|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
imam problem u mixu kad u pesmi imam i violine i trube nekako mi zvuce izmesano kao da se nalaze na istim frekvencijama.da li postoji neko pravilo u ekvilizaciji ovih instrumenata da se nekako razdvoje a da pri tome ne smetaju vokalu!hvala unapred,jos ucim osnovne stvari pa me to veoma interesuje,a mozda se nisam ni pravilno izrazio ali valjda ce te me shvatiti sta sam hteo reci!pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Znam samo da se moras poigrati sa EQ i napraviti mjesta za svaki taj instrument da ne jedu i ne smetaju jedan drugom....ali to ce ti strucnjaci sa foruma mnogo bolje objasniti,a malo pretrazi i forum,mislim da se pricalo o tome.
![]()
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Violine i trube mislis u grupama ili kao solo instrumente?
Kako god, odredis im razlicite pozicije da se ne "kolju" jedne sa drugima i sa vokalom, a uz to ih izmestis sa centra snimka gde se pozicionira vokal. EQ tu malo sta ,moze da pomogne.
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Violine npr. stavis lijevo na 9-10 sati i skines 1500 Hz (2-3 dB), a trube stavis oko 2-3 sata udesno i skines oko 750 Hz (2-3 dB). Mozes eksperimentirat sa frekvencijama malo gore-dolje, ali je bitno da dva instrumenta koja su u istom frekventnom opsegu ekvaliziras (tj. skidas im odredjenu frekvenciju
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Trube levo , violine desno ..... vokal u sriiiiiduuuuuu .....
![]() Ako to ne pomogne onda ...... Violine nazad u reverbu stereo rasirene , trube malo levo i desno ( oko vokala ) .... vokal u sriiiduuuuuu ....... ako to ne pomogne onda ..... odaberi jedno od ta dva da bude primaran i on da bude jak , a drugi povuci u mixu koliko da ga ima ........ a vokal ...gde ? .....usrrrriiiiddduuuuuu !!! Ako je mono snimak pa ne moozes stereo da siris ...... onda se poigraj sa aranzmanom , izbaci neke stvari koje se najvise mesaju ...... Pozdrav ucesnicima sinjske alke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
i jos jednom mi je max uzeo rec iz usta.. Cini mi se da je najbitnije PRE svega resiti aranzman, jer mrke su sanse da sve to uvek svira istovremeno, a i tad mozes dobiti samo onaj klasicni "orchestra" zvuk, kad je simfonija u unis-u.. Dakle, oprezno sa raspisivanjem aranzmana.. mnogi nisu ni svesni koliko guzva u araznmanu moze da unisti svaku nadu za dobar mix...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
hvala puno,mislim da ovo sto je franko rekao zaista lepo funkcionise u mixu,mada i ostali saveti su tacni,to je to!...a sad na posao!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Frekvencijski rasponi instrumenata i ljudskog glasa!!! | korenjak | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 27-12-2009 01:29 PM |
Kako proveriti frekvencijski odziv monitora ? | lesha | Monitoring | 7 | 31-01-2005 10:35 AM |
Snimanje violine | Digital Cave | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 06-02-2004 06:00 PM |