Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-03-2006, 11:05 AM   #1
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default "mobilnost" akust.rjesenja ala Prima/Auralex itd

jedno pocetnicko pitanje..

vec dugo planiram nabaviti nesto od tih kompleta ala primaacoustic ili auralex. problem je sto se sve to lijepi ravno na zid, a ja neznam koliko cu ostati u ovom stanu. stan je moj, ali postoje kombinacije za kredit za veci stan ili poslovni prostor itd..

ukratko , u teoriji barem, zamislio sam da umjesto direkt na zid zalijepim te komade na drv. ploce odgovarajucih dimenzija - sper ili nesto jos tanje/lakse i odotraga stavim nesto za zakacit na zid, i na zid usarafim, izbusim za kuke itd. tako bi , npr, bass trapovi imali dvije "ploce" pod 90 st. i sl.

drugim rijecima htio bi napraviti "mobilno" akusticko rjesenje. zanima me dali je to uopce moguce, i imali kakvih prijedloga i ideja u tom smislu? materijali?

motivacija je mislim vise no jasna - ako jednom pljusnem hiljadu eura za neko akusticko rjesenje, ne zelim ponovo placat za to kad se preselim , a ove stare bacit u smece..

podpitanje: izrada bas trapova ..

spuzva: dali netko to radi/reze i ima odgovarajucu spuzvu za takve aplikacije? (primacoustic australis mi izgleda prejednostavno - s pravim materijalom svako moze bolje)

fiberglass: citam te Ethan Winner postove za "uradi sam", pa me zanima ima li u Hrv. ili negdje blize, tih 703 i 705 materijala, ili neki ekvivalent? (takvi DIY trapovi lako su prenosivi -a to mi je privlacno)

Last edited by clusterchord; 02-03-2006 at 11:33 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules