Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-01-2005, 11:09 AM   #1
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Default Digitalni mixer

Ima li koji da nije previse skup a da sluzi svrsi?
Tiky kakva je ponuda u Artistu manjih dig.mixeta???
Old 28-01-2005, 11:23 AM   #2
Max
Pro Member

Da li moze objasnjenje zasta bi ti sluzila ta digitalna mixeta ....? pa da mogu lakse da ti odgovorim na tvoje pitanje..... Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2005, 10:39 AM   #3
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Ono sto je definitivno hit ponuda kada su digitalni mikseri u pitanju je Behringer DANALOG! E sad... moze se pricati nadugacko i nasiroko o kvalitetu, ali... Dobiti 32 kanala, ADAT rutiranje, kompresore, gejtove, efekte, pikmetre po svakom kanalu i full automatizaciju za 950EUR... 8)

A ako si mislio na Mali Digitalni Live Mixer - ono cime sam ja zadovoljan i na cemu vec 3 godine radim zive svirke je Allen&Heath Icon DP/DL-1000!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2005, 11:14 AM   #4
Jelena
Member

Jelena's Avatar

Ukoliko hoces da ga koristis za snimanje a pretpostavljam da ti ne treba nesto veliko onda je moja preporuka : Soundcraft Compact 4 ( ili Compact 10)
Jelena is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2005, 01:53 AM   #5
Bambino
Member

Ja sam pre mesec dana kupio digitalni mixer Yamaha 01X i odusevljen sam njime.On ide preko firewire-a na comp i dobijes 24 audio kanala.On ima 8 fizickih kanala ali su siberi motorizovani pa jednostavnom promenom layer-a na 3 dugmeta se vrlo lako barata sa 24 kanala.Tu je i cetvrti layer za master sekciju.U njoj su efekti od DM 1000 i mogu da kazem da reverb iz nje mnogo bolje radi nego svi plug-inovi u Cubase-u ukljucujuci i impulse!Po svakom kanalu ima kompresor dva send i dve insert efekta.Naravno zahteva da se lepo instalira Windows i onda radi kao sat!Ja sam je opteretio sa 16 kanala i na svakom ukljucio kompresor EQ i send efekat plus u Cubase-u plug-inove do 80% i sve to radi bez krckanja na latenciji od 5ms!!!Tek kada VST Performans pocne da crveni onda se javlja krckanje ali je sve to na 5msec! Ja sam ovom spravom odusevljen i necu je menjati dok ne skupim lovu za DM2000!
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2005, 10:19 AM   #6
Max
Pro Member

Jace od impulsa.....?

uufffff .....koje impulse imas ...?

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2005, 04:11 PM   #7
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Samo nisi rekao sta hoces...
Ako ces da se igras sa skupljim spravicama, mozda te interesuje Tascam DM24

Ako bacis oko na http://www.tascam.com/Products/DM-24.html sve ce ti se samo reci...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2005, 04:20 PM   #8
Bambino
Member

Cena je oko 1600 eura zavisi gde nabavis.Ja sam nabavio preko jednog kolege koji cesto ide preko.A sto se tice impulsa imam kamaru nesto nabavio na CD-ima imam iWawes-ove od IR1 na dva CD-a i plus sam skidao sa inernete sve novo sto se pojavi ali tvrdim da ovo bolje i cistije radi normalno treba znati namestiti.
Old 02-02-2005, 09:46 AM   #9
Jelena
Member

Jelena's Avatar

http://www.soundcraft.com/product_sh...product_id=121

a jel ti ovo igra?
Jelena is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2005, 01:06 PM   #10
Bambino
Member

Nemam ni jedan primer da zakacim ali ce biti uskoro.A sto se tice impulsa imam sve moguce Lexicon-e medju njima i brdo impulsa od 480 i 960L ali i dalje tvrdim da Yamaha bolje radi jer je SPRAVA a ne SIMULACIJA,mada su impulsi ubedljivo najbolji u tom rangu.Ja sam Yamahu kupio po preporuci jednog prijatelja koji je probao na sajmu u Sloveniji i bio sam vrlo skeptican da to dobro radi cak i kad sam je narucio ali nisam se pokajao ni malo.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules