Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2007, 10:47 PM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Sta Kad Se Desi Ovo?

Drug doneo neku stvar koju je radio, u pitanju je elektro i radjen je u Reasonu, e sad, prvi put sam video da sredina waveform-a nije u sredini, odnosno naginje ka jednoj strani, odnosno ne znam kako da se izrazim...Ovo sam vidjao i na nekim live snimcima i jednom se desilo meni pre 2-3 godine, ali od tad nikad...

Kako se zove ova pojava, i zbog cega je mogla da dodje, kako je srediti i da li je stetna?

Jan is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2007, 11:01 PM   #2
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: Sta Kad Se Desi Ovo?

Probaj sa remove DC offset.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2007, 11:06 PM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Probaj sa remove DC offset.

Pretpostavio da je to, probao i nista se ne desava, ja mislim da sam ja moj problem kad sam imao jednom takav tako i resio...
Old 14-11-2007, 11:15 PM   #4
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

koliko znam nisi prvi koji ima taj problem s Reasonom

....
nazalost neznam sto bi mogao biti problem
roginator is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2007, 11:20 PM   #5
Rasta
Member

Sasvim normalna pojava. Neki instrumenti uz posebne nacine sviranja prirordno izgledaju tako. Jednostavno znaci da je zica jace zatitrala u pozitivnom podrucju amplitude nego u negativnom. Kad profesionalni pjevac klasicne glazbe pjeva za svoj registar visok ton, amplituda bude jace izrazena na pozitivnoj strani. Kada pjeva niske tonove, amplituda bude jaca na negativnoj strani.

S druge strane, moze se desiti da ti iz nekog razloga ulazi istosmjerna struja u sistem. Sto je veci napon, to je vise waveform pomaknut. To se moze rijesiti sa komandom koju ima svaki editor, "DC Offset Removal".
Rasta is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2007, 11:24 PM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rasta View Post
Sasvim normalna pojava. Neki instrumenti uz posebne nacine sviranja prirordno izgledaju tako. Jednostavno znaci da je zica jace zatitrala u pozitivnom podrucju amplitude nego u negativnom. Kad profesionalni pjevac klasicne glazbe pjeva za svoj registar visok ton, amplituda bude jace izrazena na pozitivnoj strani. Kada pjeva niske tonove, amplituda bude jaca na negativnoj strani.

S druge strane, moze se desiti da ti iz nekog razloga ulazi istosmjerna struja u sistem. Sto je veci napon, to je vise waveform pomaknut. To se moze rijesiti sa komandom koju ima svaki editor, "DC Offset Removal".
Bass je odradjen 303-ojkom (rebirth) i nekompresovan i kompresovan se tako ponasa...Ja sam probao sa DC Offset removal ali nista se nije desilo...I sa bilo kojom emulacijom moog-a na saw wave-u mu se isto desava
Old 15-11-2007, 12:05 AM   #7
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

da li ZVUCI lose?
Old 15-11-2007, 12:15 AM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post
da li ZVUCI lose?

E pa drug je otisao...A ja tu nemam sta da kazem, osim da pik koji pravi taj zvuk u pozitivnom delu je preveliki i utice na globalnu snagu pesme, da pik nije samo u pozitivnom nego da je na sredini ne bi bilo problema, a ako se kompresuje sa brzim attackom izgubi punch...Ne znam problematika je to za mene, ja ne radim toliko sa synthovima...
Old 15-11-2007, 12:29 AM   #9
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ja sam to primetio takodje, pa sam kasnije utvrdio da ima signala koji ti ne pale klip indikator a ustvari su u klipu ( kada sam proverio u statistici ili sa necim drugim) i onda se desi to pomeranje od sredine ka gore ili dole. Karakteristicno je da se to najcesce desavalo sa zicanim instrumentima (od zivih) a u midiju nisam imao cesto taj problem. Kada sam malo smanjio ulazni nivo u konverter efekat se gubio.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2007, 12:55 AM   #10
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Evo to smo isto probali na njegov predlog i sa AudioRealism Bassline 1.5 , sa istim instrumentaom, to je neki saw bass ili sta vec i isto se desilo...Ne znam ja ne radim sa algoritamskim synthovima, samo sa bankama i to u glavnom akusticne semplove koristim i po neki elektricini bass i po neki synth iz Nexus-a...A trebacemo da miksujemo ovu stvar uskoro, bice problema
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules