Thread: Downsampling?
View Single Post
Old 16-08-2005, 02:56 PM   #17
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Downsampling?

Ja razliku kod diter shapera ne cujem... ne kazem, mozda je ima i mozda je to nedostatak mog sluha... ko zna...

Mislim da je odgovor na pitanje zasto mastering baje koriste diter shapere od 5-6000 isti kao i odgovor na pitanje zasto pas lize svoja jaja-zato sto moze... (stara kineska mudrost koju Sandro rado koristi )

Neznam, ali pretpostavljam... mislim da tu postoji neka jedva chujna, ili necujna razlika na bolje, a za mastering baju 5-6000 nije nista..., narocito zato sto oni, ubedjen sam, cene svoj posao...

Jebi ga, ja sam zbog par stvarcica prodao auto... mogao sam da radim i bez toga, kao sto sam i radio... ali ovo vooooooliiiimmm

Ukoliko bih imao x preampa, strava sto, loodilo mikrofone, opremljen prostor... i jos da mi to donosi novac, kupio bih i ja hardware-ski diter shaper, pa makar se i necuo

Ustvari, kad bolje razmislim, diter shaper i ne treba da se chuje!? Valjda je, grubo receno, njegova uloga da finim shumom maskira digitalni otpad nastao resamplovanjem...

Inace, covek pitao dali da resempluje soundforge-om, ili cubase-om, a mi raspalili o hardware-skom diter shaperu... Isto kao da odes na pijacu da kupis nekog Yugica, a onda ti neko kaze, neeee.... kupi Porsche-a, bolji je

Last edited by idekius; 16-08-2005 at 03:05 PM.
idekius is offline   Reply With Quote