|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Odrao sam se od cekanja... 10 meseci im je trebalo da otklone neku gresku u softveru!
Po meni,najmocniji synth danasnjice! I prvi totalno integrisan hardverski sintisajzer tako da ga na kompu koristimo kao plug-in kao i sve njegove efekte,... 80 voices,po prvi put hyper-saw oscilatori - e zbog toga sam ga cekao!!! inace bih se zadovoljio i sa Virus B,C,ili powercore! http://www.virus-ti.com/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
koju si verziju narucio Gianfranco ?
i koliko te kostala (export), ako se moze znati? cim sam vidio news na Access site-u isao sam opet slusati sve demose od TI-a koje imam. moj zakljucak je: ono sto mi se svidja kod Virusa je imao i prije - "virus" trademark agresivne bass sekvence/arpeggiatore, i velike spacy ambient padove. ja nisam neki ljubitelj hypersaw sounda (ni stila glazbe koji ga koristi), nisam bio ni kod JP8000.. ali ok, to je stvar ukusa. ono sto mi se pak cini kod novog wavetable oscilatora je da to zvuci puno losije od dokazanih wavetable sprava tj. Waldorf-a: XT, microWave, Q itd.. zvuce kristalno i razvaljuju u wave modulacijama. nekako mi je Virus uvijek tu taman i plastican, sto savrseno odgovara za njegove "stare" soundove, ali na wavetable-u mi to nije bas sretan spoj.. s druge strane, cinjenica da sad moze imati bezbroj svojih reverbova i delaya aktivna od jednom (umjesto samo jedan na Virus B i C seriji) plus procesing DAW kanala ili drugih sinteva kroz sve to... e, to mi je jako privlacno.. ![]() Last edited by clusterchord; 20-09-2005 at 12:19 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Desktop verziju.
Daaaaaaaaa ima baseve tvrde kao stena! Saljem ti cenu na PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]()
Masina je danas stigla
![]() Evo testirao sam malo farbe... klasican Virus sound,sa vec ranije pomenutim poboljsanjima. Bukvalno otvorim Virus TI (vst plug-in) u Nuendu i nema nikakve razlike izmedju pravog VST synth-a i Virusa. Mogu istovremeno nekoliko farbi da vucem,na razlicitim midi kanalima, a na svaku farbu da stavljam posebni skup efekata.Dakle kao da imam nekoliko Virusa. Idem jos da se igram sa farbama... pa cu gledati da uploadujem neki mp3... Clusterchord: Quote:
Uploadovacu ga. Evo kako se malisa uklopio u ambijent ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
mod?rateur analogue
|
![]()
Cestitam, gianfracno, jedva cekam neki mp3 sa novim mogucnostima (wavetable i hyper..)
Quote:
mozda najmocniji i najraznovrsniji VA trenutno. ali nema ga smisla porediti sa bilocime izvan te kategorije. to su "kruske i jabuke" sto bi se reklo. ako si mislio na Neuron, on je po nivou sinteze i mogucnostima daleko ispred bilokojeg VA, ali zato ima malu polifoniju itd itd.. specijalizirana sprava. opet, sto se tice analogije andromedu da i ne spominjem.. razne sprave su "najmocnije" za razne namjene, nemoguce je napraviti jednu univerzalnu kategoriju. da skratim, meni je Virus najbolji u "virus" zvukovima.. ako znas sto mislim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Senior Member
|
![]()
Avax:
Quote:
![]() Mi "elektronicari" znamo sta valja ![]() Clusterchord: Quote:
80 voices + hypersaw +total integration+ po meni nacesce koriscen synth u danasnjoj komercijalnoj elektronskoj muzici + ... A slazem se,naravno da svaki synth ima svoj schmeck i da je tesko reci "e ovaj ima najbolji sound!" Saljem mp3 uskoro... kada dovoljno ovladam spravom! Inace ocajan im je manual.Puno toga nisu objasnili.Otprilike kao u filmu "Nacionalna klasa" kada Brana-Flojd objasnjava Miletu (Bogdan Diklic) kako da vozi kola ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
Jedna molba - preset koji izaberes snimi prvo "normalno" i onda bez ikakvih efekata (eq,reverb,chorus,delay,blabla...), unisona, hypersawa i tih cuda...
@cluster: sve bi ti to menjao za jedan simpatican moog modular, a? mi "drugi elektronicari" znamo sta valja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Ja imam Virus C , i stvarno dobra sprva al cu bre sutra da narucim Andromedu , pa nek ide zivot
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Goasia,poslao sam ti mail. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mod?rateur analogue
|
![]()
evo demo od onog tipa sto radi Trance soundsetove, napravljen na Virusu TI:
http://www.access-mirror.de/files/de...eance_demo.mp3 Quote:
odlican sint za elektroniku pogotovo za nekog ko nema puno opreme. totalno rjesenje u jednom. za ljude koji vec imaju brdo delaya, reverbova, analognih i digitalnih sinteva je sigurno manje interesantan. meni se recimo svidjaju ovakvi soundovi na virusu: http://www.access-music.de/audiodemos/neoworld.mp3 (cosmic dreamer set) svaki put kad to cujem pomislim da bi ipak trebao nabavit Virus C jednog dana, kad jos malo pojeftini zbog ovog novog modela.. ![]() Goasia: NAvali brate, neces pozaliti. naruci odmah i SRAM card. ako ti treba adresa gdje. slaji mail.. puRe: moze jedan moog modular s puno luka, i ko prilog jednu Yamahu CS-80, s kajmakom. fala meni dosta.. ![]() ![]() Last edited by clusterchord; 15-10-2005 at 07:36 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Virus Ti vs Virus Snow | Dexxy | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 16-05-2008 09:47 AM |
Virus a la Blofeld - Virus TI snow | goasia | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 14-01-2008 09:16 PM |