Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-08-2007, 07:09 PM   #1
Ikhabot
Junior Member

Ikhabot's Avatar

Default Emu 0202usb Vs. Toneport Ux2

Iskoristio bih ovaj moj prvi post na rumskom da pozdravim celokupnu ekipu ovog sjajnog foruma. Ovih dana sedim po 5 sati dnevno i samo ČITAM forum . Nigde nisam naleteo na tako sređen forum bez spama - prava riznica znanja, spakovanog i spremnog za novoprido?le. Svaka čast jo? jednom ekipi koja ga sređuje a posebno moderatoru Du?anu S koga znam sa yuma gde je među seniorima . Du?ane pitanje stoji i za tebe iako sam te već smarao oko ovoga.

Evo mog problemčića: Kupio bih uređaj preko koga bi snimao (prvenstveno) gitaru i mikrofon na komp u Cubase. Mora imati integrisani preamp za gitaru i mikrofon. Pročitao sam skoro SVE ?to se na ovom forumu mo?e pročitati o ovakvim uređajima i najzad se odlučio za 0202USB/TONEPORT UX2 interfejs pri čemu malu prednost dajem 0202. Razlog za ba? ovaj uređaj je taj ?to bi pored usnimavanja radio i aran?mane u Cubase-u
i potrebna mi je koliko toliko kvalitetna kartica. Napominjem da kuburim sa bud?etom jer kupujem i komp i monitore u isto vreme tako da mi treba bukvalno minimum minimuma, ja se nadam da me razumete. E sad koliko je recimo 0202USB bolji od Toneporta UX2 za moju namenu (usnimavanje i izrada demo aran?mana sa midi trakama uz vokal i gitare na kompu)
? I da li je uop?te bolji?

Ja bih ga uzeo jer sam čitao da se 0202 bolje pona?a u radu sa Cubase-om recimo i da ima jako stabilne ASIO drajvere. Takođe softverske farbe bih vukao preko softverskih emulacija kojih ima podosta (amplitube, revalver, guitarrig itd..) a i mo?e se dosta izvući iz njihovog kombinovanja, tako da ne znam koliko UX2 tu "vodi" u trci sa GearBox-om. Isto tako cena 0202 je manja ako se ne varam. Opet napominjem treba mi minimum minimuma, za razumnu cenu dobiti samo ono ?to mi treba i nikakve dodatne opcije.

Eto to je to, ako neko ima iskustva sa ova dva uređaja neka napi?e njegovo mi?ljenje u vezi toga ?ta je bolje. Ili mo?da ne?to treće?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules