|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Doslo je vreme da sa dinamickog predjem na condenzer mic. Mic bi koristio za vocal i mozda ( ne verujem , ali nikad se nezna ) za akusticnu gitaru. Znaci, mic u preamp , pa onda u DMX 6 Fire ili mislite da mi pored Mackie 1202 nije potreban preamp ? Posto mi je to hobi ( snimanje nekih mojih ideja ) nemam nameru da trosim pare na skuplje modele tako da preskocite pominjanje Neumana, Braunera i sl. Elem, hocu condenzer ( i eventualno mic-pre ) za sto manje para a da dobijem cistiji i otvoreniji zvuk od Shure SM58 ili Senheiser MD441 koje sam dosada koristio ( kroz Mackie ).Moja razmisljanja idu u pravcu sledecih mic opcija :
- AT 3035 222 € - AKG C2000B 188 € - Rode NT1A 199 € - SE Electronics SE-2200A 199 € - Studio Projects C-1 169 € Koji od njih bi bio najbolji odnos cena-kvalitet ? Posto nemam vremena ni mogucnosti da ih probam interesovalo bi me misljenje onih koji su radili sa nekim od njih ili mogu da predloze nesto deseto. Teoreticari ( kao moja malenkost ) neka se suzdrze molim. Sto se tice mic-pre, u obzir ulaze ( cena-kvalitet ) - Presonus Bluetube DP 199 € - Presonus TubePre 111 € ili da ostanem na Mackie 1202 VLZ ako nije velika razlika u kvalitetu zvuka. Koju bi ste vi kombinaciju predlozili za te pare ( 300-500 € ) ? Unapred hvala i pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofon i pretpojacalo do 400 € | Nocni | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 01-07-2005 11:11 AM |