Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2005, 09:25 AM   #1
dlukace
Member

Default uad pitanjce

?ao svima! po?to sam vidio da je na svim forumima(kao i na svim kontinentima) uad jako zastupljen,zanima me da li mi je samo on dovoljan da napravim fini?iranu pjesmu bez potrebe za odlaskom u studio.usput,mo?e li mi ko nabrojit par poznatijih osoba u svijetu muzike koji koriste uad? hvala
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2005, 12:53 PM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

bice ti dovoljan onoliko koliko znas da ga koristis (imaj u vidu da neki kompresori uopste i nemaju presete vec samo par nekih koje skines sa sajta...znaci treba znati koristiti te pluginove).

ovo ti kazem da ne bi ocekivao da je UAD carobni stapic...to je prosto (zvucno) nesto najanalognije sto mozes dobiti u digitalnom domenu, sve zvuci (da iskoristim dr.ru-ov izraz) "skupo"...

SVI poznati izvodjaci koriste te uredjaje koje UAD emulira (Pultec, LA-2A. Urei, Fairchild...)...
Old 27-03-2005, 08:20 PM   #3
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

I ja sve vise razmisljam o "njemu"...

Stvarno znaci smatrate da vam je UAD znatno unaprijedio ZVUK?

U jednom trenu se zapalim.. u drugom pomislim kako su to jos uvijek soft pluginovi.. ali ovo kad ti ovak kazes.. opet se zapalim....

Dajte nam jos motiva, uadovci!
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2005, 11:50 PM   #4
Max
Pro Member

poslusam moje mixove pre UAD a ..... i numrem od smeha ....

pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 01:46 AM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA

U jednom trenu se zapalim.. u drugom pomislim kako su to jos uvijek soft pluginovi..
To su soft plug-insi isto toliko koliko je Korg soft klavijatura, Lexicon soft reverb i sl.

Tacno je da UAD nije analogni kompresor, ali velika je razlika izmenju soft i nesoft... Tj. sta je danas ne-soft???

UAD je odlicna DIGITALNA sprava. To je sve... Da li je u kucistu racunara, ili nije to je vec druga stvar. Mozemo da delimo takve stvari na digitalne i analogne, a da digitalne delimo na one koje pokrece procesor racunara i na one koje imaju sopstvene procesore.

UAD-1, TC Powercore i Creamware imaju sopstvene procesore i software optimizovan za te procesore, bas kao i Lexicon, Korg itd. itd. To sto se UAD nalazi u kucistu racunara, nema nikakve veze...
Old 28-03-2005, 10:49 AM   #6
djole970
Member

djole970's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
... To sto se UAD nalazi u kucistu racunara, nema nikakve veze...
Kako nema veze?! Em ti zauzme jos jedan PCI em ti dodatno greje kompjuter pa moras jos neki ventilator da dodas!

Al sve to naravno nema blage veze sa zvukom ....
djole970 is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 11:28 AM   #7
milosjeftic
Banned

Quote:
Originally Posted by ANITA
U jednom trenu se zapalim.. u drugom pomislim kako su to jos uvijek soft pluginovi.. ali ovo kad ti ovak kazes.. opet se zapalim....
Imam dobar predlog u vezi s tim : zasto ne bi otisla kod nekog ko ga ima i vrlo dobro ispitala o cemu se radi i koliko moze da posluzi tvojim konkretnim potrebama ( sto je jedino vazno ) ?

OBRATI PAZNJU !

1. ultra pak je sjajan i upotrebljiv ( verujem na rec onima koji to tvrde ) .

2. 1100 ( hiljadu i sto evra je takodje sjajno i upotrebljivo ( ovo tvrdim ja , sasvim ubedjeno ) .

Ima jos jedna neobicna stvar : niko nije pisao o manama pomenutog Uad - a ?
Da li je to zato sto je Uad savrsen ?

Nemoj da se odusevljavas na nevidjeno . Nemas ( racionalnog ) razloga za to : prvo proveris - pa zakljucis . Posle par nedelja proveris ponovo . Ako je utisak priblizno isti tek tada pocni da " razmisljas o njemu " uzevsi u obzir i druge stvari koje su za 1100 evra dostupne ( koje takodje proveri bar dva puta ) .

Zasto se zuris , dobices nesto kupujuci u zurbi i na nevidjeno ?
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 11:29 AM   #8
dlukace
Member

odli?no...ako budem skupio ne?to para odmah uzimam.mislim da kad do?e vrijeme za novi komp do?i ?e i jo? ve?a ?elja za uad-om i posebno za hammerfall fireface 800-koja kombinacija(ali i skupa!)
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 01:59 PM   #9
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by milosjeftic
Nemoj da se odusevljavas na nevidjeno . Nemas ( racionalnog ) razloga za to : prvo proveris - pa zakljucis . Posle par nedelja proveris ponovo . Ako je utisak priblizno isti tek tada pocni da " razmisljas o njemu " uzevsi u obzir i druge stvari koje su za 1100 evra dostupne ( koje takodje proveri bar dva puta ) .

Zasto se zuris , dobices nesto kupujuci u zurbi i na nevidjeno ?
Ma nije na nevidjeno. Evo, cujes sto ljudi kazu, kao prvo. Ja im vjerujem. Odnosno.. znam KOJIMA od njih vjerujem...

Drugo... kad sam bila kod Sandra i cula Amy Jo bez UAD-a i onda sa UAD-om.... ma mislim.. sto reci.... dobio je od Amy Jo - Norah Jones.... to je samo jedan od primjera gdje me UAD odusevio...

Trece. Tko je rekao da se zuri? Ja razmisljam o njemu.... nista ne radim (kupujem) na brzinu, osim kad se luudo zaljubim.

Ali naravno.... jos cu istrazivati, isprobati.... to je samo po sebi jasno. Hvala na brizi...
Brizan si ti covjek....
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 02:17 PM   #10
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Ja ga kupujem....( malo ga je teze naci poslednjih mesec dana). Slusao sam ga dovoljan broj puta, testirao kod Pureta (on ga je vec nabavio) i tvrdim: UAD je najkorisnija PCI sprava u kompjuteru. Definitivno, propustis li nesto kroz UAD, snimka ti postaje vrlo "skupa".... odnosno, vrlo dobro moze da zameni 100.000$ skupoceni hardware

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules