Evo mali update. Sorry sto odugovlacim ali bilo drugih obaveza itd.
Elem, ...
Plexi amp
Modeliran po uzoru na stara marshall pojacala sa 2 boje -
Bright i
Warm. Osim kontrole nivoa jacine ovih boja (koji ujedno sluze i za mix istih) postoje standardne kontrole za bass, mid, high i presence nivoe. Kroz advanced meni mozete pristupiti "skirivenim" kontolama koje su manje, vise iste za sve modele pojacala -
Variac (kontrolise "starost" lampi sto doprinosi nesto drugacijoj boji i "odzivu" glave na ulazni signal),
Saq (kontrola naponske jedince pojacala - suptilno utice na boju),
response (nadovezuje se na Variac kontrole i postavlja nivo odziva glave na ulazni signal),
bias (vrsi uticaj na tip distorzije koji ce lampe proizvesti usled prejakog signala (giiiimeeeee!!

) i menja se u zavisnosti kako ste postavili Variac i saq). Dosadasnje iskustvo sa plexiem mi govori da ove advanced opcije (osim bias-a) ostavite po defaultu osim ako tacno znate sta zelite od boje. Moja preporuka je da response i saq stavite na maximum da bi dobili sto puniji zvuk.
Modelovanje tona gitare sa ovom glavom je lako i logicno. Kao i kod ostalih pojacala prvo morate dobro da poznajete tonske karakteristike vaseg instrumenta, ponajvise magneta. S'tim u vidu sad tacno znate sta da trazite od pojacala da "pojaca"
Bright voliume (volume I) je prilicno suv i piskutav. Odlican je za neck magnete jer ce skinuti visak basa i pojacati sve atribute magneta. Na neck poziciji zvuk je prilicno dominantan i pri jakim setovanjima prosto bode usi. Po mom misljenju najprimenljiviji je za ritam gitaru. U kombinaciji sa distorzijom jos je upecatljiviji al po mom misljenju neupotrebljiv osim ako imate neke bas "tamne" magnete. Situacija se popravlja kad smanjite nivo distorzije i podesite "colour".
Warm volume (volume II) pruza jako nezan i "mastan" ton. Idealan je za lead zvuk jer obogacuje ton bridge magneta i dajem mu potrebnu snagu u visokim pozicijama. U kombinaciji sa distorzijom moze da bude jako trom ali sve je stvar podesavanja i razlikuje se od gitare do gitare.
Imajte na umu da kalasicnim "odvrtanjem" do 10 necete dobiti gain kakv bi mozda ocekivali jer ga ovaj model neposeduje. Mixovanjem oba volumea mozete dobiti jako intresante boje. Koristite atribute jednog da poboljsate drugi i sl. Kad dobijete clean ton kakv ste zamislili prosto dodajte skreamer ili distortion i eto gain-a

(imajte na umu da skreamer ima svetliji i "uzi" ton od distortion-a).
Ok, sa cime ga sad povezati?
Moja omiljena kombinacija su par 4x12 British 60s ozvuceni condenser 87 mikrofonima pod on i off axies. Dobra opcija je i custom 2x12 recimo.
Uglavnom na njega najbolje idu zvucnici iz "British" kolekcije jer su modelovani po raznim modelima bas Marshall cab-ova.
]
Poz.