|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Razmisljam poslednjih dana, cesljam po oglasima, gledam samplere polovne... AKAI, EMU, Yamaha itd... I pade mi na pamet da bih ustvari staroj masini (1 GHz, 1 Gb ram) dodao npr. neku od M audio kartica sa nekoliko izlaza ( 4-8 ), nainstalirao softverski sampler (npr. Giga studio) i tu masinu koristio iskljucivo za obradu i pustanje samplova.
Vecina samplera koje bih mogao sebi da priustim vec polako zastarevaju (44.1 Khz, mala memorija, malo izlaza itd...) Osim toga obrada u kompu mi je mnogo jednostavnija i preglednija.. Sta mislite o tome? Ima neko da je to tako resio kuci ili u studiju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
razmisljanje ti je sasvim na mestu..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Giga studio sam naveo cisto kao primer.. Za sada se nisam sentimentalno vezao ni za jedan sampler.
Kakvu konfiguraciju biste vi sastavili? Pure, jesi vec razmisljao kako bi sabirao zvuk glavne i sampler masine? Najbolje i logicno mi se namece - iz sampler masine digitalno u glavni komp....? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ton magistar
|
![]()
ako ces koristit neki vst sampler, onda ti na drugemu kopjuteru i ne treba muzicka kartica, pa cak ni monitor. mozes ih sinkronizirat priko mreze sa onim fx teleportom. u tomu slucaju mozes snagu drugoga konpjutera koristit i za druge vst instrumente i efekte.
![]() |
#8 |
Super Moderator
|
![]()
bravo magistre!!!
to sam potpuno zaboravio, mozes koristiti i VST system link koji je integrisan u Cubase ili Nuendo ali ti u tom slucaju treba kartica
![]() |
#9 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() 'rokeri s moravu ce nacisto da vas zabavu! ulaz slobodan - izlaz sto iljadarki!' ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderator
|
![]()
hehehe a i pashe ti
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vase misljenje o... | kravadinka | Audio Software | 5 | 02-02-2009 09:49 PM |
vase misljenje | Knez23 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 28-12-2007 09:36 PM |