Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2006, 11:53 AM   #1
DEMONIO
Member

Default Dilema oko kupovine nove opreme...

Po?tovani,

Trenutni setup mog kućnog studija je sledeći:

DAW sistemče:

- Ploča: MSI K8N NEO4-F NF4 S939/DDR400/PCI-E/7.1/GLAN
- Procesor: AMD Athlon 64 3200+ Venice 512 K (S939) BOX
- Memorija: 2 x 1GB GAIL ram
- HDD: 2 x 250 GB Samsung 8 ms S-ATA II 72000rpm 9 ms
- FDD: neki...
- VGA: ASUS EN6600 SILENCER/TD/256MB GF 6600
- Monitor: 19"" Samsung 913n TFT LCD
- Keyboard: neka fancy sa onim laptopovskim dugmicima (fetish, jebiga)
- Case: CODIGEN Midi Tower 6099- Black (Briza) 450 W
- CD-ROM: Pioneer DVD R/RW DVR 110 D black
- Mouse: opet neki Genius, sexy i crn.. heh

Karta: Digidesign Mbox2 + PT LE 7.1.1
Monitori: KRK RP8
MIDI Kontroler: CME UF6
Mikrofon: Rh0de NT2-A (K & M stalak + pop ... heh)

+ Moj izum: monta?na gluva soba! (sastavlja se sa 12 "papagaj" ?rafova)
+ Ogromna biblioteka farbi... (auto lakovi, za zid, za drvo, metal i to... hehe ?ala naravno)

Studio je prevashodno bio pravljen za moje lične potrebe usnimavanja vokala, eventualno nekog akustičnog instrumenta, neke el. gitare ili slično, ali obzirom da je (da ga ne ukunem) posao krenuo vrlo dobro, i do?av?i do određenih sredstava kao i opcije da selim studio u nezavisnu zgradu postavlja se sledeci problem ?ta KUPITI!?

Obzirom da jo? uvek nisam u potpunosti savladao PT i da se i dalje dr?im Nuenda u 80% slučajeva imam problem.

Razmi?ljanja mi idu u smeru kupovine Digidesign 002 Factory (uz opciju totalnog prelaska na PT), ili kupovine nekog drugog firewire uređaja tipa RME Fireface 800 + npr ADI2 kao konvertor, mo?da neki MOTU, kao mix kontroler mo?da i Project MIX M-audio ili Mackie control... nisam pametan...

Da li je pametnije uzeti neki uređaj koji neće imati mix kontroler kao 002 i uzeti neki preamp tj. jo? neku komponentu pride...

Da li je neko od vas imao iskustva u radusa 002, kakvi su joj preampi, kako se pokazala kao mix kontroler i da li radi kao kontroler pod Nuendom?!

U perspektivi je kupovina ili TC Powercore-a, ili UAD-a, tako da bi mi i neko mi?ljenje tu prijalo (naravno sa napomenama koje pakete bi valjalo dokupiti tj. ?ta se u osnovnom dobija i kolko to vredi) kao i kupovina seta mikrofona ali otom potom...

Cena u koju bi valjalo uklopiti ovaj moj "?oping" je nekih 3500 EUR gde u cenu treba da uđe i jo? jedan komp, ili za kuću ili za novi studio (e sad on mo?e da napravi problem ukoliko me izgasira da stavim dvoprocesorski sistem i brdo rama...) ali jo? uvek ni tu nisam načisto gledam da najpametnije ulo?im ke?...

Unapred zahvalan!

Nikola Gligorijević
DEMONIO is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2006, 12:06 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Dilema oko kupovine nove opreme...

Quote:
Originally Posted by DEMONIO
....
+ Moj izum: monta?na gluva soba! (sastavlja se sa 12 "papagaj" ?rafova)
....
Zanimljivo, mozes li to da fotografises necim i da slike postavis u sekciju "Dizajn i konstrukcija studija".... tanki smo sa takvim sadrzajima...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2006, 12:29 PM   #3
DEMONIO
Member

Nije problem... nego nije stalno montirana jer nemam potrebe za tim... sutra dolaze neki momci koji snimaju tako da ću da gledam da napravim neku fotku...

Inače radi se o gluvoj sobi za vokale unutra?njih dimenzija

?irina: 1.2 m
visina: 2.2 m
dubina: 1.6 m

btw. ako je to bitno, mada za?to ne bi bilo, ?anr kojim se u 95% slučajeva bavim je hip hop... dakle Shot kolega pomagaj!

za sve dalje informacije www.demonio-music.com samo kad sredim prokleti nameserver problem sa hostom...
Old 12-06-2006, 02:34 PM   #4
DEMONIO
Member

Prosto mi je neverovatno da niko nema aba ba? nikakav stav o gore pomenutoj dilemi ili makar iskustvo u radu sa nekom od navedenih komponenti...
Old 12-06-2006, 02:40 PM   #5
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Imaš te dileme već na nekoliko mjesta...
Lično, u "sukobu" Digi 002R i RME FireFace 800 (isti cjenovni rang) uvijek bih uzeo RME! U to sam siguran!
Što se tiče 002 bez R - ja lično mislim da je malo preskup!

