View Single Post
Old 26-07-2005, 05:58 PM   #12
perpetuum
Junior Member

Default Re: SNIMANJE TAMBURA?A savjeti i pomoć

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Bravo,to sam predpostavljao.Nece ici sa kondenzatorom jer je tocno da tamburasi sviraju sa razlicitim trzalicama i da cesto udaraju po tjelu instrumenta.Nemam mogucnost snimat svakog u posebnoj sobi.Morat cemo snimit sve u jednoj.Oni hoce sve na cetiri i svako u svoj kanal.U obzir nasnimavanja dolazi jedino pjevanje.
Ja bih probao sa 57-icama ispred svakog instrumenta.
A na bass mozda akg d-12.Ispred njih 2x akg c1000s.
Dal bi ovo proslo?

.
Uopste nije problem usnimiti tamburase sa kondenzatorskim mikrofonima(c 535,c1000,c451) close miking,PROVERENO!!!Istina to su usmereniji mokrofoni za razliku od u87 npr.
Koliko sam razumeo ti raspolazes sa 57,d112 itd.
sm 57 je odlican mikrofon kad se tamburasi ozvucavaju,mada verovali ili ne jos bolje radi behringerova 2000-ka.57-mica je najbolji izbor kod ozvucavanja kontrabasa.
Posto se ovde radi o snimanju,preporucujem ti neki kondenzatorac sa velikom membranom za kontrabas(moze i d112 ako nemas),ostalo koristi 57-mice(mozes i c1000 bolje posto vidim da imas).57 ostavi na kontri,prim i bas primove c1000,ostalo 57.
Morao bih ti nacrtati gde ide mikrofon na koji instrument jer je tesko opisati,a postoje pravila.Mislim da ce ti tamburasi sami pokazati ako su malo iskusniji.
Tv novi sad radi sa 441 i 421(koji su odlicni mikrofoni)jer nema ni jednu 57-micu,a senheiseri su kupljeni pre 25 godina.
Ako ti to nesto znaci ja sam snimio preko nekoliko albuma tamburasa,a izmedju ostalog radim na subotickoj televiziji,i ozvucio sam isnimio preko nekoliko puta vise tamburaskih orkestara.
perpetuum is offline   Reply With Quote