Re: Samogradnja studijske ezoterije
Sjajno! Napokon netko ko je u samogradnji!
Iako ne znam nista o elektronici i nisam tip koji je u stanju sloziti ista takvo, dugo vremena kopam po netu u potrazi za ovakvim spravicama i shemama. Doma imam klon Urei 1176 kompresora koji mi je jedan elektronicar slozio. Ima dodanu dual lampu (trioda+pentoda), mikrofonsko predpojacalo i gitarski ulaz. Zvuci BOMBA a kostao me jako malo. Sad bi mi trebala stici dva primjerka SSL kompresora (klonovi naravno). To je po onoj shemi s Gyrafa. Imao sam ogromne probleme kako nabaviti VCA chipove koje sam trazio tri mjeseca (na kraju shvatio da su mi prakticki pred nosom bili!). Radio sam puno na originalnom SSL master bus kompresoru (smjestenom na master section SSL4000 pulta) i znam da zvuci sjajno. On koristi originalne DBX2150 VCA a to se vise ne proizvodi i ne moze se nabaviti. Zato je bila velika frka. Na kraju sam uspio preko neta naruciti njihove nasljednike THAT2180 i sad se uredjaju slazu. Bit ce valjda gotovi kroz par tjedana. FrankoPanko, ako ti treba link gdje nabaviti ove VCAe javi se.
Apsolutno sam zainteresiran ako si voljan sloziti mi koji od ovih svojih uredjaja!!
Usput, jel netko zna gdje se moze u zagrebu napraviti prednja ploca za uredjaj? Onako da ju precizno rezbare, otisnu linije i tekst i probuse rupe? Htio bi mozda dati napraviti ljepsu prednju plocu za Urei da bas izgleda profi!
|