A sad... dilema ProTools ili Nuendo ?!?! Priča bez kraja! I jedna i druga platforma imaju svoje za i protiv! Ja lično preferiram Nuendo, mada se ProTools platforma pokazala jako dobro pri miksanju Live snimaka!
Al' u ruke Mandušića Vuka... znaš već!

Što se tiče TC vs. UAD... moja želja je da uparim i jedan i drugi, s tim što bih sa UADa koristio comp + EQ (novi NEVE EQ je mrak!!!), a pošto volim TC-jeve reverbe, njih bih vukao sa TC PoCo!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2006, 10:46 AM   #6
DEMONIO
Member

Posle intenzivnog razmi?ljanja i premalo tuđih mi?ljenja sa ovog foruma (ali ne i uop?te), do?ao sam do ja mislim najlogičnije i najpraktičnije verzije a to je:

Zadr?ati MBox2ku za rad u PT-u a kupiti FireFace 800 + Mackie Control... nekako mi je to najrealnije trenutno čini mi se...

?to se UAD - TC tiče, verovatno će upravo i ići ta kombinacija - oba! Samo je pitanje finansija

Nisam jo? uvek 100% načisto ali to će verovatno prevagnuti... mada sam sebi napravio novu dilemu gledajući tj. malo vi?e učeći PT. Ima ogroman broj opcija koje su mi super a koje nisam provaljivao na Nuendu zato ?to ne znam ili pak zato ?to ih nema u tom obliku... Tako da me sad jedino to muči ali... otom potom!

E da, sad se tu javlja novo pitanje:

Da li neko od vas ima DVDe sa kursevima za Pro Toolse jer ja samo imam "Method One" koji sam dobio uz MBox2ku?

Druga solucija je da mi date eventualne nazive tih nekih zvaničnih izdanja tutorDVD-a pa da se malo searchuje webom za download istih.
Old 13-06-2006, 11:05 AM   #7
arajlo
Member

arajlo's Avatar

Imas nesto videa na: http://www.grooveboxmusic.com/store/pages.php?pageid=1
Old 13-06-2006, 12:39 PM   #8
DEMONIO
Member

Sad sam malo okretao telefone da bih video koliko će me realno ko?tati cela ova moja konfiguracija i cene su sledeće:

- FireFace 800 / 960-980 EUR
- Mackie Control / 1090 EUR
- TC PowerCore Compact / 705 EUR
- UAD1 Project Pack / 430 EUR + oko 250$ za Neve 1073 koji ka?u da je ubica
- M-Audio Project Mix I/O / 1190 EUR
- Tascam US 2400 / 1070 EUR

Dakle, sad ?to vi?e gledam odnose u novcima, ovaj Project Mix kao kompletno re?enje kontroler/karta mi sve vi?e prija očima. Pride ?to radi i pod PTom i Nuendom.

Video sam da ima par usera koji ga imaju ili su ga bar imali u vlasni?tvu tako da bi mi prijalo njihovo iskustvo sa ovom komponentom.

Sledeća zaminjiva stvar jeste Tascam US 2400, 24 kanalni kontroler za relativno pristojnu cenu, da li neko zna ne?to vi?e o ovom komadu opreme?

Help! Help! Help!

Vi?e ne mogu da razmi?ljam kako valja... Mi?ljenje , iskustvo, savet, ne?to... PLEASE!
Old 13-06-2006, 01:27 PM   #9
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Sto se Project Mixa tice,za njega ako ostajes pri PT-ima, morat ces jos kupiti i software, a onda u tom slucaju ti ne trebaju M-Box2 i PT LE.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2006, 02:02 PM   #10
DEMONIO
Member

Hmm.... zar ne bih mogao da koristim svoj postojeći PT Le 7.1 koji imam uz Mbox2 i Project Mix u istom ili bi PT morao biti M-Powered da bi Project Mix bio funkcionalan?!

Kolika je njegova cena?! (Pro Tools M-Powered)

Da li ima? iskustvo u radu sa Project Mixomi i (obzirom da mi se čini da sam viđao tvoje postove na temi o Project Mixu) kako si zadovoljan?!

Puno bi mi značio detaljniji opis eventualnih nedostataka jer bi taj sistem bio definitivno ne?to ?to ne bih menjao makar narednih godinu , godinu ipo ako ne i jače...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules