View Single Post
Old 04-08-2005, 09:20 AM   #8
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: URS - par meseci posle

Kada sam nabavio UAD-a,testirao sam Pultec EQ Pro u kombinaciji sa Fairchildom u odnosu na Waves Q u kombinaciji sa Waves C1.
Target je bio vokal.
Prvo sam "sredio" vokal sa Waves-om,a potom identicne ili skoro identicne korake uradio sa pomenutim UAD-ovim plug-inovima.
Rezultat je bio ocigledan i slikovito moze da se prikaze sa slikama koje sam okacio gore (doduse rec je o karikaturi ).
Sa UAD-om sam uspeo da dobijem veliki,prezentan vokal koji udara u nos,dok
sa Waves-om muljavinu koja je u daljini (to pokazuju slike,a razlicite boje sam
postavio zbog dozivljaja koje imam a to je da UAD ostavlja elemente zivim - roze boja,dok Waves ubija uzbudljivost elementa - zelena).

E sada to je samo jedan element (vokal) .U mixu imamo mnogo elemenata.
Zamislimo koja je razlika onda u mixu koji radimo sa plug-inovima u rangu sa
Pultec i Fairchild u odnosu na mix radjen sa Waves-ovim EQ i comp.
Tacno!
Ceo mix radjen sa Waves-om bi bio nekako u daljini i ne bi imao tu zivost i prezentnost mix-a uradjenim sa UAD-om.

Ovo su moja licna iskustva,a koliko vidim i mnogih koji su kupili UAD-a.

Da se vratimo na temu,a to je URS.

Nisam ih do sada jos koristio u mix-u jer sam ih nabavio pre neki dan.
Sinoc sam testirao na svom zadnjem mix-u samo na lead temi i basu,tako sto sam zamenio UAD Cambridge i umesto njega isprobao URS N(eve) i A(pi).
Posto nemam dovoljno iskustva sa URS,pricam samo na osnovu prvog utiska i to o N,N10,A,A10:
1. Zvuce jako "analogno" i bice sjajni za bojenje i davanje analognog karaktera elementima.
2. Bas to mi je nedostajalo.
3. Cambridge je klasa ispod N i A.
4. Izuzetno mala potrosnja CPU-a,narocito u odnosu na kvalitet.

Danas planiram da zavrsim ceo mix (malopre pomenut) sa masovnim koriscenjem URS i bas me zanima odnos ta 2 mix-a i koliko se primecuje razlika.

Da napomenem da i dalje koristim Waves RComp i jos gomilu Waves plug-inova itd... Najbitnije je da se covek dobro upozna sa svim spravama
koje ima.Sto veca lepeza sprava na raspolaganju to bolje! Iako neki plug-inovi nisu u prvih top 3 koje koristim za datu svrhu ,nekad bas njih koristim jer mi daju najbolje rezultate.Znam sta zelim da postignem,probam jedno,drugo,trece...NIJE TO TO! ...i na kraju Kjaerhus recimo,zavrsi stvar!
Gianfranco is offline   Reply With Quote