Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-09-2005, 09:47 PM   #1
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default VIRUS TI - 3. oktobar 2005.

Odrao sam se od cekanja... 10 meseci im je trebalo da otklone neku gresku u softveru!
Po meni,najmocniji synth danasnjice! I prvi totalno integrisan hardverski sintisajzer tako da ga na kompu koristimo kao plug-in kao i sve njegove efekte,... 80 voices,po prvi put hyper-saw oscilatori - e zbog toga sam ga cekao!!! inace bih se zadovoljio i sa Virus B,C,ili powercore!

http://www.virus-ti.com/
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2005, 12:17 AM   #2
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default VIRUS TI : za i protiv

koju si verziju narucio Gianfranco ?

i koliko te kostala (export), ako se moze znati?

cim sam vidio news na Access site-u isao sam opet slusati sve demose od TI-a koje imam. moj zakljucak je: ono sto mi se svidja kod Virusa je imao i prije - "virus" trademark agresivne bass sekvence/arpeggiatore, i velike spacy ambient padove. ja nisam neki ljubitelj hypersaw sounda (ni stila glazbe koji ga koristi), nisam bio ni kod JP8000.. ali ok, to je stvar ukusa.

ono sto mi se pak cini kod novog wavetable oscilatora je da to zvuci puno losije od dokazanih wavetable sprava tj. Waldorf-a: XT, microWave, Q itd.. zvuce kristalno i razvaljuju u wave modulacijama. nekako mi je Virus uvijek tu taman i plastican, sto savrseno odgovara za njegove "stare" soundove, ali na wavetable-u mi to nije bas sretan spoj..

s druge strane, cinjenica da sad moze imati bezbroj svojih reverbova i delaya aktivna od jednom (umjesto samo jedan na Virus B i C seriji) plus procesing DAW kanala ili drugih sinteva kroz sve to... e, to mi je jako privlacno..

Last edited by clusterchord; 20-09-2005 at 12:19 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2005, 07:31 AM   #3
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: VIRUS TI - 3. oktobar 2005.

Desktop verziju.

Daaaaaaaaa ima baseve tvrde kao stena!

Saljem ti cenu na PM.
Old 14-10-2005, 02:44 PM   #4
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Masina je danas stigla

Evo testirao sam malo farbe... klasican Virus sound,sa vec ranije pomenutim poboljsanjima.
Bukvalno otvorim Virus TI (vst plug-in) u Nuendu i nema nikakve razlike izmedju pravog VST synth-a i Virusa.
Mogu istovremeno nekoliko farbi da vucem,na razlicitim midi kanalima,
a na svaku farbu da stavljam posebni skup efekata.Dakle kao da imam nekoliko Virusa.
Idem jos da se igram sa farbama... pa cu gledati da uploadujem neki mp3...

Clusterchord:
Quote:
ono sto mi se pak cini kod novog wavetable oscilatora je da to zvuci puno losije od dokazanih wavetable sprava tj. Waldorf-a: XT, microWave, Q itd.. zvuce kristalno i razvaljuju u wave modulacijama. nekako mi je Virus uvijek tu taman i plastican, sto savrseno odgovara za njegove "stare" soundove, ali na wavetable-u mi to nije bas sretan spoj.
Ima jedan HyperWavetable preset.Meni zvuci fenomenalno.
Uploadovacu ga.

Evo kako se malisa uklopio u ambijent

Old 14-10-2005, 09:50 PM   #5
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Cestitam, gianfracno, jedva cekam neki mp3 sa novim mogucnostima (wavetable i hyper..)

