Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-08-2006, 04:19 PM   #1
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Default Midi Time Code Sync problem

Do pred nekoliko dana dva kompjutera syncronizirana pomocu MTC-a su radila bez greske . Nista nigdje nisam promjenio, a problemi su poceli. Zapravo....dogadja se svakih nekoliko sekundi na slave racunalu kao neko malo zastajkivanje al odmah nastavlja raditi. Nakon prve minute u projektu ta dva racunala se toliko razidju u vremenu da je nemoguce raditi. Primjetio sam u midi terminalu da u trenutku zastakivanja racunala master komp ne posalje signal. Posoje dvije opcije...ili je softwaerski ili hardware-ski.
Formatirao sam disk,sve instalirao po PS-u, al opet isto.Zamjenio sam hardware,al opet isto.Od kud se taj problem pojavio i sta gauzrokuje....zna li netko?
Ako sam dobro objasnio........molim nekog ako zna da pomogne.
Lagano postajem LUD!!!!
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2006, 11:43 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Midi Time Code Sync problem

Meni se desavalo da MTC nije dovoljna referenca za sinhronizaciju, pa je neophodno i da master-clock-ovi kartica budu u sinhronizaciji, makar putem Spdif-a... Inace promena verzije Nuenda ume da izazove ovakva desavanja takodje...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2006, 12:48 PM   #3
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

MIDI je poznat po tome da ako "prepunis bafer" (puno kontrolnih poruka, nota ,sysex...po jednom portu) na drugom kraju bude problema. To delimicno moze da pojasni zasto ti je sve radilo a sada u novom projektu ne radi. Desava se da nekada nece sve note u akordu da odsvira ili da preskoci program change, buduci da je sync kontinulana poruka time je vise podlozan greskama ako se preoptereti MIDI port. Pokusaj da to resis sa MIDI interfejsom koji ima vise portova pa onda jedan port koristi samo za sync. Mozda je to problem.
Srecno
Old 22-08-2006, 09:03 PM   #4
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

To sam i predpostavio, al nije mi jasno da je radilo bez greske ,a sad cak kad samo pokrenem nuendo na jednom i drugom kompu i playam master, slave skakuce kao lud.
Old 22-08-2006, 10:06 PM   #5
kejkz
banned

A da li postoji mogučnost da se sinhronizuju preko vst system linka? Potrebne su samo audio karte koje imaju digitalni izlaz, pretpostavljam (ili se nadam) da ih imate. Ima i tu nekih mana, ali u principu radi prilično dobro. Sva podešavanja su u device setup-u nuenda, prilično je jednostavno. Potreban je još samo jedan optički ili koaksialni kabl i kompjuteri su sinhronizovani!
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2006, 10:14 PM   #6
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz
MIDI je poznat po tome da ako "prepunis bafer" (puno kontrolnih poruka, nota ,sysex...po jednom portu) na drugom kraju bude problema. To delimicno moze da pojasni zasto ti je sve radilo a sada u novom projektu ne radi. Desava se da nekada nece sve note u akordu da odsvira ili da preskoci program change, buduci da je sync kontinulana poruka time je vise podlozan greskama ako se preoptereti MIDI port. Pokusaj da to resis sa MIDI interfejsom koji ima vise portova pa onda jedan port koristi samo za sync. Mozda je to problem.
Srecno
Koristim samo jedan output za sync i to me najvise zabrinjava. Kroz njega ne saljem ama bas nista drugo osim sync podataka, a na prijemu, na drugom kompu je 8 in 8 out usb midi interface.

Last edited by Ad Fines; 22-08-2006 at 10:17 PM.
Old 22-08-2006, 10:19 PM   #7
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Super je to kome proradi (VST Link) , mada iskreno jos nisam probao sa ADAT konekcijom. Ne znam da li covek sinhronizuje dva NUENDO-a zbog toga sto tera razlicite stvari sa svakog ili mu je jedan samo MIDI slave za VST i sl. pa zato nisam ni pominjao VST Link. Inace Steinberg je poznat po MIDI svinjarijama, cak i registrovanim kopijama u registrovanim custom DAW racunarima se to desava. Odem cesto na NUENDO POST forum pa tamo vidim kukanje i lelekanje, mada ja iskreno nikada nisam imao taj problem mada znam mnoge koji jesu. Midi ili kasni prilikom unsimavanja ili prilikom reprodukcije i ne mozes mu nista ...zato volim da koristim starije verzije softvera.
Verovali ili ne imam prvu verziju CUBASE-a za PC -CUBASE GS iz 1992, sve je isto kao na Atariju cak i grafika (naravno crno belo) i radi kao azdaja, cak mi je prepoznao i MIDEX i RME MIDI portove ....instalacija citavih 1,5 megabajta !!!!!!! ....jos malo pa cu ga instalirati na mobilni

Last edited by Moritz; 22-08-2006 at 10:22 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2006, 10:41 PM   #8
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Jedan komp(nuendo) je audio masina , a drugi komp(nuendo) je VSTi.
Sto se VST linka tice...jos odavno probao i nakon nekoliko dana odustao.To meni nije radilo nikako,a znam jos jednog koji je napravio isto kao i ja.
Old 22-08-2006, 10:55 PM   #9
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Pokusaj da zajedno saljes MTC i MC (clock)....mozda upali
Old 22-08-2006, 11:03 PM   #10
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz
Pokusaj da zajedno saljes MTC i MC (clock)....mozda upali
Pokusat cu, al tek sutra. Vjeruj mi da vec danima se mucim sa tima i da sam morao otici kuci da nesto jos ne razbijem od ljutnje.

Hvala Ti.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules