Kada sam nabavio UAD-a,testirao sam Pultec EQ Pro u kombinaciji sa Fairchildom u odnosu na Waves Q u kombinaciji sa Waves C1.
Target je bio vokal.
Prvo sam "sredio" vokal sa Waves-om,a potom identicne ili skoro identicne korake uradio sa pomenutim UAD-ovim plug-inovima.
Rezultat je bio ocigledan i slikovito moze da se prikaze sa slikama koje sam okacio gore (doduse rec je o karikaturi

).
Sa UAD-om sam uspeo da dobijem veliki,prezentan vokal koji udara u nos,dok
sa Waves-om muljavinu koja je u daljini (to pokazuju slike,a razlicite boje sam
postavio zbog dozivljaja koje imam a to je da UAD ostavlja elemente zivim - roze boja,dok Waves ubija uzbudljivost elementa - zelena).
E sada to je samo jedan element (vokal) .U mixu imamo mnogo elemenata.
Zamislimo koja je razlika onda u mixu koji radimo sa plug-inovima u rangu sa
Pultec i Fairchild u odnosu na mix radjen sa Waves-ovim EQ i comp.
Tacno!
Ceo mix radjen sa Waves-om bi bio nekako u daljini i ne bi imao tu zivost i prezentnost mix-a uradjenim sa UAD-om.
Ovo su moja licna iskustva,a koliko vidim i mnogih koji su kupili UAD-a.
Da se vratimo na temu,a to je URS.
Nisam ih do sada jos koristio u mix-u jer sam ih nabavio pre neki dan.
Sinoc sam testirao na svom zadnjem mix-u samo na lead temi i basu,tako sto sam zamenio UAD Cambridge i umesto njega isprobao URS N(eve) i A(pi).
Posto nemam dovoljno iskustva sa URS,pricam samo na osnovu prvog utiska i to o N,N10,A,A10:
1. Zvuce jako "analogno" i bice sjajni za bojenje i davanje analognog karaktera elementima.
2. Bas to mi je nedostajalo.
3. Cambridge je klasa ispod N i A.
4. Izuzetno mala potrosnja CPU-a,narocito u odnosu na kvalitet.
Danas planiram da zavrsim ceo mix (malopre pomenut) sa masovnim koriscenjem URS i bas me zanima odnos ta 2 mix-a i koliko se primecuje razlika.
Da napomenem da i dalje koristim Waves RComp i jos gomilu Waves plug-inova itd... Najbitnije je da se covek dobro upozna sa svim spravama
koje ima.Sto veca lepeza sprava na raspolaganju to bolje! Iako neki plug-inovi nisu u prvih top 3 koje koristim za datu svrhu ,nekad bas njih koristim jer mi daju najbolje rezultate.Znam sta zelim da postignem,probam jedno,drugo,trece...NIJE TO TO! ...i na kraju Kjaerhus recimo,zavrsi stvar!