tutorijali | 0 | 06-02-2006 04:51 PM |
Snimanje gitare ? | acaradio | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 03-04-2005 02:51 AM |