Quote:
Originally Posted by AVaX
Cestitam na kupovini.
I potpuno se slazem da je TI najmocniji synth trenutno (na stranu Puretovo negodovanje)
mozda. ali, najmocniji u cemu? polifoniji? broju partova, efekata?

mozda najmocniji i najraznovrsniji VA trenutno. ali nema ga smisla porediti sa bilocime izvan te kategorije. to su "kruske i jabuke" sto bi se reklo.

ako si mislio na Neuron, on je po nivou sinteze i mogucnostima daleko ispred bilokojeg VA, ali zato ima malu polifoniju itd itd.. specijalizirana sprava. opet, sto se tice analogije andromedu da i ne spominjem..

razne sprave su "najmocnije" za razne namjene, nemoguce je napraviti jednu univerzalnu kategoriju.

da skratim, meni je Virus najbolji u "virus" zvukovima.. ako znas sto mislim

Old 14-10-2005, 10:54 PM   #6
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Avax:
Quote:
Cestitam na kupovini.
I potpuno se slazem da je TI najmocniji synth trenutno (na stranu Puretovo negodovanje)
Hvala Avax-e!
Mi "elektronicari" znamo sta valja

Clusterchord:
Quote:
mozda. ali, najmocniji u cemu? polifoniji? broju partova, efekata?
Sve ukupno:
80 voices + hypersaw +total integration+ po meni nacesce koriscen synth u danasnjoj komercijalnoj elektronskoj muzici + ...

A slazem se,naravno da svaki synth ima svoj schmeck i da je tesko reci "e ovaj ima najbolji sound!"

Saljem mp3 uskoro... kada dovoljno ovladam spravom!

Inace ocajan im je manual.Puno toga nisu objasnili.Otprilike kao u filmu "Nacionalna klasa" kada Brana-Flojd objasnjava Miletu (Bogdan Diklic) kako da vozi kola
Old 14-10-2005, 11:09 PM   #7
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Jedna molba - preset koji izaberes snimi prvo "normalno" i onda bez ikakvih efekata (eq,reverb,chorus,delay,blabla...), unisona, hypersawa i tih cuda...

@cluster:
sve bi ti to menjao za jedan simpatican moog modular, a? mi "drugi elektronicari" znamo sta valja
Old 14-10-2005, 11:29 PM   #8
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

Ja imam Virus C , i stvarno dobra sprva al cu bre sutra da narucim Andromedu , pa nek ide zivot
goasia is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2005, 12:26 AM   #9
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Quote:
Originally Posted by goasia
Ja imam Virus C , i stvarno dobra sprva al cu bre sutra da narucim Andromedu , pa nek ide zivot
Kupio ili ne kupio synth,pare ces potrositi... prema tome,samo hrabro
Goasia,poslao sam ti mail. Pozdrav!
Old 15-10-2005, 07:20 AM   #10
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

evo demo od onog tipa sto radi Trance soundsetove, napravljen na Virusu TI:

http://www.access-mirror.de/files/de...eance_demo.mp3

Quote:
Originally Posted by Gianfranco
Sve ukupno:
80 voices + hypersaw +total integration+ po meni nacesce koriscen synth u danasnjoj komercijalnoj elektronskoj muzici + ...
hehe, ma stoji to sve, ali nisam mislio doslovno. htio sam naglasiti da Virus TI ima svega "vise", po brojkama, ali sami sound je vise ili manje sound virusa do sada. nisu napravili nikakav update svog VA koda. samo je dodan wavetable i hypersaw. drugim rijecima ako ti je bio dobar prije , bit ce sad jos i bolji, ako nije..

odlican sint za elektroniku pogotovo za nekog ko nema puno opreme. totalno rjesenje u jednom. za ljude koji vec imaju brdo delaya, reverbova, analognih i digitalnih sinteva je sigurno manje interesantan.

meni se recimo svidjaju ovakvi soundovi na virusu:

http://www.access-music.de/audiodemos/neoworld.mp3 (cosmic dreamer set)

svaki put kad to cujem pomislim da bi ipak trebao nabavit Virus C jednog dana, kad jos malo pojeftini zbog ovog novog modela..

Goasia: NAvali brate, neces pozaliti. naruci odmah i SRAM card. ako ti treba adresa gdje. slaji mail..

puRe: moze jedan moog modular s puno luka, i ko prilog jednu Yamahu CS-80, s kajmakom. fala meni dosta..

Last edited by clusterchord; 15-10-2005 at 07:36 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules