View Single Post
Old 02-09-2005, 06:19 AM   #8
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: Stigao Auralex!!!

bezsmisla:
Quote:
izgleda gotivno nadam se da se tako i cuje...
Ludilo kako je sve kristalno jasno!
Quote:
Kakvi su ti oni stalci za monitore..
Quiklok BS342
http://www.sweetwater.com/store/detail/BS342/
Ne secam se ,ali mislim da sam ih oko 70 eur platio.
Quote:
i reci mi samo kako se hladis posto kapiram da je vruce unutra?
Nije bas toliko vruce,ali kada postane tu je klima...odlicno funkcionise...za tili cas se rashladi cela prostorija.

Arthur:
Quote:
malko sam zbunjen.. znam ljude koji su davali po 10k evra za akustiku kojoj sam cuo audibilne mane.. ovo je neko low-budget resenje ?
Ovo je isecak tabele sa Auralex-ovog sajta,sa ova 3 proizvoda koja sam uzeo:

Kao sto vidite Maxx-Wall paneli u kombinaciji sa LenrdBAss trapovima ravnomerno izoluju po svim frekvencijama.Ovi koeficijenti koji se krecu oko 1.05 su NRC (Noise Reduction Coefficient).Sve sto se krece oko 1 je standard.
Mnoga jeftinija resenja imala bi razne nelinearnosti (rupe) u spektru itd...

Ti ljudi su davali 10k verovatno za mnogo veci prostor.Ovo je ipak nekih 6m2 prostora.
Quote:
Za sobne radove ili i za ozbiljnije studije? meni 1000e nije problem dati ukoliko to daje rezultate....
Znam da sam dobio perfektan prostor za mix i u tom smislu je profesionalno.
Ne zalim ni jedan euro koji sam dao.
Ono na sta ova soba lici sada (mislim na prostor izvan Auralex-a )je totalno amaterski! Uzas!!!
Dakle zamislite dodjete kod nekoga u goste,a onda vas uvodi u sobu u kojoj
je kao indijanac ogradjen nekim ljubicastim panelima... a jedva mozete da prodjete do terase...ako sednete na krevet,pogled vam je pravo na Auralex zidove... dakle izgubio sam sobu a dobio magicnih 6m2.

Znam da mnogi imaju iluzije da su samo dobri monitori bitni,a onda kada je rec o akustici...to je deo gde treba ustedeti novac i proci sa nekih 100-200 evra.Moze i to,ali je pitanje koje su vase ambicije... jer sigurno daleko da mozete da cujete jasnu sliku onoga sto se desava i garantovano cete imati mnogo gresaka u mixu,odabiru reverba,...,necete dobiti 3-dimenzioni mix,jer ce reverbi biti pogresni itd...

Monitori i akusticna prostorija su kao mikrofon i preamp!
Skupi monitori,bez dobre akustike daju iste rezultate kao dobar mic snimljen preko jeftinog preampa.

Boskovic:
Quote:
Koje su ti dimenzije prostora koji formiraju Max Volovi ? Kako ih ima 5 a samo 4 bas trapa?
Vise o tome danas ... videcu da okacim jos slika i mozda video fajl da dobijete koliki-toliki prikaz atmosfere ...

Pozdrav!

Last edited by Gianfranco; 02-09-2005 at 06:25 AM.
Gianfranco is offline   Reply With Quote