|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
dali reason podrzava VST instumente i dali je moguce koristiti bilo koje druge instrumente koji ne dolaze zajedno sa reasonom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Hi Shadow, vidi ja Reason 2.5 koristim godinu dana i nisam primetio ni jednu opciju koja omogucava bilo kakvo importovanje ili upotrebu VST pluginova, a stvarno sam se zagledao par puta! Ja iz tog razloga exportujem track u audio pa importujem u Cubase i onda koristm pluginove pa ponovo exportujem i importujem u Reason! Poduga procedura, a?
Ako slucajno nesto provalis obavesti me momentalno. Sta ti tacno radis u Reasonu i od kad? Znas sta ja nisam provalio? Kako da snimim promenu parametara npr resonancu u N19. Ukljucim snimanja, vrtim buttone i nista, snimak ne pokazuje nikakve promene! Sigurno ima neka banalna caka! Negde sam podigao jednu svoju stvar, doduse samo trecinu trajanja posto sam na dialup-u pa mi treba sto godina, Pure zna kako da dodjes do toga ako te zanima da poslusas! Pozdrav, pa se javi!
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
sto se tice ovog kolko i sta radim, sa reasonom (i nesto malo Cubase)sam tek poceo (kojih mj. dana). Do sad sam kojih 4-5god radio samo sa FL studiom ili ti fruityLoops radim uglavnom house |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Zasto bi ponovo vracao u reason?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Vratim u reason ako mislim jos nesto da doradjujem na aranzmanu, npr dodam neki instrument ali zeljim da mi se slaze sa recimo akusticnom gitarom na koju sam nabacio Orange Vocoder koji je mnogo bogatiji od onog u reasonu.
To sa rewire ne znam jos kako se radi posto sam cubase tek pre nedelju dana poceo da istrazujem. Mozda gresim, ali mi do sada nije trebao cubase jer sam samo komponovao i radio grubi mixdown u reasonu, ostavljajuci produkciju tj finalnu doradu zvuka za ljude koji se samo tim bave, kao taj producent iz Liverpoola. I sad nisam jos svestan punog potencijala cubasea, a cak mi nije ni jasna razlika izmedju VST i SX verzije. Jel se to bavi istim stvarima ili su razlicite aplikacije sto se tice namene? Postoje neke Millward-ove knjige koje sam porucio pa cu na tenane da ih iscitam! Tu ce valjda biti sve objasnjeno u detalje, ali mi je generalno pomoc i saveti koje dobijam od ljudi sa ovog sajta izuzetno dragocena! PS: Super bi bilo upoznati se sa svima, poslusati sta ko radi organizovati neke zive prezentacije pa cak i seminare za ljude koji su zainteresovani za sve domene kojima se bave ljudi na Rumski ekipe!
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
ton magistar
|
![]()
ja san iz reasona, preko rewirea vuka preko 30 kanala u nuendo i to sve radi bez greske, cak i 'export audio' iz nuenda radi bez greske. jedino sto meni nije jasno je kako napravit stereo rewire kanale? naime, prvi rewire je stereo, a ostali su mono. jedini nacin koji san ja uspi nac je da rewiree posaljem u stereo grupe, ali nije to to.
![]()
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Sto se tice automatizacije N19 semplera, pa prosto - isto kao i za bilo koji drugi device = prvo napravis sequencer track za taj N19, a zatim desnim klikom na dugme koje zelis da automatizujes, pa onda "edit automatization" (cini mi se da tako pise) i "svrljas" po sequenceru tj crtas automatizaciju. Mozes i na drugi nacin: isto napravis track, pa dole u sequenceru selektujes taj track i moras da mu upalis ono malo okruglo crno-belo dugmence (kolona "in"). E sad stisnes record, pustis pesmu a tece i vrtis sta hoces - automatizacija se snima... Tako mozes da automatizujes i efekte i instrumente, i mixer, skoro sve... Ne mozes samo u NN-XT sempleru da automatizujes parametre vezane za neki sempl ![]() Poz! PS: A jos i ReWire! E to je tek zakon!!!
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Ma da, ReWire i povezes sve lepo, ubacis neki dobar vst, waves procesore i bog da te vidi....
Ja koristim Reason vec dve godine, i u sustini mogu reci da je prilicno sakat program (iako ga sa odusevljenjem koristim), pre svega zbog nemogucnosti VST konekcije. Ali zato sta moze da uradi Dr Rex, takvu mahinu nisam nigde drugde video. Nesto pokusavaju sada da naprave Native Instruments sa Intaktom i E-Lab sa njihovim novim VST-jem (zaboravio sam kako se tacno zove), ali ni priblizno. Taj nesretni NN-XT je fantasticna sprava ali nema jos uvek dobru podrsku sto se tice semplova, nema direct from disk streaming, pa da bi otvorio neku biblioteku semplova tesku recimo 200-300Mb treba mu ceo dan i to na brzoj masini. E da, ono sto sam zakljucio za ovo vreme bavljenja Reasonom, nikako ne pakovati semplove u Refill, to toliko sj.. kvalitet da je strasno. Najavljuju Reason 3 uskoro, mislim da sam video beta verziju na E Mule, videcemo sta ce uraditii povodom ovih nedostataka.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VST instrumenti | MedoMrvica | Audio Software | 20 | 06-11-2008 04:38 AM |
vst instrumenti | liman021 | Zoran Vračević - Vrač | 4 | 09-08-2006 11:11 AM |
reason2.5 -Factory sound bank | Shadow | Audio Software | 12 | 21-12-2004 05:19 AM |