Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Ogi Radivojević

Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije...

Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2007, 01:51 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Set-up

Ogim koji ti je setup na kome radis? Hardware - software itd?
DaBear is offline  
Old 12-09-2007, 01:13 AM   #2
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Default Re: Set-up

Hmmm...
Studio sam napravio prvenstveno za mastering, ali se nisam odrekao uslova za snimanje i mix...

Imam 3 kompjutera (Mac G5 i dva PC-a) koji su u mrezi. Mac mi je "master" , u njega snimam (FireFace 800) i na njemu mi je veci deo sequencing-a (Logic 7.2.3). On preko MTC-a goni jedan PC, na kome (Multiface i Logic 5.5.1) je ostatak sequencing-a...Drugi PC (Multiface) sluzi za Giga Studio i FX Teleport, a vezan je na Mac-a midi interface-om...

Patch je "Switchcraft" (2x96 points) i ceo je "half-normalled" - to sam napravio da ne bih bio limitiran "hard-wired" vezama, a opet da ne moram da zabadam gomilu kablova da bih cuo bilo kakav zvuk...

Sve ide u 3 sabirnice - Tubetech SSA 2A (valve,8 stereo + 4 mono=20 kanala), Shadow Hills "The Equinox" (3 "switchable" transformer - Iron, Steel i Nickel,30 kanala + dual mono pre-amp) i Neve 8816 (transformer,16 kanala)...
Adat out-i iz sva tri interface-a idu na Alesis "HD24 hard disk recorder"...
Raspored "hard-wired" out-a je sledeci : prvih 16 sa HD24 (FireFace Adat out i PC1 Adat out) ide u Tubetech, 17-24 sa HD24 (PC2 Adat out) ide u Neve 1-8...

U Equinox idu svi analogni izlazi iz kompjutera...

Po "default"-u je Neve poslednji u lancu (Tubetech->9&10, Equinox ->11&12), ali zbog onog "half-normalled" patch-a, ta kombinacija nije obavezna...

Kao glavni konvertor, za mix i snimanje (reeetko kad imam potrebu za vise od dva kanala), koristim Cranesong HEDD192, a "master recorder" mi je Alesis MasterLink.

Od outboard-a imam Massenburg EQ (8200 Stereo Parametric), Prism Sound Maselec EQ (MEA 2, mastering eq), Tubetech Multiband Compressor (SMC 2BM, mastering version), Shadow Hills Mastering Compressor (S.N. 19 - custom made for Ogi ) i Manley Vari Mu kompresor. Hardware reverb jos uvek nemam ( potpuno mi je dovoljan Altiverb), ali planiram da uskoro "uvedem" TC 6000 - "full-blown"...

Sto se DSP-a tice, imam UAD Ultra Pack (+kompletan Neve bundle, Precision Multiband i Helios EQ), Liquid Mix - oba na Mac-u - i PowerCore (sa Oxford bundle-om) na PC-u...

Slusam na Adam S3A monitorima... imam i Genelec-e 1031, ali ih reeeetko koristim. Pre neki dan sam porucio Avantone MixCubes - ne mogu nigde da nadjem dobre Auraton-e, a ovo radi upravo tako...

Od mikrofona imam - moj omiljeni - Telefunken U47 (S.N. 4634, po Neumann-ovim podacima je napravljen izmedju 1959. i 1961. godine ), Neumann M 149, nekoliko AKG-a 414 i nekoliko Shure-a...

Kompletno ozicavanje studija je uradio moj dragi prijatelj ( i, naravno, ne samo meni drag) Rajko Maricic - ostvario mi je jedan od zivotnih snova, ne vidi se ni jedan kabl, sve je "kao u apoteci" ...

Na kraju - sve je to vezano na "Control room" Milana Kovinica...

Ovako napisano, deluje malkice komplikovano za rad - ali u praksi je veoma zgodno i jednostavno...
Potrudicu se da sutra "okacim" i neke slidze - samo ako mi neko objasni kako
Ogi is offline  
Old 12-09-2007, 01:43 AM   #3
analog
Senior Member

analog's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ogi
Sto se DSP-a tice, imam UAD Ultra Pack (+kompletan Neve bundle, Precision Multiband i Helios EQ), Liquid Mix - oba na Mac-u - i PowerCore (sa Oxford bundle-om) na PC-u...
Da li možeš nešto da kažeš o DSP karticama, s obzirom da imaš tri različite na jednom mestu. Kako ih porediš? Posebno me zanima Liquid Mix

Quote:
Originally Posted by Ogi
Kada pišeš reply, klikneš na spajalicu pa u novom prozoru koji ti se otvori, ideš na browse file from computer. Možda ti pravi problem ako je fotografija veća od 600x600 i 195.3KB. Nisam probao da uploadujem preko tog limita, ne znam šta se tada dešava.

pozdrav
analog is offline  
Old 12-09-2007, 01:50 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ae baci neke slicke i tako to
kako ti se cini hd24 spram firefacea i multifacea? meni se multiface generalno svidja, nisam radio sa ff800.. ali nije mi ni hd24 za bacanje, pa me zivo zanima tvoj odnos ka ovim konverterima..
Arthur is offline  
Old 12-09-2007, 01:53 AM   #5
sadux
Member

sadux's Avatar

Jos kad bi bila i neka slika..
sadux is offline  
Old 12-09-2007, 10:00 AM   #6
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

TI znas sta valja , vidim da imas Crane song converter pa me zanima kako ti se pokazao u praksi tj. da li je stvarno toliko dobro koliko kazu?

