Thread: Nacin stvaranja
View Single Post
Old 17-07-2005, 02:20 PM   #10
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: Nacin stvaranja

Nocni:
Quote:
Da rijeci nisu vazne, ne slazem se. Isto kao sto se nadopunjuju te dvije polutke mozga, tako se nadopunjuje i muzika sa rijecima. Da rijeci nisu vazne postojala bi samo instrumentalna muzika.
A bas sam se trudio u izboru reci dok sam pisao da se ne pojavi neko poput Nocnog koji ce da ode u drugu krajnost i kaze "Ko kaze da reci nisu vazne".

Nigde nisam rekao da reci nisu bitne,vec sam dao veliku prednost muzici u odnosu na tekst.Naravno ima tu jos faktora od kojih zavisi koliko ce pesma biti prihvacena (aranzman,produkcija,izvodjac i izvodjenje,spotovi,reklama...),ali necemo o tome.

Tajna:
Quote:
Vazna je samo muzika??? Reci nisu bitne???
Pa ne bi se bas slozila...
Jos jedan iskljucivi sagovornik Ljudi kod vas ili levo ili desno

Quote:
Medju 15 anketiranih- dvoje je odgovorilo da im je bitnija muzika. sest da im je sve podjednako vazno, dok se ostatak (7) odlucio za reci.
A sta je tu jos interesantno- od tih 7 - 5 muskaraca.
1.Gde je sprovedena je ta anketa?
2.Da li je dovoljno imati 15 anketiranih i jos ko zna na koji nacin izabranih?

Mogli:
Quote:
Tekst je osovina jedne pesme, a melodija mu samo dodaje snagu.
Mozda kod Djordja Balasevica i jos nekih.
---------------------------------------------------------------------
Postoje 2 kategorije ljudi: Oni kod kojih dominira leva hemisfera i oni kod kojih dominira desna. Ovi kod kojih dominira leva su ocigledno u kategoriji koja ce pre akcenat da da tekstu nego muzici.
---------------------------------------------------------------------
Quote:
Oni koji ne slusaju tekst su uglavnom ljudi koji tehnicki gledaju na muziku i to je po pravilu profesionalna deformacija.
Sta sam ja kao klinac znao "tehnicki" da slusam (gledam) muziku?
A kao sto rekoh ranije ,nisam slusao reci domacih pesama...cak nisam mogao ni da ih lako razumem !?!? Bio mi je potreban svesni napor da
bi ih ukapirao.Ovo mi se desava i dan danas ali ne u toj meri!

Oni koji ne slusaju tekst su ljudi kod kojih uglavnom dominira desna hemisfera. Ljudi koji se drogiraju ili napijaju ustvari umrtvljuju levu hemisferu
da bi se prepustili "carima" desne
Gianfranco is offline