|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Prostorija u kojoj ja namjeravam snimati zivi bubanj je oko 35m2, potpuno nepravilnog oblika (nema paralelnih zidova), sa visinom stropa od 2,30 do 2,50 (ni plafon nije paralelan sa podom)! Jos uvijek nije akusticki tretirana (nije gluva i nece biti potpuno gluva).
Interesuje me misljenje ljudi koji imaju iskustva sa snimanjem zivog bubnja, da li vrijedi ulagati u tu prostoriju, tj. da li je njena dimenzija dovoljna za ozbiljno obavljanje navedenog posla?!
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Da li ti je to prazna prostorija ili ima nekog namestaja? Vazno je samo "ubiti" odjek.
Iskustvo sa snimanjem zivog bubnja ima Avax i mislim da to poprilicno dobro radi tako da bi on mogao da ti da savete u vezi toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
U prostoriji ce biti namjestaja, ali minimalisticki orijentisano!
Vec sad nema odjeka, a planiram tretman Primacousticovim kitovima + difuzor u sopstvenoj reziji...
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Ako upotrebis i Primacoustic mislim da si onda resio problem, a posle ti samo ostaje da lepo namestis dobre mikrofone i to je to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ma ja se samo brinem da prostorija nije u startu premalena! Jer akusticki tretman ipak nije jeftina stvar! Znas ono, puknem 2000 u apsorbere i difuzore i onda konstatujem da je ipak mala soba!!!
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
35m2 nije malo.......e sad, zavisi kakvog je oblika :roll:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
ma nije to malo... ali isprobaj i oslushni prostoriju (ako vec nije pravilna) koji deo najbolje radi (tapshanje i sl. ...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnja | OFF | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 17 | 08-04-2009 11:49 PM |
Snimanje bubnja | Kirdan | Dizajn i konstrukcija studija | 41 | 29-07-2008 10:42 AM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |
Snimanje bubnja u studiju | -neshapesha- | Audio Produkcija - Tehnike | 16 | 09-05-2007 10:56 PM |