Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2012, 06:41 PM   #1
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Question Mic reflection filter

Jel neko ima iskustva sa nekim određenim? Koliko mo?e da elimini?e određene releksije i koliko je efikasan? Znam da je to poslednja linija odbrane, ali sam u takvoj situaciji da mi je to trenutno najbolje i jedino re?enje.

Nazdravlje!
Elf is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2012, 10:46 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Mic reflection filter

Jbmlg...

ja sam radio sa nekim a-la Proel kombinacijama i SEe...

SEe je dobar, ali skup... Ima mali (instrumentalni) i veliki...

E , veliki je dobar... Daje neku prezentnost čak i kad nemaš problem sa akustikom, mali su uzeli u RNS i kažu da radi do jajeta na bini za kontra-bas i gitarske kutije i slično...

A ja seljak, srbin, bih probao da ga imitiram sa nekim azma pločama ili običnom azmom, nešto na tu temu....

Ipak oko 200e je taj veliki SEe koji je dobar, a realno ništa spektkularno, "neki" materijal u polukrugu iza mikrofona... Ne kažem da je bezveze, radi opasno, ali nije malo love...

Više je u fizici nego u izradi, zaustaviti izvor odmah posle mikrofona, pa tako nema ni reverberacije prostora...ili je bar smanjena u dobroj meri... Dakle, "sobe" ima, ali je prezentnost za sigurno 2-3 db prisutnija, pa se da "smanjiti" kanal uz zadršku prisustva...pa tako praktično prostor opada...

Al ga sročih... Uh...

Eto, imho....

poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2012, 12:47 AM   #3
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ja sam koristio taj veci sE reflection filter prosle godine, uzeo od "kolege" na par meseci dok je ovaj nesto shljakao na moru, pa da mu ne stoji, secam se da ga je debelo platio mozda nekih 280e, posle mi ga nudio za 200 ali imao sam bitnije stvari za kupovat`... ako je to taj na koji mislim, ima onako 4 ploce u polukrug, te ploce su slicno kao azma samo presvucene nekim plishom ako se ne varam, pa unutra ima vunu, pa air gap pa opet neki materijal i ima onako alu resetku. Nije neka drasticna razlika, smanji se zvuk iz sobe, malo su prijatniji snimci, ali meni se mnogo dopalo sto mozes da setas mikrofon napred nazad pa time i smanjujes i povecavas taj zvuk sobe, a i odbijanje od filtera nazad u mic. Da je 50e uzeo bi odma, ali za te pare mozes bre nekoliko paravana da napravis i sve isto gledam da napravim neku diy varijantu ko sto bockie kaze od azmafona i nikako da se resim, cak sam i skinuo u pdf-u shemu...
a ima i onih reflection filtera dosta jeftinijih sto su samo sundjer to bi zaobiso...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2012, 09:10 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Au, jeste, skoro 300 je veliki, to je mali bio oko 200e... Jbt...

Old 15-11-2012, 10:15 AM   #5
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

E hvala vam ljudi, odlične ste mi informacije dali. To sam i mislio, da su ove jeftine varijante Se-a lo?e i za zaobila?enje. A i o DIY varijanti sam razmi?ljjao, ali nemam mnogo mesta tu gde radim, bio bi ko faraon zatrpan kad bi jo? neke veće panele dodao. Iskreno, jako sam lepo zaobi?ao refleksije kad sam na vrata stavio ćebe da visi (duplo savijeno), nisam mogao da verujem kako je ispalo. Ali je malo nepraktično,pa zato jurim RF. Mada, mo?da ukombinujem oba. I da, pretere?a ga sa cenom...
Old 15-11-2012, 10:44 AM   #6
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

E da,ovaj je zanimljiv, ko?ta 100 eura, ka?u da je zadr?ao vi?e slojeva kao i veliki, smanjili su mu te?inu, pa kapiram i cenu zbog toga...interesantno.

http://www.seelectronics.com/reflexion-filter-x

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/S...REC0010173-000
Old 15-11-2012, 11:28 AM   #7
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa ima dosta modela i malo jeftinijih evo npr http://www.thomann.de/gb/the_tbone_micscreen_le.htm
mada iskreno ne znam kako se ponasa ova pena sto nije sundjer vec dodje kao ona pena za pakovanje umesto stiropora. meni se efektivnije cini da stavis recimo azmafon pa jos prekrijes nekim cjebastim materijalom nego ovo... ej i da napomenem da je ovaj sE sto sam ja koristio tezak itekako pa zahteva stand sa tegom nekim, ili da montiras sve uspravno jer hoce da se prevrne...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2012, 11:43 AM   #8
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Upravo se tih modela pla?im. A svi koji su probali Se su relativno zadovoljni. Razmisliću jo? malo, ali kao ?to rekoh, te?ko da ću moći neke DIY varijante zbog manjka prostora...
Old 15-11-2012, 01:25 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ako ka?e? da je onaj sE tako jetin, onda mislim da bi morao da valja...

Old 15-11-2012, 02:35 PM   #10
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Eno gore linka, na music store-u je 100 eura. Dvoumiću se jo? koji dan pa ću da javim jel uzimam. I naravno impresije ako uzmem.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules