Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2005, 10:43 PM   #1
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Default Guitar rig 2

Imam problem sa gore navedenim programom. Nece da mi vidi asio driver od EMU-a 1212m kada ga podignem kao standalone program, dok pod nuendom kao plug in radi normalno. Naime, uopste mi kao standalone ne nudi opciju u audio+midi settings>output device da izaberem emu asio, vec samo asio directx full duplex driver i asio multimedia driver i to 2x.
Emu-ov asio sam mogao da izaberem samo posle sveze instalacije i pojavi mi se kada uradim repair guitar rig 2 u add remove programs, da bi posle prvog gasenja programa i ponovnog pokretanja, Emu-ov asio nestao sa spiska.

Ne znam sta bi mogao da bude problem, pa me interesuje da li je neko imao ovakav problem pogotovu sa EMU karticama. Inace imam najnoviji driver 1.81, a mozda je u njemu i problem.

Novi guitar rig je ogroman i ma 187 Mb, a kada se instalira ima preko 300Mb.
Ima novih pojacala, efekata, kutija, mikrofona ...,a posebno su zanimljivi modifiers procesori koji dodatno obradjuju zvuk i mogu recimo dodati kick koji se aktivira udarom trzalice u zicu ...
Sto se zvuka tice moje subjektivno misljenje je da je malo bolji od prosle verzije, bar sto se distorziranih gitara tice, a ima i opciju high res (dugme pored pokazivaca iskoriscenosti procesora) koje uduplava sampl rate (ali i iskoriscenost procesora) i upadljivo poboljsava zvuk.

Program sam danas instalirao tako da jos uvek nisam sve probao, ali poboljsanje je evidentno mada nije drasticno.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2005, 11:53 PM   #2
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Guitar rig 2

btw. poslednja verzija emu drajvera je 1.82
lesha is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2005, 09:43 AM   #3
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Tacno, greska u kucanju.
Old 08-12-2005, 11:59 PM   #4
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Resio sam problem tako sto sam skinuo driver 1.82, pa zatim instalirao 1.62 (valjda je taj), koji takodje nije video, pa sam zatim pregazio ponovo sa 1.82.
I opet mi GR nije video EMU asio .
Nakon par sati sam pokrenuo GR i za divno chudo na spisku je bio emu asio i od tada se tu i dalje nalazi .
Koja nevidjena glupost. :o :o
Ja sad ne znam sto sam vam ovo rekao, ali mozda ovo nekome pomogne (pogotovo onima sa emu karticama). Usvakom slucaju ne moze da skodi.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules