Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-04-2005, 03:55 PM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Rumski - Online Zastita Autorskih Prava

Dajem ideju da ovo mesto bude utociste kompozitora koji zele da zastite svoje pesme, naravno u mp3 obliku! Kad vec jedna koverta sa datumom na pecatu, poslana nekom u inostranstvo, moze da odigra tu ulogu (sto rece nas Vlado G.) zasto ne bi bi i ovaj sistem mogao da funkcionise? To bi izuzetno ojacalo ovaj forum, a mislim da bi ga i finansijski potkovalo!
Ubedjen sam da se uz vase sugestije i kreativne ideje to moze realizovati!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2005, 06:32 PM   #2
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Dobra ideja samo ovo treba pravno angazovanje a sva sreca imamo jednog mladog
Old 24-04-2005, 01:32 AM   #3
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

za!
kVu is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2005, 11:05 AM   #4
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

mogli... daj malo jasnije opisi ideju. Ne kuzim tocno STO mislis a i KAKO realizirati!

Sto se copyright-a tice.. on se radi kako se radi i mozemo mi smisljati i bolje nacine, ali ako zakonski ne vrijede.. sto ce nam.

Sto se tice slanja u inozemstvo vlastitog materijala, ja sam to ?ula prvi put od Vlade da ne vrijedi kad saljes direktno sam sebi. Poanta je da se vidi da omotnica nije otvarana, da se vidi pecat sa datumom i to je to.... + naravno druga mjesta gdje se radi copyright (Zamp, Sokoj , Library of Congress)...
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2005, 11:11 AM   #5
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Ja kontam otrpilike ovako, da se zakupi puno vise prostora na netu ,recimo 1 GB, potrebno je resiti pravne probleme i medjunarodnog i domaceg karaktera. I to je to, ljudi koji posalju stvar ovde automatski im je copyright
Old 24-04-2005, 12:15 PM   #6
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ma, kuzim i ja kako je to zamisljeno... ali to zakonski ne bi znacilo ama bas nista! Ljudi uploadju svoje stvari i na broadjam i mp3.com i artistlaunch i ovdje i ondje i nitko tako sto nije ponudio vjerojatno jer se ne moze (a nema ni potrebe).....

Ako je zakonski dokaz autorskih prava sto nesto postoji na netu... onda je zakon vrlo olabavio...

Ne znam... mozda treba probati ali ja jos uvijek ne vidim zasto!

Osim toga.... vani je kradja pjesme tako rijeetka, rijetka stvar... Gotovo se nikad ne dogada! A kod nas se kradljivci nazivaju "skladateljima". Ti isti skladatelji/kradljivci bez obzira na copyright tih pjesama u Americi i drugdje uzimaju pjesme bez posljedica. I od njih se zastititi ne moze!
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2005, 12:21 PM   #7
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Jeste kradja je retka, ali verovatno si previdela onaj pravni deo koji sam pomenuo, mislim da tu postoji nacin da se ozakoni sajt kao Rumski copyright
Old 24-04-2005, 01:22 PM   #8
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Kao prvo uvek mozes da uploadujes na yahoo-u recimo sam sebi poruku (sa notama) sa attachovanom melodijom u mp3 obliku i pisace datum.
Da li je to dokaz? (ovo jos i ima sanse da prodje)

Ali ovo za rumski sa 1GB prostora za uploadovanje mp3-ova je totalno besmisleno. Zasto bih dozvolio drugima da slusaju moje ideje (melodijske i aranzmanske) pre nego sto su objavljene. Pa to bi bio pravi raj za lopove tj.
veste pozajmljivace ideja. Ne biste verovali koliko vesti umeju da budu tako da niko se i ne seti originala slusajuci tu njihovu stvar.

Ako niste mislili na mp3 uploadovanje vec na recimo rar-ovan fajl sa sifrom,onda to isto moze i na yahoo-u.

Sve u svemu,na zalost mislim da je rec o gubljenju vremena...
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2005, 01:47 PM   #9
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gianfranco
Kao prvo uvek mozes da uploadujes na yahoo-u recimo sam sebi poruku (sa notama) sa attachovanom melodijom u mp3 obliku i pisace datum.
Da li je to dokaz? (ovo jos i ima sanse da prodje)

Ali ovo za rumski sa 1GB prostora za uploadovanje mp3-ova je totalno besmisleno. Zasto bih dozvolio drugima da slusaju moje ideje (melodijske i aranzmanske) pre nego sto su objavljene. Pa to bi bio pravi raj za lopove tj.
veste pozajmljivace ideja. Ne biste verovali koliko vesti umeju da budu tako da niko se i ne seti originala slusajuci tu njihovu stvar.

Ako niste mislili na mp3 uploadovanje vec na recimo rar-ovan fajl sa sifrom,onda to isto moze i na yahoo-u.

Sve u svemu,na zalost mislim da je rec o gubljenju vremena...
Da istina, u pravu si, nema potrebe za ovako necim jer je sve vec postojece ali dobro je da smo malo presli i ovu temu da znamo na cemu smo u ovom smislu !!

Iako sa druge strane bi doprinelo popularizaciji rumskog, a mislim da je to i prvenstvena ideja Moglija
Old 24-04-2005, 02:55 PM   #10
Sleepgolfer
Member

vjerojatno cu sad dici graju, ali meni bas nema smisla da se svi vi tu nesto brinete o kopirajtu, a dobro znamo da se vecina stvari ovdje radi na ukradenom softveru s ukradenim semplovima i slicno...meni je to nekako skroz lazno...to je moje misljenje sto se toga tice...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules