|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo ovako...
Imam Digi 002 i Mbox, kao i desktop i laptop pa bih da uradim sledece: Svaki kompjuter ima svoju kartu, povezani u linku teraju zajedno 64 (96) kanala! Da li je moguce i prakticno kao i teoretski, kako se povezuje, ima li ko iskustva sa tim i radi li to dobro?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ja sam povezao dva pro toolsa preko midi kabla mtc(midi in u midi out iz jedne u drugu karticu) konekcijom i radi dosta dobro.Mnogo bolje je rjesenje (ali skuplje) preko programa midioverlan3 jer sa dvojkom nije funkcionisalo nesto kako treba.Probao sam demo verziju i funkcionise bezprijekorno.Sto se tice postavki u pro toolsu sam procackaj nemam sad pred sobom ali je u principu 2 klika i sve radi.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
da li je moguce isto tako naterati nuendo i pro tools ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Neko mi jednom rece da se dva Pro Tools-a povezuju mreznim kablom, a Cubase koristi klasican in-out kabl i koristi 1 bit za prenos podataka, ne znam da li je moguce...
Kakav je to software midioverlan3 i gde ga mogu naci, zasto je to skuplje resenje?! Postoje li jos neki softveri za povezivanje?! Ta opcija preko MIDI mi je nemoguca jer mi Mbox nema midi konektore na sebi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
evo ima ovde da se cita...sve moze. PC i Mac, Mac i Mac, Pc i PC...
http://www.musiclab.com/products/rpl_info.htm za 2 kompjutera kosta $170... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
znaci sa ovim programom je moguce (teorijski) da se sync-uju nuendo i pro tools ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
A sta fali da ide preko klasicnog midi kabla?!
Ja planiram da samo sync saljem kroz midi, jer bi mi u oba pro toolsa bio audio da dobijem dupolo vise kanala, pa mi midi nece biti potreban! Hoce li i tada da stuca i kaska?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
SuperModerator
|
![]()
naravno da moze da se synka samo sa MIDI kabelom putem MTC-a ili MMC-a. Ovo sto ti zelis jeste stap i kanap varijanta da poteras vise kanala na dva kompa ali naravno da to moze da radi
![]() Midi over Lan - cool, al ako hoces za dzabe bez da kupujes software, moze to i old-school ![]() pozzz p.s. "stucanje i kaskanje" - hoce da se desi dok slave ne "ukaci" incoming informaciju o vremenu, ali kad ga dohvati, sve je cool. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
SuperModerator
|
![]()
...cek cek, jel ti imas Mbox prvu ili drugu verziju? Prva nema MIDI interfejs na sebi. Ako imas nju trebace ti neki interfejs. Nisam stigao da probam kako radi PT sa third party midi interfejsima, ali probao sam LE sa Digidesign MIDI i to radi OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ja bih ovako nesto... | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 41 | 22-08-2007 10:27 PM |
jel moze ovako? | filip | Dizajn i konstrukcija studija | 26 | 04-02-2007 01:57 AM |
ovako se svira!!! | balthazaar | Razno | 3 | 21-10-2006 10:32 AM |