Re: SNIMANJE TAMBURA?A savjeti i pomoć
Ako imas nesto ili neki manual oko postavljanja mikrofona....vjecno bih ti bio zahvalan.
Dal ovi imaju studijska iskustva ili nemaju,to ne znam,al znam da imaju iskustva sa nastupa,al zamisli situaciju....ja njih snimam i postavim cjenu,a oni mene uce kako i gdje koji mikrofon....smijat ce se do suza.
Bili su u jednom studiju u Bihacu(ne znam kod koga)i pustili su im neki materijal i rekli da bi htjeli da "tako" zvuce.Tip je rekao da je snimka relativno losa i da on moze bolje,al da ne moze napravit taj tamburaski prostor u snimci.Ovi se naravno pokupili i otisli.
Ja sam nekoliko puta radio harmonike,buzukije,violine,jednom i brac i prim, sad se i ne sjecam svega,al nikad kompletne tamburase.
da sad ne skrenem sa ovim.....svaka pomoc bi mi dobro dosla.
Malo sam nocas probavao sa kontrom(bugarija),,Akg c1000s,behringer b2 pro,audio technica 4040,shure sd565,shure sm58,shure sm57,rode nt1. Danas sam donio s posla akg c414 pa cu i njega probat.Svi su isli preko focusrite voicemaster pro mic preampa.
Najmasnije je bilo s c1000s.Uf....bas mi se svidja kako kupi niske freq tako mala kapsula,al problem je u tome sto sam ja svirao,a bugarija i ja ko nebo i zemlja i svirao sam sa obicnom 1mm medium trzalicom.
Aj ako imas sta od pomoci u pisanom ili slikanom obliku,da mi posaljes.Gledao sam literature u knjiznici...zalosno da nemaju nista.Bas nista!
|