|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Ima li neko ideju zasto mi se javlja poruka o
preopterecenju PCI magistrala kad god pokrenem neki veci Pulsarov plug.Sa dva MasterVerba mi s vremena na vreme izbacuje poruku a P-100 ne sljaka nikako,kako pustim projekat iz Nuenda izbaci opomenu o preopterecenju PCI magistrala. Ploca je Abit Nf7s i Barthon2500+ overclokovan na 2200Mhz(mozda je problem u tome?) Jel' imao neko ovakvih 'treninga' zivaca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
"PCI Overflow"
Nagledao sam se tih poruka milion puta! Za to hoce (u konkretnom slucaju o kome pricam) da bude kriva losa uskladjenost ploce tj. chipseta sa Pulsarom (koji je izuzetno probirljiv). Ako je ta poruka u pitanju, onda to nema bas veze sa samim opterecenjem njegovog procesora vec sa komunikacijom hardvera. Moraces da cackas ili da ti neko od CW-ovaca da neki konkretan savet |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Mason
|
![]() Quote:
Mozda bude problem i u overclocku, do duse ja sam kod mene svirnuo 2500+ na 3200+ i nista mu ne fali... Zavisi kako si overclockovao mashinu... Proveri na kom ti je IRQ Pulsar. Najpozeljniji je 9 i 5 i na tom IRQ nesme da bude nista izuzev pulsara, promeni slot kartice, procackaj graficku kartu, podigni PCI latency timer u bios-u na 64 ili 128, pre nego sto tuzno konstatujemo da moras da zamenis plocu... Nadam se da ce ovo da upali. Da bi mogao da menjas IRQ setovanja u bios-u, instaliraj win u standard pc mode, a u biosu pre reinstalacije iskljuci APIC mode i ukljuci PIC mode i Plug 'N' Play OS podesi na NO. Kreni jedno po jedno. Tek na kraju reinstalaciju systema, jer mozda samo promena PCI slota bude dovoljna... Obicno za svim ovim nema potrebe i obicno sve proradi kako treba... Ja sam ti samo napisao skoro sve mere koje mozes da preduzmes...
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Tacno to sto Deki kaze! Bese davno, pa sam ponesto i zaboravio, ali me je ovo podsetilo. Jedina ispravka na ovo sto ti je Deki rekao je 2. i 5. IRQ, tako su mi bar objasnili ljudi iz CW kad sam isto to pitao sto ti pitas (jedino, ako se nesto u medjuvremenu nije promenilo, mada sumnjam...).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
Cuo sam i ja za ova desavanja sa magistralom ali se meni na ABIT TH7II i P4 na 1.6 nije nikada desilo. Verovatno sam pri kupovini pulsara odmah ubo ova setovanja koja deki preporucuje, milim prvenstveno na IRQ.
![]() |
#6 |
Vibrator
|
![]()
ako imas SATA hd onda je sve jasno -> http://www.rumski.com/forum/viewtopi...t=2327&start=0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ton magistar
|
![]()
ja iman dva serijska diska i neman nikakih problema a iman pulsar, 2 uada i powercore.
ako podesis ono sto je idekius napisa, trebalo bi ti radit bez problema. ja mislin da irq ovisi o maticnoj, ali je najbitnije da ti pulsar s nicim (osim sam sa sobom, ako imas vise pulsara) ne dili irq.
![]() |
#8 |
Vibrator
|
![]()
ja sam za SATA napisao zbog abit nf7-s ploce i njenog kontrolera..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 |
Vibrator
|
![]()
nije bitno da li je e-mu.. bitno je da sata kontroler na nf7-s ide preko pci magistrale, znaci da gusi pci i mozda je to problem..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pulsar 2 | dadson | DSP forum | 3 | 10-02-2009 09:55 AM |
pulsar xtc | SandRob | DSP forum | 11 | 14-11-2003 12:26 AM |