|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imam prastari digitalni mixer Yamaha dmp11. On mi naravno odavno ne koristi za prvobitnu namenu, vec kao eff. procesor (2 x SPX90).
Kako da iskoristim njegovih 8 shibera za midi kontrolu Nuendo mixera? Naravno, ne postoji mapa za njega, vec to mora da se radi rucno,ali kako? Hvala
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Imas samo 2 opcije:
1) ucitas Generic remote i probas vrednosti (verzija trazenje igle u plastu sena) 2) ucitas neku mapu za Yamaha miksere (verzija bolji start) - skini za sve miksere i probaj redom. U svakom slucaju mocices da vidis koje se funkcije ponavljaju u instrukcijama, pa je velika verovatnoca, da je to stara Y filozofija i da ce raditi i sa dmp-om.
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Ja sam svojevremeno imao par DMP7-ica i morao za njih u Cubase-u, na Atariju, sam programirati mixer template upisivanjem heksagonalnih kobasica. Ako se dobro sjećam, mikser i Cubase su komunicirali putem MIDI Sys-ex poruka. Ne znam kako to ide danas s PC-jem i Nuendom. Predrag
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]()
Zdravo OFF,
Quote:
Nebitno da li su ti siberi opticki ili klasicni potenciometri... vazno je da ne brljave. Kakve su mogucnosti MIDI programiranja Nuenda i da li ista moze rucno da se podesava. Odnosno da li znas u kom fajlu se drze mape za neki midi uredjaj kojim zelis Nuendom da upravljas, i da li znas kako se edituju/podesavaju? Ne cudi se pitanjima ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY Traktor MIDI kontroler | Fibra | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 05-10-2006 05:08 PM |