|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima sa Rumski foruma,
ovo je moj prvi post tako da ne budite prestrogi ukoliko sam izvalio neki termin. Planiram da pocnem da se bavim produkcijom elektronske muzike, pa me interesuju neke stvari posto sam nov na ovom studijskom polju. Muzika koju planiram da pravim najpribliznija je ovom zanru: Glass Candy - Life After Sundown Chromatics - Camera Glass Candy - Halloween Kavinsky - Roadgame ... Dakle: 1. Sta mi je sve potrebno da bih mogao da pocnem da pravim ovakvu vrstu muzike? Posedujem vec jednu staru Casio klavijaturu (neupotrebljivu za digitalnu produkciju) i imam relativno solidno znanje iz muzicke teorije. 2. Da li uzeti desktop ili laptop varijantu i koju konfiguraciju tj. da bude sto vise prilagodjena obradi zvuka? 3. Planirao sam da uzmem zvucnu kartu M-AUDIO Profire 610 (300eur), da li je ona ok za ovakvu vrstu produkcije? Ako nije, koju mi drugu zvucnu kartu preporucujete? 4. Da li je MIDI kontroler AKAI MPK25 (200eur) ili MPK49 dobar izbor? Vidim da uz njega dolazi Ableton Live Lite verzija, sto bi mi odgovaralo jer zelim raditi u ovom programu koji je pre svega usmeren ka kreativnosti. 5. Sto se tice slusalica uzeo bih Sennheiser HD 25 C II (240eur)? Da li su one ok za neki studijski rad ili da trazim nesto drugo? Da li ce mi biti potrebno predpojacalo za njih? 6. Koji mi mikrofon preporucujete? 7. Da li postoje neki dobri kursevi iz muzicke produkcije (elektronska muzika)? Naleteo sam na skolu PlayMedia iz Novog Sada, vidim da tamo mladi gospodin Srdan Durden predaje AbletonLive. Da li neko ima iskustva sa tom skolom? Imao sam dodirnih tacaka sa npr Korg Kaoss proizvodima, Nintendo DX10 i drugim zezalicama tako da verujem da bih mogao brzo da savladam tu materiju, jer su mi koncepti sinteze relativno poznati. Molim vas da se ovo ne shvati kao reklama za datu skolu. Ukoliko imate neke posebne smernice, svaki savet je dobrodosao. Unapred vam se zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporuka za velikog pocetnika | individual | Monitoring | 2 | 28-03-2012 05:36 PM |
Gitarske pesme za pocetnika | SumAnuT | Razno | 9 | 05-10-2009 01:26 AM |
oprema za totalnog pocetnika | stefdza90 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 21 | 10-09-2006 09:41 PM |
Pomoc za pocetnika -trazi se klavir ... | masa | Audio Software | 22 | 07-05-2005 03:55 PM |
Oprema | STUDIOTON | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 08:13 PM |