|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam gdje mogu skinuti dobre semplove za kick drum i sner, a da zvuće realno(pravi bubanj)...i da su besplatni...bilo bi po?eljno da su u wavu jer sam skidao neke u midiju, pa ih ne znam pokrenut.Btw. kako da pokrenem te midi fileove?Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
midi fajlovi nisu semplovi vec note. Da bi njih cuo moras u nekom sekvenceru (Cubase ili sl.) da ih ucitas, pa da NJIMA dodelis neki sempler i semplove. a za free semplove probaj da pretrazis net (odes na www.google.com i ukucas "free drum-samples") i nesto ce vec izaci sigurno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
OK. Znam na koji princip radi midi...i ku?im da tu midi notu bubnja moram ubaciti u neki sempler (imam cubase sx2)...al koliko sam sku?io svi ti "default" sempleri imaju samo load wave, a nigdje midi.....ustvari....ti "zvukovi" mi trebaju da trigerujem bubanj, a imam drumagog triger...ćuo sam da on ima dosta dobre semplove, a ja sam skino krekanu verziju, a on mi je izbacio samo demo semplove(par komada), ne ku?im kako da odkodiram ostale....ili kako da u njega ubacim midi...već sam poku?ao preko googla...ali sve ?to sam na?ao su neki bezvezni virtualni udarci elektronskog bubnja...meni treba pravi ?ivi bubanj...te?ki rock snare i bas bubanj onako opu?ten sa puno attacka..ćist, bez reverba i Eq-a, pa da ga ja farbam do mile volje....Snimao sam jedan Heavy-rock-punk bend(ne?to kao motorhead) pa mi je bubanj ispao dosta ?uplje...pa ga moram trigerovat...a to mi je prvi put u ?ivotu da radim...jer sam uvjek sa bubnjem bio zadovoljan...Ako neko ima Cd sa pravim semplovima, a voljan je neki trejd radit, ili ako neko ima drito link za to...bio bi puno zahvalan...jer moram tu snimku spasit...dobar su bend...a ja ne volim fu?arit....radim jako jeftino(200kn ili 28 eura) po stvari-vrijeme neogranićeno(prijateljska cijena-ja vjerujem), al ?elim da ispadne dobro kolko je to moguće...pomozite, hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() Oprez!!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
File, nemoj se ljutiti, ali ?ta je midi a ?ta je audio, kako funkcioni?e sekvencer, to su ti neki osnovni pojmovi ili stvarik oje su lako i brzo obja?njene u manual-u od Cubase-a. Kada bih sad neko ?eleo da ti to objasni, u su?tini bi morao da napi?e poglavlja knjige u skraćenom obliku. Po?to je bitno da ti sam dobro razume? materiju o kojoj se radi, jer ti je to fakat posao i trenutni problem, ne verujem da će ti par kratkih odgovora na forumu pomoći. Pregledaj dobro poglavlje o midi-ju i VST-instrumentima u Manual-u, ili uzmi neku knjigu na tu temu i neke stvari će ti automatski postati očigledne.
?to se tiče free samplova, ovde mo?e? skiuti ceo drumkit za d?abe (i to vrlo dobar) , naravno opet ti treba neki sampler koji će to učitati http://www.natural-studio.co.uk
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 24-11-2005 at 11:23 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
opa...slutio sam da je opasno...ali nisam znao da su ovdje svi potpuno legalni...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
hvala dushane!!!...sve to stoji...imam manual-nisam ga pročitao(o midiju)(sramota)...ali meni treba samo pristojna dva zvuka od par sekundi...i muzika ima da pići
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
haha...ste sku?ili...preskaćemo postove...svaki drugi....Ok....po?to mi je ovaj forum jako, jako pomogao...dr?aću se tih pravila...mislim da su OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
uspio sam malo spasiti bubanj...i to tako da sam u cijelom projektu na?ao izolirani udarac snera...koji je u stvari dobar....pa sam njega trigerovao na onaj odsvirani....napravio "prozirnost", tako da se kod prelaza na snareu ipak osjeti neka dinamika, a ne ono, ko fruti lups
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shpira - Collected stuff (10 pesama / free MP3 download) | shpira | Promocija radova | 12 | 20-11-2009 12:50 AM |
Mixtape Moje Grupe Za Free Download | Jan | Promocija radova | 16 | 24-08-2008 04:11 AM |
Free download presets for Waves Mercury | LMstudio | Audio Software | 5 | 09-12-2007 05:04 PM |
:: IK Multimedia AmpliTube UNO - FREE download :: | lesha | Audio Software | 0 | 24-07-2005 04:26 PM |