View Single Post
Old 11-08-2005, 07:36 PM   #23
Ni
Member

Ni's Avatar

Default Re: Anegdote sa snimanja , koncerata.....

Evo ja imam sve?iju priču. Dobio sam posao da snimam zvuk na snimanju filma (super16mm, moj prvi film na filmu). Kamera nije imala nikakve audio ulaze, tako da je na meni ostalo da generi?em smpte. Re?iser je insistirao da je jedino re?enje timecode dat sa smpte klapom. Ja znam jednu kompaniju ovde koja mi daje tc-dat za male pare i odem ja kod njih, testiram sistem, i ma?ina mi pojede tri trake. 2 dana do snimanja a ja nemam dat. Posle milion sati tra?enja nađem nekako neki matori HHB, i dobijem ga, sa 5 baterija i punjačem. Probam sistem kući - radi. Odem na set. Po?to se snima na film, momci temeljno name?taju svetla par sati pre nego ?to puste mene da bilo ?ta uradim. Ja postavim sve ?to treba, počne snimanje, i meni crkne baterija. Ja se izvinim, zamenim bateriju, i nova baterija odmah crkne. Sledeće tri baterije - odmah crknu. Uključim ja napajanje direktno, ne radi. Ni?ta ne radi. Tri sata se name?ta cela ekipa a ja zaustavljam celo snimanje. Blam. Srećom su mi na?li neku gigantsku bateriju koja je radila. Onda se ispostavilo da uop?te nije bilo neophodno snimati na DAT, da sam mogao da biram ?ta ću i kako da uradim.

A drugi dan snimanja je bilo u nekom maleckom restoranu koji ima milion fri?idera koje, naravno, nisu smeli da isključe. Katastrofa od zujanja. Za jedno scenu sa morao da postavljam mikrofon pored jednog fri?idera, i nekako sam ih naterao da ga isključe na 15 minuta - ni?ta nije pomoglo... Nikada ne bih sedeo i jeo u tako glasnom restoranu.