Sto se auratona tice pogledaj ovaj thread http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19337 mozda te bude dovoljno zainteresovalo pa da dodjes da cujes.

Last edited by Moritz; 12-09-2007 at 10:42 AM.
Moritz is offline  
Old 12-09-2007, 10:41 AM   #7
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

odličan setup...vrh...
DADDY Z is offline  
Old 12-09-2007, 11:06 AM   #8
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

8200 o... tooo
Old 12-09-2007, 11:49 AM   #9
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Ogi View Post
Hmmm...

Sve ide u 3 sabirnice - Tubetech SSA 2A (valve,8 stereo + 4 mono=20 kanala), Shadow Hills "The Equinox" (3 "switchable" transformer - Iron, Steel i Nickel,30 kanala + dual mono pre-amp) i Neve 8816 (transformer,16 kanala)...
Raspored "hard-wired" out-a je sledeci : prvih 16 sa HD24 (FireFace Adat out i PC1 Adat out) ide u Tubetech, 17-24 sa HD24 (PC2 Adat out) ide u Neve 1-8...

...... Kompletno ozicavanje studija je uradio moj dragi prijatelj ( i, naravno, ne samo meni drag) Rajko Maricic - ostvario mi je jedan od zivotnih snova, ne vidi se ni jedan kabl, sve je "kao u apoteci" ...

Ni jedan kabl ?!?!?! :o

..... ovog puta je Rajko prevazisao sam sebe

Pozdrav
Max is offline  
Old 12-09-2007, 05:20 PM   #10
Steka
Member

Steka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ogi View Post
Hmmm...
Studio sam napravio prvenstveno za mastering, ali se nisam odrekao uslova za snimanje i mix...

Imam 3 kompjutera (Mac G5 i dva PC-a) koji su u mrezi. Mac mi je "master" , u njega snimam (FireFace 800) i na njemu mi je veci deo sequencing-a (Logic 7.2.3). On preko MTC-a goni jedan PC, na kome (Multiface i Logic 5.5.1) je ostatak sequencing-a...Drugi PC (Multiface) sluzi za Giga Studio i FX Teleport, a vezan je na Mac-a midi interface-om...

Patch je "Switchcraft" (2x96 points) i ceo je "half-normalled" - to sam napravio da ne bih bio limitiran "hard-wired" vezama, a opet da ne moram da zabadam gomilu kablova da bih cuo bilo kakav zvuk...

U Equinox idu svi analogni izlazi iz kompjutera...

Po "default"-u je Neve poslednji u lancu (Tubetech->9&10, Equinox ->11&12), ali zbog onog "half-normalled" patch-a, ta kombinacija nije obavezna...

Kao glavni konvertor, za mix i snimanje (reeetko kad imam potrebu za vise od dva kanala), koristim Cranesong HEDD192, a "master recorder" mi je Alesis MasterLink.

Od outboard-a imam Massenburg EQ (8200 Stereo Parametric), Prism Sound Maselec EQ (MEA 2, mastering eq), Tubetech Multiband Compressor (SMC 2BM, mastering version), Shadow Hills Mastering Compressor (S.N. 19 - custom made for Ogi ) i Manley Vari Mu kompresor. Hardware reverb jos uvek nemam ( potpuno mi je dovoljan Altiverb), ali planiram da uskoro "uvedem" TC 6000 - "full-blown"...

Slusam na Adam S3A monitorima... imam i Genelec-e 1031, ali ih reeeetko koristim. Pre neki dan sam porucio Avantone MixCubes - ne mogu nigde da nadjem dobre Auraton-e, a ovo radi upravo tako...

Od mikrofona imam - moj omiljeni - Telefunken U47 (S.N. 4634, po Neumann-ovim podacima je napravljen izmedju 1959. i 1961. godine ), Neumann M 149, nekoliko AKG-a 414 i nekoliko Shure-a...

Kompletno ozicavanje studija je uradio moj dragi prijatelj ( i, naravno, ne samo meni drag) Rajko Maricic - ostvario mi je jedan od zivotnih snova, ne vidi se ni jedan kabl, sve je "kao u apoteci" ...

Na kraju - sve je to vezano na "Control room" Milana Kovinica...

Ovako napisano, deluje malkice komplikovano za rad - ali u praksi je veoma zgodno i jednostavno...

Jel mozes da objasnis malo zasto koristis outboard sprave za summing i koje su prednosti ??

Hvala ti.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules