View Single Post
Old 01-09-2005, 12:00 AM   #25
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: UPS ili tome slicno

Uf, ta im je pametna da on sam pokrene shutdown... Sta ce mi shutdown pomoci ako ne stignem sejvat projekt kad struja crkne! Al uzet cu UPS bez obzira na sve. Mozda ne u prvoj rundi nabavke opreme, ali gledat cu da to bude ubrzo.

Sto se tice power conditionera od Phonica, jos uvijek ostajem pri tome. Znam da struja nije sitnica, ali za sada gledam da mi je Phonic vjerovatno dovoljan. Furman ubija kako je dobar, i da sam gitarist drzao bi ga u racku. Zna se kakvi su uvjeti na bini, interferencija od rasvjete i sve. Za to nema alternative nego skupi Furman. Al s druge strane, ako mi elektricar garantira da ce mi izvest struju u studiju najbolje moguce, onda mi je i Phonic dovoljan. Imat cu relativno cistu struju (po pitanju izoblicenja), osiguraci ce blokirati bilo kakve jace naponske skokove, a Phonic ce biti tu da izravna one manje koji prodju kroz sustav. Mislim da bi u ovoj situaciji mogao mozda cak i bez njega, ako mi tip stvarno slozi tako dobro struju kako kaze, ali Phonic kosta toliko malo da dobro dodje.
Ma ja se i ne bojim toliko nekih jakih naponskih skokova. U tom kvartu di radimo studio je stabilan napon. Malo podalje je brdo gdje su bolnice Salata i Rebro koje imaju svoje gromobrane pa skupljaju na sebe oluju... Nije to frka. Vise mi je u glavi da mi struja bude cista jer navodno cistoca struje cini razliku kod ponasanja mikrofonskih predpojacala. Nisam to bas imao priliku probati u nekom A/B testu, al vjerujem ljudima koji su u tom poslu dugo.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote