Re: Review NI Guitar Rig-a
Na nekoj drugoj temi je bio neki mp3, na to misli??
Pa te?ko je reći ne?to za tu farbu jer ti je samo jedna ritam gitara u sredini pa je maskirana sasvim, ne čuje se dobro.
Zna?, relativno je ?ta je nekome "dobro" jer se merilo kvaliteta razlikuje. Jednostavno, čak i hardver sa svojim DSP-om kao ?to su Line 6 sprave i dalje ne mo?e da stoji snimljen uz ozbiljno ozvučeno dobro pojačalo, a soft simulacije su, bar ono ?to ja i jo? neki ljudi čujemo, jo? za nijansu iza. Takođe zavisi ?ta snima?, ako je to neka gitara skrivenija u matrici...pa i guitar rig će odraditi posao. Več sam nekoliko puta imao priliku da snimim sa istom gitarom deonice kroz POD, foft simulator i pojačalo i da čujem to na zaista jako ozbiljnom slu?anju, i čak i dete mo?e da čuje razliku u prezentnosti i "masi" zvuka (jbg, kako reći, ne u smislu boje zvuka nego rezolucije, kvaliteta) Čuo sam i ja priču kako je ovaj ili onaj odradio do jaja gitare kroz guitar rig ?to je onako, poprilično sme?no, sa obzirom koliko je u često bedan kvalitet snimljenih gitara u na?oj pop muzici i koliko su u većini slučajeva od sekundarne va?nosti u aran?manima.
Znači super je sve to za neki, čak vrlo ozbiljan demo, ali ne dr?i mi vodu jo? uvek. Ja ću prvi da se radujem ideji da nosam unaokolo laptop i gitaru i da mi je to super za gitare. A i lepo je imati za d? ozbiljan gitarski procesor na domak ruke koji bolje radi od većine jeftinijih sprava tipa Zoom i njemu sličnih, za ve?banje, zabele?iti ideju, baciti neki demo nabrzaka, ili snimiti clean signal pa posle uraditi reamping u studiju.
|