|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Ogim koji ti je setup na kome radis? Hardware - software itd?
|
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Hmmm...
Studio sam napravio prvenstveno za mastering, ali se nisam odrekao uslova za snimanje i mix... Imam 3 kompjutera (Mac G5 i dva PC-a) koji su u mrezi. Mac mi je "master" , u njega snimam (FireFace 800) i na njemu mi je veci deo sequencing-a (Logic 7.2.3). On preko MTC-a goni jedan PC, na kome (Multiface i Logic 5.5.1) je ostatak sequencing-a...Drugi PC (Multiface) sluzi za Giga Studio i FX Teleport, a vezan je na Mac-a midi interface-om... Patch je "Switchcraft" (2x96 points) i ceo je "half-normalled" - to sam napravio da ne bih bio limitiran "hard-wired" vezama, a opet da ne moram da zabadam gomilu kablova da bih cuo bilo kakav zvuk... Sve ide u 3 sabirnice - Tubetech SSA 2A (valve,8 stereo + 4 mono=20 kanala), Shadow Hills "The Equinox" (3 "switchable" transformer - Iron, Steel i Nickel,30 kanala + dual mono pre-amp) i Neve 8816 (transformer,16 kanala)... Adat out-i iz sva tri interface-a idu na Alesis "HD24 hard disk recorder"... Raspored "hard-wired" out-a je sledeci : prvih 16 sa HD24 (FireFace Adat out i PC1 Adat out) ide u Tubetech, 17-24 sa HD24 (PC2 Adat out) ide u Neve 1-8... U Equinox idu svi analogni izlazi iz kompjutera... Po "default"-u je Neve poslednji u lancu (Tubetech->9&10, Equinox ->11&12), ali zbog onog "half-normalled" patch-a, ta kombinacija nije obavezna... Kao glavni konvertor, za mix i snimanje (reeetko kad imam potrebu za vise od dva kanala), koristim Cranesong HEDD192, a "master recorder" mi je Alesis MasterLink. Od outboard-a imam Massenburg EQ (8200 Stereo Parametric), Prism Sound Maselec EQ (MEA 2, mastering eq), Tubetech Multiband Compressor (SMC 2BM, mastering version), Shadow Hills Mastering Compressor (S.N. 19 - custom made for Ogi ![]() Sto se DSP-a tice, imam UAD Ultra Pack (+kompletan Neve bundle, Precision Multiband i Helios EQ), Liquid Mix - oba na Mac-u - i PowerCore (sa Oxford bundle-om) na PC-u... Slusam na Adam S3A monitorima... imam i Genelec-e 1031, ali ih reeeetko koristim. Pre neki dan sam porucio Avantone MixCubes - ne mogu nigde da nadjem dobre Auraton-e, a ovo radi upravo tako... Od mikrofona imam - moj omiljeni - Telefunken U47 (S.N. 4634, po Neumann-ovim podacima je napravljen izmedju 1959. i 1961. godine ![]() Kompletno ozicavanje studija je uradio moj dragi prijatelj ( i, naravno, ne samo meni drag) Rajko Maricic - ostvario mi je jedan od zivotnih snova, ne vidi se ni jedan kabl, sve je "kao u apoteci" ![]() Na kraju - sve je to vezano na "Control room" Milana Kovinica... Ovako napisano, deluje malkice komplikovano za rad - ali u praksi je veoma zgodno i jednostavno... Potrudicu se da sutra "okacim" i neke slidze - samo ako mi neko objasni kako ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
pozdrav |
||
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
ae baci neke slicke i tako to
kako ti se cini hd24 spram firefacea i multifacea? meni se multiface generalno svidja, nisam radio sa ff800.. ali nije mi ni hd24 za bacanje, pa me zivo zanima tvoj odnos ka ovim konverterima.. |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Jos kad bi bila i neka slika..
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
TI znas sta valja
![]() Sto se auratona tice pogledaj ovaj thread http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19337 mozda te bude dovoljno zainteresovalo pa da dodjes da cujes. ![]()
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 12-09-2007 at 10:42 AM. |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
odličan setup...vrh...
#8 |
Senior Member
|
![]()
8200
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ni jedan kabl ?!?!?! :o ..... ovog puta je Rajko prevazisao sam sebe ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
Jel mozes da objasnis malo zasto koristis outboard sprave za summing i koje su prednosti ?? Hvala ti. ![]() ![]() |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|