View Single Post
Old 02-08-2005, 09:01 AM   #7
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: SCOPE - def project

he, he
naravno, sve ovisi o petrebi i nacinu rada. mos ti otvorit buseva koliko hoces, ali je bitan princip. ovo san ja da samo za primjer, a svak moze napravit kako mu drago. ja san ode stavi samo jedan reverb, ali ih ti mozes stavit na isti nacin koliko zelis.

sto je bitno u ovemu projektu?!

dakle, sve sto svira u konpjuteru i sto se snima ulazi u stm a iz njegovega mastera sve ide na monitoring i u pinquin na analizu.

sve iz nuenda (mos ti otvorit buseva koliko hoces) ulazi znaci u stm radi monitoringa i analize, a takodjer preko direkt outs sve ulazi u mali mixer i preko njega se snima u wave lab.

kad snimam u nuednu cila matrica mi izlazi na prvi bus, a kanal koji snimam izlazi na mono bus (4l) i ulazi u In4 na stm-u. mikrofoni ulaze direktno u nuendo (mogu se spojit i preko direct outs od stm-a) i takodjer u stm.
ovaj nacin spajanja je vazan jer kod usnimavanja neovisno slusas ono sto je snimano i ono sto se trenutno snima, tako da samo stisavanjen matrice mozes napravit najbolji omjer slusanja, jer se mikrofoni i kanali koji se snimaju uvik cuju iston snagon. takodjer, se na kanale koji sluze za monitoring moze dodat i reverb koji ide samo u monitoring (to je onaj reverb insertiran i aux-u stm-a).

eto, to je princip i meni trenutno ovaj projekt zadovoljava 99% potreba. uopce ga ne diram, cak ga i ne otvaram dok radin, jedino ako koristin p100, u njemu minjan efekt, ostalo sve kontroliran preko nuenda.

ma, bice valjda prilike da se jednom nadjemo, pa svi demonstriramo svoje projekte uzivo, jer ce tako bit lakse za razumit.

e da! jos je bitno to da se ovako sve slusa realtime i ne treba koristit direktno slusanje i razbijat glavu ni o ulli-u ni o ostalin latencijama vst-a i dsp kartica integriranih u nuendo.

bdv: ja iman samo 6dsp-a, ali cu ih uzet jos 6 vrlo brzo a onda cemo i prosirit projekat.
jebiga, znan da ovo izgleda konplicirano, ali kad se jedan put namisti i kad se sve podesi u nuendu, straasno pojednostavnjuje i ubrzava rad.