|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Kada biste birali sta biste izabrali od ova dva modela. Da napomenem da M3000 vec imam i da bih pored njega hteo da imam jos jedan multiefekat pa nemogu da odlucim. Naravno prvenstveno za rad u studiju. Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako imas m3000 koji je zaista super .... predlozio bih ti nesto skroz drugacije .... mozda Kurzweil ili lex 81 ili 91 .... ako ti se uklapaju u budzet ...
Toliko od mene .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
M2000 nemoj, nije ni blizu M3000 (M3000 ima VSS3 algoritme). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mod?rateur analogue
|
![]()
uz M3000 koji je predstavnik "clean" TC sound-a, ja nikako ne bih uzeo jos jedan TC.
npr. Lexicon PCM-81 sa Dual-FX card je savrsena kombinacija uz M3000. ima sound s puno vise karaktera i kolorizacije od TC-a, bas njemu komplementarna sprava. divan reverb algoritam sa 224/PCM-70 samo moderna , cisca verzija. 6-tap delay itd itd. DUAL-FX card omogucava bolji routing - npr. mozes imati reverb, poslan u 4-tap delay - idealno za lead-ove i sekvence u elektronskoj glazbi naprimjer. i PCM70 dolazi u obzir, ako hoces jos malo prljavije (odlican za vokal i "zivahni" drum room). ili, na drugoj strani spektra, za vrlo male pare, Lexicon MPX-1, ako ga mozes naci. vrlo podcjenjen, a prilicno feksibilan, takodjer ima lex sound. zvuci odlicno na sintevima i gitarama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Fireworx je brutalna sprava, i nema dodirne tacke sa M3000 ili bilo kojim drugim TC procesorom. Slazem se sto se tice Kurzweil KSP procesora (2500e) zaista sjajna sprava, ali na zalost nije zastupnljena kod nas pa se tesko nabavlja. PCM81 i to je jedna od opcija....mada Fireworx !!! fleksibilnost rutiranja signala (softverski i hardverski) i iskoriscenja DSP resursa je fenomenalna. Mozes da pravis sam svoje algoritme i kontrolises preko midija ili cega vec hoces......a cena od 1200-1500e je vise nego odlicna.
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Pored Lexicona,TC Fireworx,razmisli jos i o Eventide Eclipse.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Eclipse odlican, ali mislim da je drugacija zverka od FWX....skini PDF uputstvo sa sajta obe sprave pa vidi, mislim da ce ti sve biti jasno.....Fireworx
![]()
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
pritom Fireworx ima sirok spektar efekata pored reverba/delaya, pravi je multiefekt ludak.. samo dok po presetima protrcis naidjes na suludo inspirativne sprave.. a i osnovni prostorni efekti su mu odlicni...
moj glas za njega definitivno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
ako ?eli? delay pogledaj malo tc d2 koji je u?asno jeftin,a ima fenomenalan sound...pcm 81 je po meni isto odličan izbor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Ako uzimas zbog VSS3 ili drugih reverba za Powercore onda OK.
Ali trenutno delay-i za njega su bez veze. Nema za sada ni jedan multi-efekt plug-in za Powercore. Uzmi Firefox ili PCM81 i uzivaj! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Eventide Eclipse ili TC Fireworx? | Gianfranco | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 30-05-2005 10:34 AM |