Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2005, 04:33 PM   #1
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Mikrofonski preamp?

Dakle, imate kakvu preporuku do nekih 550 eura?

kakav vam se cini Focusrite Platinum Trakmaster?

ima li itko iskustva sa njim?

mogu ga dobiti za cca 380 eura.
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 05:29 PM   #2
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Ne znam za do 550 eura,ali za 900$ ima veoma hot ponuda ako nekome treba 2-channel preamp - Apogee Mini-MP .

http://www.sweetwater.com/store/detail/MiniMP/
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 05:32 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja sam za te neke novce uzeo DBX 376
Razlozi - lampa, chanel strip (eq+compres+de esser) , hi-z ulaz, s/p-dif out, odlicna vizuelna kontrola nivoa. Nisam ga uporedjivao A/b sa FR ili TLaudio (koji su u toj klasi), ali sam jako zadovoljan kako radi. Snimao sam svasta preko njega i mislim da za te pare nema bolje.
OFF is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 09:11 PM   #4
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Od Focusrite, VMP, TLA za te pare samo 5050 (koji nije bas moj ukus), a taj DBX ne izgleda lose i dobijas kompletan strip sa sve digital out-om. Za malo vise para TLA 5051 ili Mindprint en voice
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 09:32 PM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Meni se taj 5050 nije bas svideo u (kombinaciji sa nt2), ali je dosta jeftiniji od DBXa
OFF is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 10:47 PM   #6
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

FMR Audio RNP. za tri klase ispred ivory i platinum serije. za tu lovu ga dobacis preko bare plus carina i sve to.. a da ih se i nagovoriti da ti naprave "manji" racun.

http://www.mercenaryaudio.com/fmrrenipr24.html

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2005, 10:56 PM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ako zelis naruciti iz US, par savjeta:

mozes ih uvijek nazvati i reci da ti je porez i carina (customs duty) u tvojoj zemlji ogroman, i da bi rado kupio ako ti mogu staviti unutra nekakav nesluzbeni 'racun' na dosta manju svotu (invoice). mislim da bi ti mogli izaci u susret. nisam kupovao od mercenary-a jos, ali jesam od dosta drugih i kad bi ih nazvao i objasnio, vecina je pristala na to. dok to izlazi iz Amerike, nije im to toliko vazno. a pravi racun nek ti posalju postom.

obzirom koliko je dolar sada oslabio, 400-500 dolara vise i nije neka cifra, kad prebacis u eure..

85 dolara za shipping je dosta -- to je sigurno neka skuplja netoda kao ups ili fedex. ako je moguce, trazi da ti salju sa "USPS Airmail Parcel Post"- obicna americka avionska posta.
ja sam dobio Mutator koji je valjda 5 puta veci i tezi od RNP, za 50 dolara iz amerike sa USPS avionskom postom. brodska posta (USPS Surface Mail), kojoj treba mjesec dana, je jos jeftinija i isplati se za teze stvari - kao tube preamp, sint i sl. malo vise cekas, ali ostane ti vise para u djepu..

Old 08-05-2005, 12:25 AM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
A kad se pokvari onda ga zakacis na ledja i preplivas do tamo s njim!!!
nebi se slozio s tom logikom..

prvo, te stvari se ne kvare samo tako, a ikad crknu uglavnom to mozes popraviti ovdje. u najgorem slucaju narucis dio koji ti treba.

RNP i RNC imaju prilicno jednostavnu elektroniku - kad crkne treba ti bilo tko, ko zna osnove sa elek. mjernim "instrumentom" i moze citati shemu - vidis sto je crklo - npr. neki kapacitet ili dioda na napajanju i odes i kupis lokalno. ako je bas otisao neki originalni transistor ili cijev - narucis od njih i zdravo. ako je pod garancijom - besplatno je.

drugo, teoretski, kad bi i slao, nije bitno gdje si ga kupio - ne popravljaju dealeri vec proizvodjac. Po toj logici znaci trebali bi kupovati samo njemacke preampe ?!? jer jedino su oni dovoljno blizu.. pa i Avalon, Manley, Millenia, API i UA npr. su "preko bare", ko i vecina high end preamp proizvodjaca. a nije bas ni neka razlika kad bi htio slati TL-Audio na popravak - isto bi morao ici do Engleske.

ja oko toga nebi bas puno brinuo. E da se svaki high end komad opreme ovdje kod nas mora slati u Ameriku i za najmanji kvar - pa nitko normalan ih nebi imao.. Pa sto bi onda da ti crkne Triton .. :roll:. to je petnaest puta vece sranje, pa ga ljudi opet kupuju k'o sumanuti, ne razmisljajuci o servisu i kvarovima..

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules