|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Par pochetnichkih pitanja
![]() Potreban mi je sint koji ima solidnu banku (ili opciju da generishe) raznih lead/analogue synth/pad patcheva. Raspitivao sam se na raznim mestima (pa rekoh da svoj quest nastavim ovde ![]() Nisu rasporedjeni ni po kvalitetu, niti su cenovno rangirani, pa bih voleo da chujem mishljenje profesionalaca vezano za iste ![]() Clavia Nord Wave Novation Xiosynth Alesis Micron M-audio Venom Access Virus TI Takodje sam svestan (ili mozda greshim) da je ove sintove nemoguce nabaviti kod nas (pre svega mislim na alesis i access, Nord i M-audio su dostupni od skora...). Da, josh neshto, sint mi je potreban za live nastupe, kao i za eventualno snimanje stvari, tako da je mishljenje o "upravljivosti" svakog od njih takodje dobrodoshlo (nikako mi nije jasna pozicija pitch/bend wheel-a na micronu npr...). Unapred zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Video sam u oglasima da neko prodaje polovan Akai Miniak... to ti je apsolutno ista stvar kao i Alesis Micron samo bolja izrada + gooseneck mikrofon. Ako mene pitaš, ukoliko ga čak i polovnog prodaje po punoj ceni, to je verovatno najpametnije uloženih 300€ u ovom trenutku.
Ali u globalu, nezahvalno je pričati jer klavijature koje si naveo su poprilično različitog cenovnog ranga... npr... Xiosynth (ako uspeš da ga nadješ bilo gde jer je prestao da se proizvodi), Micron i Venom možeš da kupiš za iste pare kao jedan Virus TI ili Nord Wave. Ja sam imao sličnu dilemu i završio sam sa Waldorf Blofeldom i Akai Miniakom. I, evo, već pola godina kasnije, nemam utisak da sam pogrešio u izboru, ako ti nešto znači. M-Audio Venom je jako čudna sprava, jer koliko sam ja upućen, tu zapravo imaš semplove raznoraznih analognih klavijatura sa kojima manipulišeš, tako da nije baš čista VA sinteza u pitanju. A na sve to, kvalitet izrade M-Audio klavijatura je makar meni uvek bio takav da ma kakav synth da urade kvalitet izrade bi me odbio od njih. Ali u principu, ne bi bilo na odmet da navedeš šta već imaš od opreme i koji žanr muzike planiraš da radiš? Last edited by wladymeer; 20-06-2011 at 07:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Rekoh da mi je poznata razlika u ceni, samo me interesuje da li je zapravo opravdana...
Trenutno posedujem 2 KORG-a, M50 i X50, ali ne bih da na osnovu njih baziram ostatak opreme, poshto je to ionako entry lvl random kupovina tokom vremena. Nijedan od njih nema taj analogni zvuk koji bih hteo da iskoristim, a zanrovi bi bili neki synthpop, electro, house... Postavio sam ovaj thread zeleci da chujem mozda iskustva ljudi koji eventualno vec poseduju neke od navedenih sintova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ako te zanima Novation Xiosynth, skineš demo za V-Station i testiraš ga i to je to. Isti zvuk, isti karakter... jedino što na XioSynthu imaš i audio karticu, ali kažem, ne proizvodi se više osim u verziji od 25 dirki, tako da ukoliko pronadješ negde verziju sa 49, javi mi jer i mene zanima
![]() A što se tiče Alesis Microna, moja topla preporuka da bolje pronadješ Akai Miniak. Kvalitetnija izrada, ozbiljnije izgleda, normalan pitch bend, bolje dirke... a po svim parametrima su isti. X50 i M50 ti mogu sasvim pomoći prilikom setupa. Jesu ROMpleri, ali ne znači da su neupotrebljivi, pogotovu M50 sa svojim ARP sistemom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Nije losha ideja, bacicu pogled svakako...
Shto se tiche tog Akai-a... Kako si ga ti nabavio? Neshto preko grane ili postoji neka synthopia za koju ja definitivno ne znam? :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Imaš PM
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Josh neko mishljenje mozda?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sintove imas u artistu u ustanickoj.
Nord i Virus su moj glas. Nisam siguran sta hoces, ali taj nord (Wave) ima "sve" na sebi , wavetable sintezu,sampled waveforms, analogija i fm ... Sve je to na papiru lepo, al podji pa probaj kako to radi u realnom svetu. A virus ... je virus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Vezano za M50, htjeo bih samo da dodam,
ima pristojnu ponudu analognih sound-a, koji se fino mogu iskorisiti, pogotovo u Combi modu, gdje za svaki kanal (a ima ih 16) ima? poseban EQ, mo?e? da ubaci? posebne filtere i dosta drugih parametara. Dva arpa, drum track, 4 triger dugmeta, dosta efekata i napadaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novation Launchpad | Malesh | Kupujem/trazim | 0 | 23-03-2011 06:52 PM |
Alesis IO|2 - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 19-05-2010 07:42 PM |
Alesis IO|14 & IO|26 - FireWire audio interfejsi | SumAnuT | Recenzije | 3 | 28-11-2009 04:20 PM |