Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-10-2010, 11:48 AM   #1
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Default Prva zvučna karta - pomoć i savjeti

Pozdrav svima. Prvi puta pi?em na ovom forumu ali ga već dugo vremena čitam i mogu reći da je ekipa ovdje stvarno prekorisno vrelo informacija, puno toga sam naučio.
Naime, ispričavam se odmah ?to otvaram vlastitu temu ali se nadam da to nije problem. Kupio bih si zvučnu karticu, a radio bih sa njom na WIN7 x64 OS-u. Trebam eksternu karticu jer ću uskoro početi raditi isključivo na prijenosnom računalu. Trenutno se zanimam za e-mu Tracker Pre ili Tascam us-122mkII. Također, gledam i M-audio firewire solo. Dakle, po?eljno bi bilo da se radi o usb 2.0 ili firewire kartici (ukoliko je cijenom i kvalitetom usporediva sa prve dvije kartice). Molim Vas za pomoć pri izboru. Midi mi ne treba, a koristio bih karticu za kućne potrebe snimanja ak. i el. gitare, te vokala. Opet napominjem, OS mi je WIN7 x64. Ako neko mo?e usporediti spomenute kartice ili dati neki drugi prijedlog puno hvala.
jimitom is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2010, 12:38 PM   #2
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Default Re: Prva zvučna karta - pomoć i savjeti

Nisi pomenuo cenovni rang, ali M-Audio Firewire Solo kosta oko 200 evra.

TC Electronic
Destkop Konnekt 6 . A cuh kod ortaka M-Audio Profire 610. Jako, jako dobro zvuci (mada je 100-inak evra skuplja). Te dve u tvom pitanju nisam ni cuo niti ih znam posebno, pa ne mogu da ih komentarisem, mada mislim da su predposlednja generacija, pa ostaje pitanje podrske za Win7, posto su izasle u doba Viste.

P.S. - Obe kartice su novije generacije tako da sa pravim drajverima lepo rade na Win7 sistemima. Jedino sto ProFire 610 mozda ima i previse ulaza za tvoje potrebe.

Pozz

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2010, 12:42 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Vidim pominjes el.gitaru, pa ako je gitarska muzikica, svakako treba razmisliti i o Line 6 UX2-ci... Kosta 200 i koji euro...
Dobije se veoma fin i upotrebljiv set emulacija pojacala i boxeva, i mislim da je cenovno veoma korektna, i moze se svuda naci... Imas visokoimpedansne ulaze za instrumente, pa i potreba za dodatnim DI-box-om izostaje, sto stedi nekih minimum 30-40-50e...
Stalno te "neguju i paze" pa svako malo izdaju nove setove emulacija koji su downloadable sa njihovog sajta,kada se registrujes...

Poz'

Last edited by Bockie; 27-10-2010 at 12:47 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2010, 01:08 PM   #4
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

E da, oko 200 eura se cilja. Hvala na odgovorima. M-audio profire 610 je zakon, u to ne sumnjam, ali mi je ipak malo preskupa, a UX2 je ako se ne varam, usb 1.1 uređaj, iako mu to i nije neka mana. Ova dva ?to sam ja naveo: E-mu Tracker pre i Tascam US-122mkII imaju drivere za win7. (za e-mu su izdani beta driveri tek prije tjedan dana). TC Electronic Destkop Konnekt 6 - njega nisam istra?ivao ali se čini OK. Kolika je cijena tog uređaja?
Old 27-10-2010, 02:15 PM   #5
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Lightbulb Re: Prva zvučna karta - pomoć i savjeti

Nema na cemu . Baci pogled u vezi TC Electronic Desktop Konnekt 6 modela na : http://rumski.com/index.php?categoryid=44

Tu pise 200e, mada je kod dilera (barem Beogradskih) oko 230-240e.

Pozz

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2010, 02:18 PM   #6
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

jedino sto mogu da te posavetujem je da pazis kada su u pitanju FW konekcije, tj da se doooobro raspitas da li se uredjaj kaci na bilo koji FW ili samo na one sa TexasInstruments chipsetom... bilo je reci o tome na forumu.
voomighty is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2010, 08:24 PM   #7
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Smile Re: Prva zvučna karta - pomoć i savjeti

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Nisi pomenuo cenovni rang, ali M-Audio Firewire Solo kosta oko 200 evra.

TC Electronic
Destkop Konnekt 6 . A cuh kod ortaka M-Audio Profire 610. Jako, jako dobro zvuci (mada je 100-inak evra skuplja). Te dve u tvom pitanju nisam ni cuo niti ih znam posebno, pa ne mogu da ih komentarisem, mada mislim da su predposlednja generacija, pa ostaje pitanje podrske za Win7, posto su izasle u doba Viste.

P.S. - Obe kartice su novije generacije tako da sa pravim drajverima lepo rade na Win7 sistemima. Jedino sto ProFire 610 mozda ima i previse ulaza za tvoje potrebe.

Pozz
Moram reći da mi se jako dopada ovaj TC Electronic Destkop Konnekt 6. Čini se kao dobar value for money. Da li ga ti posjeduje?, mo?e? li reći koliko si zadovoljan sa njime, ozbiljno sada razmatram o kupovini njega. Osim ?to se čini kao puno suvremenije rje?enje od one dvije kartice koje sam isprva naveo, po tehničkim karakteristikama mi se također čini kao odlična spravica koja bi mogla sasvim lijepo da zadovolji moje potrebe. Da li si imao ikakvih problema sa firewire konekcijom i da li radi preko obične PCI firewire kartice? Na kojim windowsima radi? (ako ga ima?)? Hvala, pozdrav..
Old 27-10-2010, 08:41 PM   #8
quake2
Banned

Pre nego sto kupis bilo sta na cemu pise TC electronic,proveri na netu (utisci kupaca) i koliko ta firma brine o svojim musterijama,dali na vreme izbacuje nove drivere,dali su ti drajveri bagoviti pa se godinama ne apdejtuju,kakav im je support,koliko im se cesto kvare sprave, itd.Da ne gresim dusu,meni se jedina TC sprava koju sam imao PoCo6000 nikada nije pokvarila ali...kada sam docekao normalan driver (i to za PC koji ne koristim) prosla me volja za zivotom pa sam ga ipak prodao.Tu firmu jednostavno ne podnosim,iako im sprave sviraju za sve pare ali je sve ostalo totalna katastrofa.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2010, 08:56 PM   #9
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Pre nego sto kupis bilo sta na cemu pise TC electronic,proveri na netu (utisci kupaca) i koliko ta firma brine o svojim musterijama,dali na vreme izbacuje nove drivere,dali su ti drajveri bagoviti pa se godinama ne apdejtuju,kakav im je support,koliko im se cesto kvare sprave, itd.Da ne gresim dusu,meni se jedina TC sprava koju sam imao PoCo6000 nikada nije pokvarila ali...kada sam docekao normalan driver (i to za PC koji ne koristim) prosla me volja za zivotom pa sam ga ipak prodao.Tu firmu jednostavno ne podnosim,iako im sprave sviraju za sve pare ali je sve ostalo totalna katastrofa.Pozzzz
Hmm lijepo je zanti i takvo iskustvo. Upravo istra?ujem iskustva korisnika i moram reći da imam dojam da od svih kartica za koje sam istra?ivao mi?ljenja ljudi po netu, sa ovom ima najmanje NEzadovoljstva, makar je takav moj dojam. Driveri postoje za win 7 i verzija je 2.50 ak se ne varam pa se nadam da u tom pogledu neće biti problema.
Old 27-10-2010, 10:14 PM   #10
Zeroo
Member

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35572
Zeroo is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules