|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Decko je prilozio pesmu,kontakrirali ga vec i trazili 1000 evra za kotizaciju.
Da li je neko imao slicna iskustva ? Da li je ovo uobicajeno za pocetnike na ovom festivlau? Eto i oni krenuse stopama "starijih rodjaka" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Na zalost nije ..... to je najjeftiniji i najjadniji festival na kom sam " bio " ..... mozda ce ove godine biti nesto bolje organizovano , ali prosle je bio jad i beda , pobednik se znao unapred ........ bina najjadnija koju sam skoro video ....... ma Zrenjanin je prema ovome mrak .......
Ne znam da li je ijedna pesma prosla i bila pustana ....... tako da 1000 e ..... hmmmmmm .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() E sad za tih 1000e......ne znam......sto ti kazes hmmmmmmm..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ja sam radio pesmu za radijski, tacnije aranzman i produkciju, ali mi mali nista nije spominjao oko placanja...
Ko zna... Moguce je da i jeste tako, ali ja generalno nemam nista protiv toga, ako za tih 1000 evra uradis posao i afirmises svoj rad. Na kraju, svi mi dajemo mnogo vise para za opremu koja nam pomaze da postizemo bolje rezultate, pa tako i pevaci moraju investirati u sebe, ne bi li napredovali u svom poslu. I 10 evra moze biti mnogo, ako ih bacas, a 10000 ulozenih pametno je cist dobitak, e sad pitanje je samo ko je u pitanju i koliko dobru procenu ima.
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam za kotizaciju "po rebrima"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Kad god je neki festival, čujem poneku priču o velikim parama koje se plaćaju za uče?će i "nepravdi". Ne pričam sad za radijski nego uop?teno.
Pa u čemu je tu problem? I treba da se plaća, čak bih ja to lepo javno obnarodovao, i napravio kategorije po kojima se plaća. Mislim, niko ne ide na većinu tih festivala jer pravi umetničku muziku pa da sad treba da se podr?i njegov eventualni talenat, već zato ?to ?eli da uđe u posao i zaradi pare, znači motiv je muzički biznis. Kada se otvara privatna pekara, niko se ne buni kao "Jao , sramota, zamisli, tra?ili su mi 10000 evra za peći za pekaru i 500 evra za mesečni zakup prostora, đubrad jedna pokvarena , umesto da mi daju besplatno". Normalno je ulo?iti u posao od koga ?elite da zaradite. A onaj ko ima zaista dobre pesme, ili fenomenalno peva, ako nije ru?an kao grob ili asocijalan, napraviće opet posao i bez festivala. Inače ovde su obično narodnjaci na udaru pljuvačine, ali ?to se tiče ovoga oni su ubedljivo najpo?teniji, znaju ?ta i koliko ko?ta, znaju da celu stvar rade kao posao, da zarade, i normalno im je da plate ljude koji su ume?ani u celu stvar.
![]() |
#8 |
Super Moderator
|
![]()
Nazalost, ali Dushan je u pravu. Biznis, biznis, biznis.
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Radi se o tome da ti tipovi obicno nadju zrtve iz ruralnih krajeva i interpretatore slabije kvalitete, pa ih 'izmuzu' do krajnjih granica i tako prezive do slijedeceg 'radijskog ili slicnog festivala'.
Muzenje se krece u ovim okvirima: 1. Ne valja ti matrica - tiha/ prejak bas/ neprofesionalna rjesenje: idi u taj i taj studio! (ultimativno) 2. fale ti prateci vokali rjesenje: idi u taj i taj studio! (ultimativno) 3. Sta je sa gitarama? rjesenje: idi u taj i taj studio( naravno - ultimativno) Sramota. Jos se uz ovo zalijepe neke stvari koje uz produkcijom i pjesmom nemaju veze ( ne bih o tim stvarima jer su bijedne i jadne)... Jao majko, jao Boze Sto kazu Malehookersi: Cuvajte se , pazite se! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Sve je to istina, ali ja ti iz prve ruke ("ultimativni studio"
![]() Tako vazi i za ostale. Naravno, ogranicavam se na Zrenjanin, ali iskreno verujem da nije mnogo drugacije ni na drugim festivalima i licno sumnjam da bi neko ko cuje fantastican aranzman rekao: "OK, ali ti ne valja produkcija, pa to mora da se snimi negde u drugom studiju...". Oko uzimanja para, smo vec sve rekli. Koliko bi kostalo da dodjes na Nacionalnu TV ili Pink ili sta ti vec ja znam koju TV i kazes ovako: "Znate, ja bih da se reklamiram 3:30 minuta u udarnom terminu i da to isto naknadno pustate barem jos 10 puta narednih mesec ili dva dana". Sta mislis koliko bi morao da prebrojis novca? Kupujes gitaru, dajes pare, kupujes pesmu, dajes pare, kupujes reklamu, tudje znanje, afirmaciju... Dajes pare i to je normalno. Rekoh vec da je samo pitanje sta ti se od tih para vrati, ali opet, ti nikome ne mozes zabraniti da daje pare... Ni u jednom poslu ti nemas cvrstih garancija da ce ti se ulog vratiti, pa tako ni u ovom. Ipak, postoji termin "dugorocno ulaganje" koji pocnes da kapiras posle nekoliko godina kada shvatis da ti se vraca ono sto si ulozio pre 10 godina. Imam jak utisak da se nismo jos potpuno odvojili od SFRJ sindroma gde je sve bilo za "dzabe", pa smo videli koliko nas je na kraju kostalo. Mnogo je postenije ici u korak sa svojim mogucnostima i placati svoje cehove redovno, prostirati se onoliko kolike su ti mogucnosti i gledati da budes sve bolji, a uspeh, novac i sve ostalo sto uz to ide, jednog dana moze, a ne mora da dodje, ali onda sigurno znas da si uradio sve sto je bilo u tvojim mogucnostima. Jos jednom kazem, niko nece okrenuti glavu ako pred sobom ima veliki talenat jer je svima u interesu da uloze u nekoga ko ce im posle biti veliki posao. Na zalost, talenti ne rastu na svakom cosku, pa samim tim i broj kompromisa te vrste je veoma mali. Sa druge strane imas ljude koji pokusavaju da te ubede da to jesu kolicinom novca koji broje u jedinici vremena, pa zasto bi im uskratio tu zivotnu radost? ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lejla Hot - Kad pomislim na tebe (radijski) | Oggy | Promocija radova | 51 | 24-11-2008 04:49 PM |
matrix 1000 | relis | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 18-05-2006 07:52 PM |